8 Ιουν 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Έκανε και ένα “καλό” η επίσκεψη του Πάπα

EΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ “ΚΑΛΟ” Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================

Ούτε που μπορούσα να φανταστώ ότι ο Πάπας θα κατόρθωνε να κάνει και ένα καλό με την παρουσία του στην Κύπρο.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

____________________

Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δεν έχει ως γνωστόν - καθότι βαμμένος κομμουνιστής - σχέση με την Εκκλησία. Οταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στο Θεό απάντησε ότι πιστεύει η μάνα του η Αννού (με άλλα λόγια η πίστη είναι για γρηές). Ούτε σταυρό βάζει, ούτε εικόνες προσκυνά.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ” ΤΟΥ!

____________

Παρόλα αυτά τις τελευταίες τρείς μέρες πολύ έτσι θρησκευόμενος μας προέκυψε ο κ. Χριστόφιας μας. Τι υποκλίσεις στον Πάπα και αυτός και η κυρία Ερση μας! Τι παρουσίαση του “Christofias’ clan” μετά συζύγου, θυγατέρων, γαμπρών και εγγονού! Τι εγκώμια στην Κύπρο επειδή η Εκκλησία της έλκει την καταγωγή της από την εποχή των Αποστόλων! (Ε ρε τι αναστεναγμούς βγάζουν από τα βάθη της κόλασης ο Μαρξ, ο Ενγκελς, ο Λένιν, ο Μάο, ο Πώλ Ποτ, ο Μπρένζιεφ, ο Στάλιν, ο Τρότσκυ, ο Εζεκίας και οι λοιποί κορυφαίοι “σύντροφοι” για τα παραστρατήματα του Δημήτρη τους)! Τι συμμετοχή σε λειτουργίες (παπικές φυσικά μη συκοφαντείτε το “σύντροφο” για συμμετοχή σε ορθόδοξη λειτουργία)! Τι υπόσχεση να βάλει στο προεδρικό Γραφείο την ψηφιδωτή εικόνα του Χριστού που του έφερε ως δώρο ο ποντίφηκας! Τι προσφωνήσεις προς τον “Αγιο Πατέρα”! Τι εκφράσεις, επί το πομπωδέστερον, της παπικής εγκυκλίου στα Λατινικά: Deus caritas est”! (Τουτέστιν “Ο Θεός αγάπη εστίν”). Ξεσκολισμένος στα εκκλησιαστικά ο δικός σου!

ΚΑΛΑ! ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΒΕΔΙΚΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ;

___________

Θα μου πείτε: Καλά στον Πάπα βρήκε να εκφράσει την ευσέβειά του; “Αγιε Πατέρα” ανέβαζε τον Πάπα Βενέδικτο, “Αγιε Πατέρα” κατέβαζε τον προστάτη των παιδόφιλων. Δεν βαριέστε, πατέρες και αδελφοί! “Στην αναβροσιάν φελά τζαι το χαλάζι”, όπως λέμε στην Κυπριακή διάλεκτο. Τουτέστιν “στην έλλειψη βροχής ωφελεί και το χαλάζι”. Για τον κ. Χριστόφια μας ακόμη και αυτό είναι πρόοδος.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

______________

Αλλωστε ποιος ξέρει; Ποιος είπε ότι ο αγαπητός μας πρόεδρος, τώρα που τον βρήκε ο θρησκευτικός του οίστρος ότι δεν θα πάρει τη λιμουζίνα των 500,000 ευρώ, που παρήγγειλε για την ασφάλεια του Πάπα, για να πάει, αύριο πρωί - πρωί στο Σταυροβούνι να βρει τον Γέροντα Αθανάσιο να εξομολογηθεί; Πώς είπατε; Αυτό είναι απίθανο!; Δεν ξέρω αν αυτό είναι απίθανο αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είναι καθόλου πιο απίθανο από το να περιμένουμε βοήθεια για την Κύπρο από τον Πάπα! Για την ώρα πάντως ο Αγιότατος Πάπας Βενέδικτος η μόνη υπόσχεση που μας έδωσε είναι ότι πρέπει να τα βρούμε με τους Τούρκους με μια συμφωνημένη λύση. Τι πολύτιμη συμβουλή! Τι αναφανδόν υποστήριξη των θέσεων μας!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ

