14 Μαρ 2010

Λεπτομέρειες από τη σύλληψη στην Περαία Θεσσαλονίκης του π. Συμεών Βιλόφσκι

Σέρβος ιερέας, που έκανε μεταπτυχιακό στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, συνελήφθη από αστυνομικούς στην Περαία, καθώς αναζητείτο στη χώρα του ως ύποπτος για απάτη με τα κονδύλια ανοικοδόμησης εκκλησιών του Κοσόβου. Ο ιερέας προσήχθη χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του.
Το ανώτερο δικαστήριο του Βελιγραδίου, που ερευνά την υπόθεση, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 47χρονου ιερέα Συμεών Διλόφσκι τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δόθηκαν πληροφορίες στις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι ζει στην Περαία. Το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στην περιοχή και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.
Ο ιερέας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως και να εκδοθεί στη Σερβία, επειδή, όπως υποστήριξε χθες, διώκεται από την τοπική εκκλησία. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, αλλά και πληροφορίες από τις σερβικές αρχές, ο 47χρονος εμπλέκεται ως ύποπτος στην υπόθεση κατασπατάλησης κονδυλίου που φτάνει τα 350.000 ευρώ στην τετραετία 2004 - 2008, χρήματα που προορίζονταν για την ανοικοδόμηση ορθόδοξων εκκλησιών.
Όπως μεταδόθηκε από τη Σερβία, αρχικά ο ιερέας υπηρετούσε στο Κόσοβο και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Βελιγράδι.
Συνοδευόμενος χθες από αστυνομικούς ο ιερέας περίμενε την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Εισαγγελίας Εφετών και εμφανίστηκε ενώπιον του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση.
Οι δικαστικές υπηρεσίες περίμεναν από τις σερβικές αρχές την αποστολή αντίγραφου της δικογραφίας για την υπόθεση των εκκλησιών του Κοσόβου, προκειμένου το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει εάν κάνει δεκτό το αίτημα της έκδοσης ή όχι.
Μέχρι τότε αναμένεται να μείνει κρατούμενος. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από την πλευρά των σερβικών αρχών ο ιερέας χαρακτηρίζεται ύποπτος, παρόλα αυτά εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις για να καταθέσει.
«Μακεδονία» - 13/03/2010
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
-
Συνελήφθη στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης ο π. Συμεών Βιλόφσκι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περίεργα πραγματα γίνονται γύρω μας

Β.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com