17 Σεπ 2010

Παρέλαση «μάγων» στην Αθήνα

CLOSE WINDOW

Μετανάστες από τη Μαύρη Ηπειρο δηλώνουν μέντιουμ, πνευματιστές, ακόμη και μάγοι με τη σφραγίδα του... Συμβουλίου του Ιερού Δάσους της Δυτικής Αφρικής.

Εχουν κατακλύσει την καρδιά της Αθήνας και υπόσχονται λύση σε κάθε σας πρόβλημα. Αισθηματικά, επαγγελματικά, οικονομικά -που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση τον τελευταίο καιρό- τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν. «Μάγοι» από την Αφρική έφτασαν στην Ελλάδα, έτοιμοι να... βγάλουν τους πολίτες από τα αδιέξοδά τους.

Μια ολόκληρη πολιτεία βγαλμένη από τα βάθη της μυστικιστικής Αφρικής έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης. Μια βιομηχανία απάτης βγαλμένη από τον Μεσαίωνα με θύματα αφελείς δεισιδαίμονες και μαύρα κέρδη χιλιάδων ευρώ...

Εγκατεστημένοι σε παλιές πολυκατοικίες της πρωτεύουσας, δηλώνουν μέντιουμ, αστρολόγοι, πνευματιστές αλλά και μάγοι με τη σφραγίδα του... Συμβουλίου του Ιερού Δάσους της Δυτικής Αφρικής. Δίνουν καθημερινά το «παρών» στην Αχαρνών, την οδό Φυλής, στους δρόμους πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στο Σύνταγμα μοιράζοντας τα διαφημιστικά τους φυλλάδια.

Με τα χρήματα που βγάζει κανείς δουλεύοντας για 8 ώρες στην οικοδομή εκείνοι κλείνουν ραντεβού σχεδόν μίας ώρας, προκειμένου να λύσουν τα μάγια με τα οποία «σας έδεσαν» ορκισμένοι εχθροί ή να φέρουν κοντά τον παραστρατημένο... σύζυγό σας.

Οι Αφρικανοί μάγοι υπόσχονται 100% αποτελεσματικότητα και δηλώνουν ακούραστοι: Λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, για όλο το 24ωρο, αντλώντας όπως φαίνεται περίσσια δύναμη από το Ιερό δάσος της Δυτικής Αφρικής...

Με ζέση προβάλλει τα χαρίσματά του το μέντιουμ Μπάνα:

«Πνευματιστής! Αφρικανός!», ξεκινά η διαφήμιση στο φωτοτυπημένο χαρτάκι.

«Πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ανεξάρτητα από τα ποια είναι τα προβλήματά σας. Μπορώ να σας βοηθήσω να λύσετε τα δυσκολότερα από αυτά στον μικρότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και αν έχετε απογοητευθεί από άλλους πνευματιστές».

Εχουν και... βέλη του έρωτα

Το μέντιουμ Μπάνα ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει τους ερωτευμένους καλύτερα από πριν και άγνωστους μεταξύ τους να ερωτευθούν. «Επίσης, δίνω πανίσχυρο φυλακτό για προστασία», αναφέρει, ενώ δεν θέλησε να μας εξηγήσει τι εννοεί λέγοντας ότι λύνει «δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου».

Οι χαρισματικοί μάγοι με τα πολλά ονόματα αλλά με κείμενα- καρμπόν στα διαφημιστικά τους φυλλάδια δεν αναζητούν την πελατεία τους μόνο ανάμεσα στους απελπισμένους Αθηναίους.

Απλώνουν τα «δίχτυα» τους και σε δυστυχείς μετανάστες που αναζητούν μια ελπίδα στη δύσκολη ζωή τους. Κάποιοι από τους μάγους διαθέτουν δύο τηλεφωνικές γραμμές- μία για Ελληνες και μία δεύτερη για αλλοδαπούς- ενώ άλλοι ειδικεύονται σε θέματα... μετανάστευσης.

Ο «δάσκαλος Gassama» ο οποίος υπόσχεται στους ανυπόμονους αποτελέσματα «σε 7 ημέρες» το αναφέρει με σαφήνεια στο φυλλάδιο που απαριθμεί τις υπηρεσίες του: «Λύσιμο μαύρης μαγείας, προβλήματα μετανάστευσης, καριέρας, υγείας, οικογενειακά, κακοτυχία». Εκεί που το κράτος, η επιστήμη και η οικογένεια απέτυχαν, ο δάσκαλος Gassama, ο αστρολόγος Ιμπραήμ και το μέντιουμ Mafoday δίνουν τη λύση...

Ο Μίστερ Sakho από την Αφρική

«Σοβαρή δουλειά, γρήγορη και 100% εγγυημένη»

«Ορίστε ένας μεγάλος Αστρολόγος», γράφει ένα από τα διαφημιστικά χαρτάκια που μοιράζονται κατά εκατοντάδες τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο. «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο κύριος Sakho, ειδικός για όλα τα προβλήματα». Ο κ. Sakho εργάζεται στο σπίτι του, σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Μιλά σπαστά ελληνικά. Δεν θέλει να φωτογραφηθεί.

Πιστεύει ότι το φυλλάδιό του εξηγεί τα πάντα για τον ίδιο... Είναι αρκετά καχύποπτος στις συναλλαγές του, παρουσιάζεται όμως πρόθυμος να παράσχει τις υπηρεσίες του σε οποίον τις χρειάζεται, με το απαραίτητο αντίτιμο πάντα.

Πενήντα ευρώ αρκούν για να λύσει μάγια και να κάνει δύο ανθρώπους να ερωτευθούν. Ετσι λέει. Και ισχυρίζεται ότι το χάρισμα της πρόβλεψης είναι κάτι που διέθετε από μικρός και στη συνέχεια το καλλιέργησε. «Με 25ετή εμπειρία, μέλος του Συμβουλίου των Μέντιουμ του Ιερού Δάσους της Δυτικής Αφρικής. Σοβαρή δουλειά, γρήγορη και αποτελεσματική.

Αποτελέσματα 100% εγγυημένα», αναφέρει το φυλλάδιό του. Και για όποιον δεν προλαβαίνει να έχει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί... δι’ αλληλογραφίας. Σύμφωνα με τον κ. Sakho, ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να στείλει έναν φάκελο με γραμματόσημα και τη διεύθυνσή του.

Οπως φαίνεται, η ζήτησή είναι αρκετή, αφού σκέφτεται πλέον να επεκτείνει τη διαφήμισή του και στον Τύπο. Το φυλλάδιο τού αποδίδει πλούσιες ικανότητες: Εχει επιτυχία «ενάντια στους εχθρούς, κατά της μαγείας, σχετικά με τις εξετάσεις και την εργασία, τον έρωτα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τη σεξουαλική ανικανότητα, τα οικογενειακά προβλήματα, τις χρόνιες παθήσεις, την τύχη στον έρωτα, την προστασία από τους κινδύνους, την επιστροφή του αγαπημένου σας προσώπου».

«Έθνος»17/09/2010#- Κατερίνα Ροββά

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εχουμε χάσει τελείως τα λογικά μας πια!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com