2 Ιουν 2010

Τι θα διαβαστεί στις Παπικές Λειτουργίες στην Κύπρο

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου, θα αφιχθεί στις 4 Ιουνίου στις 14:00 στο Αεροδρόμιο Πάφου και στις 15:15 θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο.
Η εκκλησία, η οποία είναι ανοικτή για λατρεία για τους Καθολικούς και Αγγλικανούς, βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της παλαιο-χριστιανικής βασιλικής, όπου φυλάγεται η ''Στήλη του Αποστόλου Παύλου'', αντικείμενο αρχαίας λαϊκής ευλάβειας. Ο Πάπας θα ξεναγηθεί στη Στήλη και στη συνέχεια θα εισέλθει στην εκκλησία για σύντομη προσευχή.
Εξω από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, θα στηθεί βήμα για την ιερουργία, που θα τελεστεί. Στην έναρξη της οικουμενικής ιερουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' θα απευθύνει χαιρετισμό στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο.
Τι θα διαβαστεί στις Παπικές Λειτουργίες στην Κύπρο το έχει καθορίσει το Βατικανό εδώ και καιρό. Με βάση λοιπόν το πρόγραμμα θα ακουστούν και Βυζαντινοί ύμνοι κατά την οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου.

ΚΥΠΡΟΣ 2010

3 σχόλια:

valo είπε...

Καλησπερα ,ειμαι Ελλαδιτης και
πιστευω οτι αδικα ανυσηχουν καποιοι ορθοδοξοι στην Κυπρο.
Εχωντας προσωπικη επαφη απο μικρη ηλικια με τον Καθολικισμο στην πατριδα μου
πιστευω οτι ο εχθρος των ορθοδοξων ειναι ο κακος τους εαυτος(εθνικες εκκλησιες, εριδες
φιλοχρηματια κλπ)
Οποιος θελει να γινει καθολικος θα γινει.Δεν μπορει κανεις να τον εμποδισει.
Οσο για την ουνια, στην ελλαδα αποτελουν πολυ μικρο κομματι του καθολικου ποιμνιου, οι καθολικοι
προτιμουν να εκκλησιαζονται σε λατινικους ναους .Οποτε τα περι προσυλητισμου της ουνιας ειναι γελοιοτητες

Παναής είπε...

Μπορεί ο βοσκός να μην είναι τέλειος όμως εάν δεί τον κακό τον Λύκο προσπαθεί να τον διώξει με όλην του την δύναμη.Αλλά όμως απο ότι βλέπω ο Ευστράτιος έχει πολύ μεγάλη άγνοια στην Ιστορία του Παπισμού,δεν ξέρει γιά παράδειγμα ότι ένας απο τους Πάπες πουλούσε τον Παράδεισο στους Ρωμαιοκαθολικούς(φραγκολατίνους,παπικους)πράγμα που δεν τόλμησεκανένας Ορθόδοξος να το πράξει έτσι μην κατηγορείς την Ορθοδοξία για φιλοχρηματία διότι ο
παπισμός μας ξεπέρασε εφτά σκαλιά...Για το θέμα της ελεύθερης επιλογής,θέλω να σου θυμίσω ο Χριστός μας ο Καλός Ποιμήν άφησε τα 99 πρόβατα και πήγε να βρεί το χαμένο.Για το θέμα του κακού μας εαυτού ομολωγούμε ότι είμαστε μέσα στην αμαρτία αλλά τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε την Αλήθεια και δεν δεχόμαστε να την πουλήσουμε με όλα τα λεφτά του κόσμου.Αλλά οι παπικοί ξέρουν ότι δεν κατέχουν την Αλήθεια αλλά απο περιφάνεια και εγωϊσμό και φιλοδοξία δεν θέλουν να ομολογήσουν ότι η πίστη τους είναι εσφαλμένη...Οσον αφορά για τους ουνίτες πάλι αδιάβαστο σε βρίσκουμε,συμφωνώ για πρώτη φορά μαζί σου ότι "τα περι προσυλητισμού της ουνίας είναι γελοιότητες"αφού έχουν γνώση οι φύλακες και ενημερόνουν για τον "δούρειο ίππο" τον παπικών,ο κόσμος ξύπνησε και άρχισε να αναγνωρίζει τους προβατοσχημους λύκους που είναι ορκισμένοι στο Βατικανό.Μάθε τι κάναν οι Ουνίτες με τον Καρδινάλειο Στέπινατς στην Σερβία το 1942 περίπου.Μάθε τι κάνει η ουνία στις άλλες χώρες Αντιόχεια,Ουκρανία,Ρωσία και μετά να γίνεσε δικηγόρος του διαβόλου...

valo είπε...

panais ο καθολικισμος εχει κανει
πολλες ακροτητες ,ομως αυτα γινονταν στα πλαισια του μεσαιωνα.
Η περιπτωση του Στεπινατς μοιαζει με αυτη του Τσαρου της Ρωσιας.Και ο Τσαρος εκανε εγκληματα και εγινε αγιος.
Οσο για την ουνια δεν ειναι καθολου ελκυστικη για το ορθοδοξο ποιμνιο.Ελκυεται περρισοτερο απο τις πανεμορφες ρωμαικες τελετες.
Βεβαια αυτα ειναι προσωπικες επιλογες.
Εγκληματα εκαναν οι φανατικοι καθολικοι σε παλιες εποχες οπως βεβαια και οι ορθοδοξοι στη Γιουγκοσλαβια

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com