__________________

Αν ναι! Κόντεψα να το ξεχάσω! Ο “Αγιος Πατέρας”, όπως τον αποκαλούσε ο “σύντροφος” Χριστόφιας, ζήτησε να του υποβάλουν υπόμνημα για να κάνει διάβημα στη Γερμανία για να επιστραφούν οι συλημένοι θησαυροί της Κύπρου. Περίεργη υπόσχεση δεν σας φαίνεται; Γιατί το λέγω αυτό; Επειδή η απόφαση για την επιστροφή των συλημένων θησαυρών δεν εναπόκειται στην κυβέρνηση της Γερμανίας ή του ομόσπονδου κράτους, όπου βρίσκονται οι συλημένοι θησαυροί, αλλά στη δικαιοσύνη της χώρας, η οποία δεν δέχεται αλλά και ούτε μπορεί να δεχτεί επεμβάσεις τρίτων στις αποφάσεις της.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ

______________

Επιπλέον στη Γερμανική δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή εκκρεμούν μηνύσεις για παραπομπή του Πάπα Βενέδικτου σε Γερμανικό ή διεθνές δικαστήριο για την προστασία που παρείχε για δεκαετίες ως Αρχιεπίσκοπος Μονάχου αλλά και ως υπεύθυνος καρδινάλιος για την “ορθότητα της πίστης” του Βατικανού στους παιδόφιλους φραγκοπαπάδες.

Με άλλα λόγια “άνθρακες ο θησαυρός” των υποσχέσεων του “Αγιότατου”.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

______________

Και πόσα στοίχισε η παπική επίσκεψη στους φορολουγούμενους; Με τους μετριότερους υπολογισμούς όχι λιγότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ!!! Και η Εκκλησία της Κύπρου; Πόσα πλήρωσε για τους “εθναρχικούς” οραματισμούς του Αρχιεπισκόπου και όσων συνοδικών εμπνέονται από τις υποθήκες, τις παρακαταθήκες, τις αποθήκες και τις διαθήκες του Μακάριου; Από το “Διαθρησκειακό Συνέδριο” μέχρι σήμερα πρέπει να κατέβαλε από τον κορβανά της, όχι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ (ίσως πολύ περισσότερα!). Ενίσχυσε μάλιστα με 100,000 ευρώ (καλά διαβάσατε! Δεν πρόκειται περί λάθους) την Παπική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου για τους σκοπούς της!!! “Φρίξον ήλιε! Στέναξον γη! Δόξα τη μακροθυμία σου Κυριε”. Ορθόδοξη Εκκλησία χρηματοδοτεί γενναιόδωρα παπική οργάνωση για να προωθεί τους σκοπούς του Παπισμού!!! Και αυτά την ώρα που οι μη πτυχιούχοι κληρικοί της Κύπρου - συνηθέστατα υπεπολύτεκνοι - αμείβονται με μισθούς πείνας!

ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

__________

Το μόνο που δεν καταλάβαμε είναι πώς όλα αυτά τα χουβαρνταλίκια της κυβέρνησης και της Εκκλησίας (που βγήκαν φυσικά από την τσέπη του φορολογούμενου λαού και από τις εισφορές των πιστών) κατόρθωσαν να βοηθήσουν το εθνικό μας θέμα! Η πικρή αλήθεια είναι ότι ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Τίποτα περισσότερο. Απλά σκανδάλισαν συνειδήσεις, εμπέδωσαν το “λαικό οικουμενισμό” με το χειρότερο τρόπο, εξευτέλισαν τους επισκόπους μας και έφεραν την Εκκλησία της Κύπρου στο ναδίρ της αξιοπιστίας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

______________

Και ενώ το ρεζιλίκι της επίσκεψης του Πάπα έγινε καλαμπούρι ακόμη και μεταξύ των πίθηκων της Αφρικανικής ζούγκλας έχεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στεφάνου να μαστιγώνει ανελέητα τη λογική του κόσμου και να απαριθμεί τα ευργετικά αποτελέσματα της επίσκεψης του Πάπα!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

______________

Πώς λεγόταν αυτός ο Χάνος της Κίνας που έκοβε τη γλώσσα των μανδαρίνων του όταν έλεγαν ανοησίες; Δεν είναι καιρός να πληρώνει πρόστιμο όποιος λέγει κουταμάρες; Οχι μόνον η οικονομική κρίση θα λυθεί αλλά θα υπερχειλίσουν τα ταμεία του κράτους!!! Ακου η επίσκεψη του Πάπα ήταν επιτυχής!!! Δεν φτάνει που κατασπατάλησαν, στους τέσσερις ανέμους, τα χρήματα του κόσμου μας δουλεύουν από πάνω! Και το όφελος της Παπικής επίσκεψης για το εθνικό θέμα της Κύπρου; Ούτε μια φραστική υποστήριξη των θέσεων μας δεν πήραμε από τον Πάπα! Οχι ότι υπήρχε φυσικά εχέφρων άνθρωπος που περίμενε βοήθεια! Απλά το γράφουμε για όλους αυτούς που νόμιζαν ότι ναυλώθηκαν καράβια για να επαναπατρίσουν τους εποίκους και τα στρατεύματα κατοχής, επειδή ο “διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου” (τρομάρα του!) μαγάρισε τα αγιασμένα χώματα της Κύπρου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mε τους αθέους μπορώ να μιλήσω, διότι ξέρω που κινείται η σκέψη τους και ο λόγος τους, τι πιστεύουν και τι δεν πιστεύουν. Με τον παπισμό δεν μπορώ να μιλήσω, διότι ο παπισμός μου δίνει αλλοτριωμένη πίστη, «μου δίνει Χριστό που δεν υπάρχει, μου δίνει τον Αντίχριστο».
Αυτό το λέγει ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στους "αδελφούς Καραμάζωφ" και στον "Ηλίθιον".

