7 Σεπ 2010

Ο Πάπας επέλεξε hip hop για να «αγγίξει άμεσα τους νέους»

Αν και παραμένει πιστός στο παραδοσιακό τελετουργικό της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, όταν το κοινό του είναι οι νέοι, ο Πάπας Βενέδικτος είναι περισσότερο ελαστικός. Έτσι, κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία, την άλλη εβδομάδα, στην τελετή που έχει διοργανωθεί στο Χάιντ Παρκ κυρίως για τους νέους, έχει επιλεγεί ένα hip-hop κομμάτι και αυτό θα είναι και το επίσημο της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα στη Βρετανία, όταν θα απευθύνεται σε άτομα μικρότερων ηλικιών.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Heart's Cry» και πρόκειται για δημιουργία του συγκροτήματος Ooberfuse που έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες. Πάντως, καμία σχέση δεν έχει με τους ύμνους που συνδέονται με τις λειτουργίες.

Τα τρία μέλη της μπάντας ζουν στο Λονδίνο. Πριν από καιρό έστειλαν το τραγούδι τους στον πατέρα Άντριου Χίντον, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Επίσκεψη του Πάπα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τραγουδιού για την επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ελπίζουμε να αγγίξουμε τη νέα γενιά. Θέλουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα γύρω από την ποπ που συνδέθηκε ήδη με τη θρησκεία και να παίξουμε μουσική, η οποία θα αγγίξει άμεσα τους νέους του σήμερα», επισήμανε η Τσέρι Άντερσον, η 24χρονη τραγουδίστρια της μπάντας. Τα άλλα δύο μέλη είναι ο 33χρονος ράπερ Χολ Σεν Τζον και ο DJ Κορνελ Σοριαν.

«Τα Νέα» 06/09/2010

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ωστε από αυτόν τον προκομμένο εμπνεύστηκαν και οι δικοί μας οι Νεοβαρλααμίτες;

Μπράβο! Μπράβο! Και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχει ανοησία πια που δεν εισάγουν οι Παπικοί!

Και καλά οι Παπικοί!

Τι να περιμένει κανείς από αιρετικούς;

Με τους δικούς μας τι γίνεται;

Αυτούς που νομίζουν, εν τη πανθαυμάστω αυτών αφελεία, ότι ο κόσμος θα γεμίσει τις εκκλησίες όταν υιοθετήσουν τις κακόδοξες και κακόγουστες μεταγλωττίσεις της Θείας Λειτουργίας που κυκλοφορούν;

Γιατί δεν μας λένε αλήθεια αν υπήρξε έστω και ένας (επαναλαμβάνω έστω και ένας νέος) που άρχισε να εκκλησιάζεται μόνο και μόνο επειδή συμμετείχε σε λειτουργία με μεταγλωττισμένο κείμενο.

Πώς είπατε;

Δεν υπάρχει;

Εμ και εγώ δεν φαντάστηκα ότι θα υπήρχε!

Τους Νεοβαρλααμίτες ρωτήστε που θα φέρουν, ισχυρίζονται, τους νέους στην Εκκλησία με την "μεταπατερική" θεολογία και το Νεοβαρλααμισμό!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους ξεπεσμένους παπικούς.

Αναστάσιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com