25 Οκτ 2010

Η εφημερίδα “Έθνος” για την επιστολή του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο.

Header image

Επιστολή θεολόγων

Την αναθεώρηση επιλογών και σκέψεων για τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε προαιρετικό μάθημα επιλογής στα ελληνικά σχολεία, ζητά με επιστολή του από την υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης.

Στην επιστολή γίνεται επίκληση δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού που ερμηνεύουν την οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ηθικής κατάπτωσης και διαφθοράς και επισημαίνουν την ανάγκη να ξαναβρούμε τις αξίες μας μέσα στις παραδόσεις και τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται, το μάθημα των Θρησκευτικών επιτελεί σημαντικότατο και αναντικατάστατο ρόλο και ζητείται η παραμονή του ως υποχρεωτικού σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έκανε λόγο για «κύμα αθεΐας και αποστασίας» που έχει εμφανιστεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, απειλώντας μας με απώλεια ψυχών και καταστροφή αν επικρατήσει.

Έθνος25/10/2010

-Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας – Θράκης, Επιστολή προς την ηγεσία του Υπ. Παιδείας αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com