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Kαι μήπως τον αδικείς τον Ντοστογιέφσκι;

valo είπε...

O Ντοστογιεφσκι ηταν μεγαλος συγγραφεας αλλα πορωμενος ρωσος
εθνικιστης και φανατικος.
Πρεπει οι ορθοδοξοι να βλεπετε τα πραγματα με αλλη οπτικη.
Βλεπετε τους ιεραρχες της Κυπρου
πως υποδεχτηκαν τον διαδοχο του Πετρου

Παναής είπε...

Ευστράτιε,φίλε,αφου θαυμάζεις τους Ιεράρχες της Κύπρου έλα στην Κύπρο να σε γνωρίσουμε με κάποιον,που ξέρεις μπορεί και να σε βαφτίσουμε ορθόδοξο!!!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητπέ Ευστράτιε είσαι σε κακή στράτα (δρόμο) και μάλλον θα έπρεπε να εμφανίζεσαι ως κακόστρατος! Φονταμενταλισμός, φανατισμός, εθνικισμός είναι έννοιες απόλυτα ταυτόσημες μόνο με τους οπαδούς του παπισμού (Βατικάνειος εθνικισμός). Εάν θαυμάζεις τόσο πολύ τους εξωμότες ιεράρχες της Κύπρου, ή και οποιασδήποτε άλλης περιοχής, ευχαρίστως να στους χαρίζουμε να τους εντάξεις στο συμφερτό του παπισμού. Υποθέτω όμως ότι ούτε εσείς τους θέλετε, διότι από το γεγονός ότι προδίδουν με τόση ευκολία την πίστη τους, αντί δηλαδή ούτε πινακίου φακής, τους κρίνετε παντελώς ακατάλληλους για την ιδεολογία σας, αφού τα στελέχη σας πρωτίστως οφείλουν να είναι εδραία και αμετακίνητα στην ιδεολογία τους. Βλέπεις όμως ότι παρότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι γεμάτη από προδότες, εξωμότες, προσκυνημένους, αποστάτες και οσφυοκάμπτες παραμένει ακόμα όρθια ως Μιά Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία! Γνωρίζω ότι νοιώθεις την ίδια ακριβώς ταραχή, (με την ταραχή που αισθάνθηκε ο πάπας Ευγένιος ο 4ος όταν αναφώνησε "εποιήσαμεν ουδέν" στο άκουσμα ότι ένας και μόνο επίσκοπος δεν υπέγραψε την υποταγή της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας στις παντούφλες του ποντίφικα), επειδή και σήμερα υπάρχουν εκείνοι οι ελάχιστοι που δεν προσκυνάνε τον δαιμονιώδη ηγέτη σας. Ο Τριαδικός Θεός να μας δίνει την ίδια δύναμη που έδωσε στους τρεις παίδες να μην προσκυνήσουμε την χρυσή εικόνα του Ναβουχοδονόσορα πάπα...

Παναής είπε...

Ευστράτιε,σου αφιερώνω το βιβλίο του Ντοστογιέφσκι,ξέρεις πιό ,αφου εσύ πιάνεις πουλιά στον αέρα και τα βλέπεις απο μιά άλλη οπτική...

valo είπε...

Eννοεις αγαπητε φιλε panais
το αδελφοι καραμαζωφ και ιδιαιτερα το κεφαλαιο με τον ιεροεξεταστη.
Εξαιρετικο βιβλιο, μονο που εκφραζει το Ρωσικο εθνικισμο
και τον ορθοδοξο φονταμενταλισμο.
Βλεπει τον καθολικισμο σαν τερας
λες και δεν εχει αναδειξει προσωπικοτητες σαν τον αγιο βικεντιο ντε πωλ η τον Φραγκισκο της Ασσιζης που τοσο εκτιμουσε ο Καζαντζακης.

Παναής είπε...

