23 Μαρ 2010

Μαρωνίτες Κύπρου - Έρχεται αυτός που πάντα θεωρούσαμε ελπίδα και σωτήρα μας.


Όταν κάποτε ο Πεπίνος Μούσας ρώτησε στα πλαίσια συνέντευξης τον αλησμόνητο και βαθύπειρο πατήρ Αντώνιο Τερζή εάν πιστεύει πως τελικά ο Κορμακίτης και οι Μαρωνίτες θα κατορθώσουν να σωθούν ο πάλαι ποτέ «γέρος της Μαρωνιάς» απάντησε με αβίαστο τρόπο «βέβαια θα σωθούμε γιέ μου γιατί εμείς έχουμε τον Πάπα και το Βατικανό».

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς δήλωσε πως η στήριξη και η παρέμβαση του Πάπα της Ρώμης την κρίσιμη περίοδο που ακολούθησε το 1974 υπήρξε καθοριστική ως προς την παραμονή των εγκλωβισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Αντώνης Χατζηρούσος και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Πέτρος Τζεμάγιελ μίλησαν ούκ ολίγες φορές για την ουσιαστική στήριξη της Αγίας Έδρας στην διεκδίκηση και εξασφάλιση των διεκδικήσεων της κοινότητας στα πλαίσια της τελευταίας πρότασης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για λύση του κυπριακού προβλήματος.

Είναι λοιπόν πέρα για πέρα ξεκάθαρο πως στη συνείδηση κάθε σκεπτόμενου Μαρωνίτη το Βατικανό και ο Πάπας ήταν και παραμένουν να είναι , πέραν ασφαλώς των εκάστοτε κυπριακών κυβερνήσεων, η μεγάλη ελπίδα και το κύριο στηριγμά μας στον αγώνα για επιβίωση και επιστροφή στα χωριά μας.

Αυτό λοιπόν το στήριγμα, αυτή η ελπίδα μας , αυτός που πάντοτε θεωρούσαμε σωτήρα, ο Πάπας της Ρώμης θα βρίσκεται στον τόπο μας, στην Κύπρο από τις 4 έως τις 6 προσεχούς Ιουνίου, προσκεκλημένος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του δευτέρου.

Αυτό το ιστορικό γεγονός καλείται να ζήσει, να ευφρανθεί και να αξιοποιήσει η Μαρωνιτική κοινότητα της Κύπρου.

Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος ζήτησε ο ίδιος , οποία τιμή, και θα έχει την δυνατότητα να περάσει αρκετές ώρες με τους Μαρωνίτες της Κύπρου.

Θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Άγιος Μάρων και θα προσευχηθεί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Χαρίτων.

Όχι δεν είναι όνειρο, είναι, αυτά που γράφω πραγματικότητες. Και ειλικρινά θεωρώ πως είμαστε ως γενιά Μαρωνιτών , πολύ τυχεροί που θα ζήσουμε , με την βοήθεια του Θεού , αυτό το ιστορικό και ανεπανάληπτο γεγονός.

Άς εργαστούμε λοιπόν όλοι, άς βοηθήσουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο , άς συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας στην επιτυχή εκπλήρωση αυτής της επίσκεψης.

Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ βρίσκεται επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό του και να στείλουμε με την ευρεία και καθολική συμμετοχή μας το μήνυμα πως εμείς οι Μαρωνίτες της Κύπρου αναγνωρίζουμε και βαθύτατα εκτιμούμε την συνεισφορά και την στήριξη της Αγίας Έδρας και του Ποντίφικα στον αγώνα για επιβίωση της μαρτυρικής μας κοινότητας.

«Τύπος» Αρ . Φύλλου 92- 2010

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Νομίζω, άλλο ένα κρατίδιο, κάτι σαν το Μονακό - δεν ξέρω πώς θα το ονομάσουν - μπαίνει στο παιγχνίδι.

Η παπική ραδιουργία καλά κρατεί. Οι Άγγλοι όμως τους ξεπέρασαν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Και η ανοησία των δικών μας δεν πάει πίσω κ. Χριστοδουλίδη.

Εχουν την ψευδαίσθηση ότι η έγνοια του Πάπα είναι να υποστηρίξει τις Ελληνοκυπριακές θέσεις. Οχι να διασφαλίσει τα αιτήματα των Μαρωνιτών!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι άσχετο με την ανάρτηση αλλά το είδα στην Αγκαλιά της Παναγίας και σκέφτηκα να σας ενημερώσω:

Σας ενημερώνουμε ότι κάποιος με το όνομα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΣΥΝΟΛΟ 2000 10 ΛΕΠΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ οσοι απο εσας εχετε ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ.Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΜΩΘΕΙ.«...ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ.»http://agiooros.freeforums.org/viewtopic.php?f=1&t=3942

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com