1 Σεπ 2010

Μπίζνες, νύφες και Ισλάµ. Σάλος για το θρησκευτικό κήρυγµα του Καντάφι σε νεαρές Ιταλίδες

[ΚΑΝΤΑΦΙ.jpg]

Θύελλα προκάλεσε στα ιταλικά µέσα ενηµέρωσης ο Συνταγµατάρχης Μουαµάρ Καντάφι µε την έκκλησή του προς νεαρέςΙταλίδες να ασπαστούν το Ισλάµ. Χθες ο ηγέτης της Λιβύης είχε νέα συνάντηση µε νεαρές Ιταλίδες, όµως βρήκε χρόνο για να δει και τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μετά το πρώτο «µάθηµα» περί Ισλάµ που παρέδωσε την Κυριακή, αµέσως µετά την άφιξή του στη Ρώµη, ο Καντάφι παρέδωσε χθες το πρωί και δεύτερο «µάθηµα» µε το ίδιο θέµα σε 200 νεαρές Ιταλίδες (η «Κοριέρε» ανεβάζει τον αριθµό τους σε 400) που έφτασαν µε πούλµαν στη Λιβυκή Ακαδηµία για να συναντήσουν τον ηγέτη της Λιβυκής Επανάστασης.

Καµιά δεκαριά από τα κορίτσια αυτά φορούσαν την παραδοσιακή ισλαµική µαντίλα, ενώ ένα είχε κρεµασµένη στον λαιµό του, δίπλα στον σταυρό, µια φωτογραφία του Συνταγµατάρχη. Ανάµεσά τους ήταν και οι τρεις γυναίκες που ασπάστηκαν το Ισλάµ κατά την προχθεσινή συνάντησή τους µε τον Καντάφι, όταν 500 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στη βίλα που στεγάζει τη Λιβυκή Ακαδηµία της Ρώµης και η οποία αποτελεί επίσης την πρεσβευτική κατοικία. Η πρόεδρος του Ιταλικού Κέντρου Γυναικών Μαρία Πία Καµπανίλε κατήγγειλε το «απαράδεκτο θέαµα» αυτής της «συνάντησης ανάµεσα στον λίβυο δικτάτορα σουλτάνο Καντάφι και µια οµάδα από νεαρά κορίτσια που στρατολογήθηκαν από ένα πρακτορείο µοντέλων µε την προϋπόθεση να είναι νέα, ωραία και βουβά». Στη χθεσινή τους συνάντηση, ο Καντάφι ενθάρρυνε τις νεαρές Ιταλίδες να παντρευτούν Λίβυους Ιταλικές εφηµερίδες και αντιπολιτευόµενοι πολιτικοί αντέδρασαν µε θυµό στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Καντάφι στις γυναίκες αυτές να ασπαστούν το Ισλάµ. Αρκετοί σχολιαστές κατηγόρησαν τον Μπερλουσκόνι ότι θυσιάζει αρχές και αξιοπρέπεια για τις λιβυκές επενδύσεις. Και η φράση του Συνταγµατάρχη «το Ισλάµ πρέπει να γίνει η θρησκεία όλης της Ευρώπης», υπήρχε χθες στην πρώτη σελίδα όλων των εφηµερίδων. «Τι θα συνέβαινε αν ένας ευρωπαίος αρχηγός κράτους πήγαινε στη Λιβύη ή σε άλλη ισλαµική χώρα και καλούσε τους πάντες να ασπασθούν τον χριστιανισµό;», ρωτούσε η «Ιλ Μεσατζέρο» και απαντούσε: «Πιστεύουµε ότι θα προκαλούνταν πολύ ισχυρές αντιδράσεις σε όλο τον ισλαµικό κόσµο». Με τις δηλώσεις του για το Ισλάµ, «ο στόχος του Καντάφι είναι να κάνει τον κόσµο να πιστέψει ότι στη Δύση δεν υπάρχει αξιοπρέπεια, πως η Ευρώπη δεν πιστεύει παρά στο χρήµα», υπογράµµισε ο πρόεδρος του Χριστιανοδηµοκρατικού Κόµµατος Ρόκο Μπουτιλιόνε.

Εκδηλώσεις

Ο Μπερλουσκόνι και ο Καντάφι εγκαινίασαν χθες µαζί µια έκθεση φωτογραφίας και παρακολούθησαν µια ιππική επίδειξη, στην οποία συµµετείχαν αραβικά καθαρόαιµα άλογα που έφτασαν από τη Λιβύη ειδικά για την περίσταση. Η επίδειξη πραγµατοποιήθηκε για να τιµηθεί η δεύτερη επέτειος της υπογραφής της συνθήκης µε την οποία η Ιταλία συµφώνησε να καταβάλει στη Λιβύη 5 δισεκατοµµύρια δολάρια ως αποζηµίωση για τα 30 χρόνια που κατείχε τη χώρα ως αποικιοκρατική δύναµη. Οι ιταλολιβυκές σχέσεις άνθησαν µετά την υπογραφή της συµφωνίας αυτής, το 2008, και η Ιταλία είναι πλέον ο µεγαλύτερος εµπορικός εταίρος της Λιβύης.

«ΝΕΑ» 31/08/2010 - Γιώργος Αγγελόπουλος

Δείτε σχετικά και:

-Καντάφι:«Στον μουσουλμανικό κόσμο oι γυναίκες είναι σαν τα έπιπλα»

-Εξοργίζει το «κήρυγμα» Καντάφι στις Ιταλίδες για το Ισλάμ

-Τα προσηλυτιστικά "επιτεύγματα" του Καντάφι σε Ιταλίδες

-Σκάνδαλο με τα Ισλαμικά «Θρησκευτικά» του Καντάφι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com