Ευστράτιε μου το βιβλίο Ηλίθιος σου αφιερώνω για να πάψεις να γράφεις ηλίθια...Τώρα δεν πιστεύω φίλε η λέξη φονταμενταλισμός να έχει σχέση με την ορθοδοξία!!!Βλέπω θαυμάζεις και τον Καζαντζάκη,ε υπομονή όλοι μας απο κάπου αρχίσαμε,ελπίζω να μην καταλήξεις άθεος,πράγμα που θα σου έκανε καλό τώρα που το βλέπω απο την άλλη οπτική,καλύτερα να είσαιάθεος παρά παπικός και να λατρεύεις τον πάπα για αλάθητο και για πρώτο και για Θεό...Πιστεύω είς ΕΝΑ Θεό...και εις το Πνεύμα το Άγιο,το κύριον,το ζωοποιόν, το εκ ΤΟΥ Πατρός εκπορευόμενον,το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον,το λαλήσαν δια των προφητών...και όσον αφορά το κεφάλαιο με τους ιεροεξεταστές δεν χρειάζετε να το διαβάσεις,αφου το διδάσκεστε στην ιστορία σας,κάψατε τους ανθρώπους και λες να το ξεχάσατε έτσι γρήγορα,εδώ στην Σερβία οι Ουστάτσοι τα φιλαράκια σου οι Ουνίτες καίγανε πρόσφατα τους "φονταμενταλιστες"και "φανατικούς"αδελφούς μας Σέρβους και θα κάνεις τον κόπο να διαβάσεις την Ιστορία ,γιατί μας υποκρίνεσε αφου την έμαθες καλά...Ελπίζω και εσύ να δείς τα πράγματα απο άλλην οπτική διότι αρχίζεις να με πείθης και πράγματι τα βλέπω απο άλλην οπτική χωρίς φανατισμό σε προσκαλούμε να ψάξεις να ερευνήσεις για την Ορθοδοξία,εγώ προσωπικά ερευνώ για τον παπισμό και τα βλέπω με συμπόνια και με πόνο τα αλάθητα λάθη σας,φυσικά δεν ξεχνώ και τα δικά μας...

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε μας το έλεγε από νωρίς ο Ευστράτιος ότι θαυμάζει τον Καζαντζάκη να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ Eυστράτιε! Εάν θέλεις να δεις κάποιον φανατικό, φονταμενταλιστή και εθνικιστή (της πατρίδας του Βατικανού) μπορείς να πας σε έναν απλό καθρέπτη. Μην ψάχνεις αδίκως να βρεις αλλού φανατικούς και φονταμενταλιστές! Ψάξτους στην ιδεολογία σου! Ούτε οι Κου Κλουξ Κλαν δεν αγγίζουν μια τρίχα από τα εγκλήματα που διέπραξαν (και ποιος μας εγγυάται αλήθεια ότι έχουν πάψει και σήμερα να διαπράττουν, έστω κι αν αυτά έχουν λάβει την μορφή διπλωματικών επαφών και διαλόγων "αγάπης") οι εκπρόσωποι της ιδεολογίας σου. Παρατήρησε ότι οι τελευταίοι 4 - 5 ηγήτορες της ιδεολογίας σου δεν προλαβαίνουν να ζητούν συγνώμη για καταδικαστικές αποφάσεις της (αλάθητής) ιεράς εξέτασης, για κατά συρροή σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών και ατόμων με αναπηρία, για τα εγκλήματα των σταυροφοριών, στις παρενέργειες των οποίων πρέπει να αναζητήσουμε το αίτιο γιατί κατέχεις την συγκεκριμένη ιδεολογία.. Κοίταξε, αγαπητέ μου φίλε να μετανοήσεις, να νηστέψεις, να καθαρθείς από την μόλυνση που έχει πλήξει την ψυχή σου η ιδεολογία με την οποία έχεις ταυτιστεί και να δεχθείς την χάρη του Αγίου Πνεύματος δια του Αγίου Βαπτίσματος. Διότι με σταγόνες δεν γίνεται βάπτιση, αλλά πιτσίλισμα. Βάπτιση είναι εμβύθιση. Ολόκληρους μας θέλει ο Χριστός να βουτάμε στο Άγιο Πνεύμα και όχι να πιτσιλιέστε. Και κάτι τελευταίο; Η λατινική γλώσσα (ή και άλλες, παράγωγες της γλώσσες) είναι πλούσιες σε έννοιες. Αφού μισείτε την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία πάψτε επιτέλους να αυτοχαρακτηρίζεστε με...ελληνικές λέξεις. Τόσο πλούσιες γλώσσες, δεν βρήκατε έστω μια λέξη και αναγκάζεστε να αυτoπροσδιορίζεστε με ελληνικές λέξεις;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com