8 Μαΐ 2010

Πιστοί ζήτησαν καθαίρεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στο κενό έπεσε προσπάθεια δύο πολιτών για καθαίρεση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ για κατ’ ισχυρισμό, ιεροσυλία, βλασφημία και επιορκία, που πιστεύεται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την κάθοδο του Πάπα στην Κύπρο.

Το κατηγορητήριο το οποίο αποτελείτο από 38 σελίδες κατετέθη από δύο πολίτες, αλλά η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε στην τελευταία της συνεδρία ότι δεν υπάρχει θέμα προς εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ακόμη και Συνοδικοί από τους οποίους ανέμεναν στήριξη οι καταγγέλλοντες, ανέφεραν ότι δεν υφίσταται θέμα προς εξέταση από την Ιερά Σύνοδο. Μέλος της Συνόδου το οποίο ρωτήθηκε από τον «Φ» κατά πόσον διάβασε το κατηγορητήριο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όχι, το έστειλα στον Κοτσιάτη για ανακύκλωση».

Ανάμεσα σε άλλα ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορείται και για την παραχώρηση της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στους καθολικούς, όταν υπηρετούσε στην Πάφο ως Μητροπολίτης.

Ο νυν Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι στην Ευρώπη, όπου η Εκκλησία της Κύπρου δεν διαθέτει δικές της εκκλησίες, οι καθολικοί ή οι αγγλικανοί παραχωρούν δικές στους εκκλησίες για σκοπούς λατρείας των ορθοδόξων.

Άλλοτε δωρεάν, άλλοτε με ενοίκιο και άλλοτε τις πουλούν, ανέφερε ο Πάφου Γεώργιος. Στη Ρώμη, όπου βρίσκεται η έδρα του Πάπα, μας παραχωρήθηκε εκκλησία η οποία μάλιστα τιτλοποιήθηκε και μετετράπη σε ορθόδοξη, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η εκκλησία στη Ρώμη παραχωρήθηκε δωρεάν.

Στην περίπτωση της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, οι καθολικοί ζήτησαν διευκόλυνση και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό με την παραχώρηση της εκκλησίας για σκοπούς λειτουργίας, είπε ο Πάφου Γεώργιος, ο οποίος διευκρίνισε: «Η Εκκλησία εξακολουθεί να αποτελεί ιδιοκτησία της μητρόπολης Πάφου και γι’ αυτό άλλωστε όταν γιορτάζει η Αγία Κυριακή και ο Απόστολος Παύλος η εκκλησία χρησιμοποιείται από το μητροπολίτη Πάφου».

Εξήγησε επίσης, πως αρχικά η εκκλησία της Αγίας Κυριακής παραχωρήθηκε στους καθολικούς και αργότερα όταν ζήτησαν να λειτουργούν και οι αγγλικανοί, τους υπεδείχθη να τη λειτουργούν από κοινού με τους καθολικούς.

Είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται στην ορθοδοξία, είπε.

«Φιλελεύθερος»8 /05/2010- Βάσος Βασιλείου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί και το πεπόνι.

Αναστάσιος

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Δηλαδή με τιν ίδια λογική που συνηθίζει η Αγγλικανική "εκκλησία"να παντρεύει ομοφυλόφυλους και να "χειροτονεί"γκέϊ παπάδες και πάπισες,να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε και εμείς οι Ορθόδοξοι.Αγιε Πάφου συνηθίζονται πολλά έκτροπα και παρανομίες να κάνουν οι Αγιοι Ιεράρχες σε όλον τον κόσμο δεν συμαίνει ότι είναι και Θεάρεστες οι αιρετικές συνήθειες σας.Βάλαμε ενα λύκο να φυλάει τα πρόβατα,σε ένα άσπρο σπίτι να μην λέμε ονόματά...Πρόβατα ξυπνάτε η σειρα μας έρχετε και σεις τσοπανάκια βρε άΪντε να κουρεύεστε...Και ποιός μου λέει ότι δεν παντρέψανε ομοφυλόφυλους στην Αγία Κυριακή ομοφυλόφυλοι παπάδες,και όλα αυτά γιατί συνηθίζονται νομίζω πρέπει να την κάνω απο το νησί διότι θα μας κάψει οΘεός...Ντροπή μας.Με τι μούτρα κάνουνε την Λειτουγία στην εορτήν της Αγίας μας Κυριακής;Κύριε συγχώρα τους δεν ξέρουν τι κάμνουν!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com