12 Μαΐ 2010

Αυτοκριτική του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ για τα σκάνδαλα παιδεραστίας

Από την “αμαρτία που προέρχεται από το εσωτερικό” της εκκλησίας πηγάζει η μεγαλύτερη απειλή για τον Καθολικισμό, ανέφερε ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ μιλώντας από την Πορτογαλία, στην οποία πραγματοποιεί από χθες τετραήμερη επίσκεψη.

Όπως ανέφερε ο ποντίφικας, αυτή είναι η “τρομακτική” αλήθεια, την οποία τα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών από τους κληρικούς θα πρέπει να εξαναγκάσουν την εκκλησία να παραδεχθεί, απαντώντας ουσιαστικά στους επικριτές του, οι οποίοι κατηγόρησαν το Βατικανό ότι επιχειρεί να κατηγορήσει τα ΜΜΕ και τους αντιπάλους του για την κλιμάκωση του σκανδάλου.

Επιπλέον, τόνισε ότι η συγχώρεση “δεν αντικαθιστά τη δικαιοσύνη”.“Σήμερα βλέπουμε με πραγματικό τρόμο ότι οι μεγαλύτεροι διώκτες της εκκλησίας δεν είναι εξωτερικοί εχθροί, αλλά γεννώνται από την αμαρτία εντός της εκκλησίας”, τόνισε ο πάπας στους δημοσιογράφους, ερωτηθείς σχετικά με τα σκάνδαλα της παιδεραστίας, και συμπλήρωσε ότι τα ηθικά και πνευματικά ζητήματα δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η εκκλησία έχει “πολύ βαθιά ανάγκη” να αναγνωρίσει το γεγονός ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες που έχει διαπράξει και να “αποδεχθεί την κάθαρση”.

Επρόκειτο για τις σκληρότερες δηλώσεις του πάπα μέχρι σήμερα αναφορικά με τα σκάνδαλα κακοποίησης ανηλίκων που ταλανίζουν την Καθολική Εκκλησία. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει ένα κύμα κατηγοριών ότι οι αρχές της εκκλησίας στην Ευρώπη, στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε τους ιερείς που κατηγορήθηκαν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους. Πολλές φορές, μάλιστα, φαίνεται ότι απλώς τους μετακίνησαν σε άλλη ενορία, θέτοντας και άλλα παιδιά σε κίνδυνο.

Η Καθολική Εκκλησία, στη προσπάθειά της να προσελκύσει τους νέους, έχει ανοίξει ιστοσελίδες στο Facebook και στο Twitter αφιερωμένες στο ταξίδι του πάπα, το δέκατο πέμπτο εκτός Ιταλίας από το 2005.

makthes.gr/news/world/55294/ - 12/05/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ανακάλυψε «με πραγματικό τρόμο ότι οι μεγαλύτεροι διώκτες της εκκλησίας δεν είναι οι εξωτερικοί εχθροί»
Δηλαδή όσοι υπήρξαν τόσα χρόνια υπεύθυνοι και άφησαν ατιμώρητους τόσους και τόσους είναι ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Γελούν και οι κότες μαζί σου αγιότατε προστάτη των παιδεραστών.

Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου αντελήφθησαν τι συνέβη ή ακόμη και μετά τη δημόσια ομολογία του Πάπα ΟΜΟΦΩΝΩΣ τον αναμένουν μετά βαίων και κλάδων;

ΓΙΩΤΗΣ είπε...

ο κ.πάπας Βενέδικτος ανακάλυψε το 2010 ότι οι μεγαλύτεροι διώκτες της εκκλησίας δεν είναι οι εξωτερικοί εχθροί!!!Πάλι καλά,κάλιο αργά παρά ποτέ,μην του πείτε(του πάπα) ότι ο Αγιος Κοσμάς μας ο Αιτωλός λέει"Τον πάπα να καταράσθε..."ή ότι είναι ένας απο τούς αντίχριστους,μην του το πείτε γιατί θα πάει απο καρδία ο άνθρωπος,τώρα ιδίως που κάνει ότι καταλαμβαίνει τα λάθη του.Ετσι όπως πάει σύμφωνα με τούς υπολογισμούς μου το 3035 θα καταλάβει ο τότε πάπας ότι είναι αιρεσιάρχης και ότι απομακρύνθικε απο το ευαγγέλιο και ίσως ζητήσει και συγνώμη για όσα εκατομύρια έστειλε στην κόλαση!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com