8 Μαΐ 2010

Συναγωνισμός στην Κάτω Πάφο για το ποιος θα ανέβει στην ειδική εξέδρα μαζί με τον Πάπα

Μουρμούρες για τον πάπα

Όσο πλησιάζουν οι μέρες της έλευσης του ποντίφικα στην Κύπρο, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται οι τοπικοί παράγοντες ότι το πρωτόκολλο του Βατικανού δεν είναι παίξε-γέλασε.

Κάποιοι παράγοντες της Πάφου έχουν «κακοφανιστεί», μαθαίνουμε, επειδή διαπίστωσαν ότι δεν προβλέπεται η άνοδός τους στην ειδική εξέδρα από την οποία θα τελέσει τη θεία λειτουργία ο πάπας στη Βασιλική της Αγίας Κυριακής στην Κάτω Πάφο.

Για χαιρετισμούς και προσφωνήσεις, ξεκαθάρισαν οι της εθιμοτυπίας, ούτε λόγος. Προσφώνηση θα κάνει μόνο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και θα αντιφωνήσει ο πάπας.

«Φιλελεύθερος»8 /05/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνει βουτιά από την εξέδρα;

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Ή θα κάνουν "βουτιά" οι αδελφοί Παφίτες πάνω στην εξέδρα.

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

"Πώς να προσφωνήσεις και πώς να τιμήσεις ένα αιρετικό,απορριπτόμενο απο τούς Αγίους;Άς πούμε ότι το "Αγιώτατε Πάπα Ρώμης"είναι καθιερωμένη προσφώνηση,χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.Το "καλώς ήλθατε"πως να ερμηνευθεί;Καλωσορίζει ο ποιμήν τον προβατόσχημο λύκο,που έρχεται για να κατασπαράξει την ποίμνη,ή τον διώχνει;Δέν μπορούμε εδώ να μη μνημονεύσουμε την παρατήρηση γέροντος ηγουμένου,ο οποίος έκλαιγε όλες αυτές τις ημέρες και ήταν απογοητευμένος,γιατί ογδόντα τσομπανόσκυλα,οι επίσκοποι μας δηλαδήδεν μπόρεσαν να διώξουν ένα λύκο..."(π.Θεοδώρου Ζήση,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ,Θεσ/νίκη,2001).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com