16 Αυγ 2010

Ισπανία: Είναι κακό να σκοτώνεις ταύρους.(Όχι όμως και έμβρυα)


Την ώρα που τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατος νόμος στην Ισπανία,που «απελευθερώνει» (αποποινικοπιεί) τις εκτρώσεις, η ισπανική περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας θέτει σε απαγόρευση το αρχαίο αιματηρό ‘σπορ’ των ταυρομαχιών, και η ειρωνεία του πράγματος είναι εμφανής για όσους είναι αντίθετοι στις εκτρώσεις και υπερασπίζονται τη ζωή.


Το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε την Τετάρτη υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών, από την 1η Ιανουαρίου 2012, και έγινε έτσι η πρώτη περιοχή στην ηπειρωτική Ισπανία, που απαγορεύει μία παράδοση αιώνων, που έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες από τον Goya έως τον του Πικάσο και τον Hemingway.


Οι φορείς των ταυρομαχιών αποκάλεσαν το μέτρο «εξοργιστικό» και ορκίστηκαν να "ξεκινήσουν μια τεράστια μάχη" σε συμμαχία με τη συντηρητική αντιπολίτευση του Λαϊκού Κόμματος (PP), το οποίο βλέπει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των ισπανικών πολιτιστικών παραδόσεων.


Ο Monsignor Ignacio Barreiro Carambula, ο διευθυντής του γραφείου της Ρώμης για την Human Life International,Ουρουγουανός ισπανικής καταγωγής, είπε ότι η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Ισπανία, όπως και η απαγόρευση του κυνηγιού της αλεπούς στη Βρετανία, από κυβερνήσεις που νομιμοποιούν τις αμβλώσεις, αποτελούν ένα θρίαμβο των επινοηθέντων «νέων ηθικών αξιών», με βάση μία αυθαίρετη «προοδευτική» μανία και μία κοινωνική ιδιοτροπία.


Είπε στο LifeSiteNews.com (LSN) ότι η απαγόρευση των ταυρομαχιών και η προώθηση των αμβλώσεων είναι μέρος του ίδιου ‘φιλελεύθερου’ σχεδίου ‘αναδιοργάνωσης’ της κοινωνίας που έχει αναλάβει η άκρα αριστερά στην Ισπανία.


Ο Barreiro είπε ότι "ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων, δεν νοιάζονται καθόλου για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών." Αυτοί που ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών, είπε, ανήκουν στην προοδευτική αριστερά, είναι οι ίδιοι που προωθούν τις αμβλώσεις και την ομοφυλοφιλία.


"Αυτό βασίζεται σε μια λάθος ιδεολογία», είπε. "Τα ζώα δεν πρέπει να να μεταχειριζόμαστε με σκληρότητα, αλλά τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα. Τα δικαιώματα είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι ώστε από τη στιγμή της σύλληψης, ένας άνθρωπος έχει δικαιώματα. (Έτσι κατά τον δικό μας Αστικό Κώδικα, το κυοφορούμενο έχει δικαιώματα). Τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αλλά δεν είναι φορείς δικαιωμάτων. "


«Είναι σκέτη ειρωνεία, το ότι αυτά τα άτομα προστατεύουν δικαιώματα που δεν υφίστανται και έχουν πολύ βολικά ξεχάσει τα πραγματικά δικαιώματα για ανθρώπινες υπάρξεις. Και ξεχνούν το πιο βασικό από όλα τα δικαιώματα, που είναι το δικαίωμα στη ζωή», είπε ο Barreiro.


Ο Barreiro πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για την απαγόρευση μακροχρόνιων πολιτιστικών παραδόσεων όπως είναι οι ταυρομαχίες και το κυνήγι της αλεπούς, είναι ένα από τα αγαπημένα έργα των «προοδευτικών» φιλελεύθερων και σοσιαλιστών. «Οι ταυρομαχίες είναι μέρος της ισπανικής παράδοσης», είπε. «Είναι μια πολύ αρχαία ισπανική παράδοση που πρέπει να γίνει σεβαστή. Είναι ένα σπορ για άνδρες και προφανώς σε όλα τα ανδρικά σπορ υπάρχουν κίνδυνοι. "

(Τι σόι ‘σπορ’ είναι βέβαια, ο ένας να αθλείται και να διασκεδάζει, έστω και με κινδύνους, και ο άλλος, έστω και ζώο, να βασανίζεται και να σκοτώνεται. Τέτοιο ‘σπορ’ είναι π.χ. και το κυνήγι της φώκιας στον Καναδά..)


Έκανε σύγκριση με την απαγόρευση του κυνηγιού της αλεπούς από τους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία, με βάση τα «δικαιώματα των ζώων», ενώ οι ίδιοι εργάζονται για την απελευθερώσουν τις αμβλώσεις και τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Ο Barreiro βλέπει την δημιουργία «νέων ηθικών αξιών», οι οποίες βασίζονται σε αυθαίρετες κοινωνικές μανίες αντί για πολυετείς φιλοσοφικές νόρμες.


«Νέες ηθικές αξίες φτιάχνονται που δεν αποτελούν μέρος του Φυσικού Νόμου, την ίδια ώρα που οι πραγματικές αξίες καταστρέφονται ή παραγνωρίζονται."


"Οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι πασχίζουν να καταστρέψουν τα παραδοσιακά έθιμα και τους θεσμούς της κοινωνίας. Θέλουν να καταστρέψουν τις πολιτιστικές παραδόσεις των λαών. Και αυτή είναι μια συνειδητή απόφαση. "

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ:

-Εικόνες από τον αγώνα εναντίον των αμβλώσεων στην Ισπανία

-Ισπανία - Προς έγκριση ο νόμος για τις αμβλώσεις

-Ισπανία: Διαδήλωση εναντίον των αμβλώσεων

-Ισπανία- Ελλάδα: Ομοιότητες και Διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com