18 Φεβ 2010

Πιέζουν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου

Μια εισήγηση στην Ευρωβουλή που δεν είναι άσχετη με τα τελευταία γεγονότα στην επισκοπή Ρασκοπριζρένης και την απομάκρυνση του επισκόπου Αρτέμιου. Η εφημερίδα «Καθημερινή» - 18/02/2010 αναφέρει σχετικά :
Έκκληση για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την αρμόδια εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου
Να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), που δεν το έχουν ήδη κάνει, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κόσοβο, Ουλρίκε Λούνατσεκ.
Η ίδια τόνισε ότι η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Κάθριν Άστον, θα πρέπει να καταστήσει σαφές, κατά την επικείμενη επίσκεψή της στο Βελιγράδι, ότι η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δεν είναι δυνατή, χωρίς προηγούμενη αναγνώριση του Κοσόβου από το Βελιγράδι.
«Η Σερβία θα πρέπει να συνηθίσει την πραγματικότητα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και να σταματήσει την πολιτική μπλοκαρίσματος της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Κεντρικής Ευρώπης (CEFTA)», υπογράμμισε η κ. Λούνατσεκ.
«Είναι καιρός, πέντε χώρες της ΕΕ να αρχίσουν να σκέφτονται την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου
και η Άστον θα πρέπει να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
Και κατέληξε: «οι διχαστικές στάσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε. δεν είναι πρόσφορες για τη χάραξη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για το Κόσοβο» .

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Διχάζουν τους λαούς, υποδαυλίζουν τις εγχώριες αντιθέσεις με εξαγορασμένα ανδρείκελα και βάζουν τους ανθρώπους να σφάζονται μεταξύ τους. Στο "δια ταύτα" καταλήγουν:

Και κατέληξε η κα. Λούνατσεκ: «... οι διχαστικές στάσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε. δεν είναι πρόσφορες για τη χάραξη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για το Κόσοβο» .

Προβλέπω, οι Σέρβοι θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο και θα αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους.
Και έχουν μετά το θράσος να μιλούν για "διχαστικές στάσεις" οι πάτρονες των διχασμών.

Γιαννης Χ είπε...

Εξίσου αναίσχυντοι και επικίδυνοι με τους οικουμενιστές είναι οι διάφοροι παλαιοημερολογίτες ζηλωτιστές που εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα του Οικουμενισμού για να καλύψουν τις βλασφημείες τους κατά της Εκκλησίας των "Νεοημερολογιτών" όπως έλεγε και ο μακαριστός π. Θεοδωρόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί επικίνδυνοι είναι όσοι διχάζουν τους ορθοδόξους μεταξύ τους, σε παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες. Σαν τον Γιαννη Χ.

Βέβαια όποιος παλαιοημερολογίτης αρνείται την εγκυρότητα των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας (Ν.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ), αυτός σίγουρα είναι ασεβής.
Όμως υπάρχουν κάποιοι Παλαιοημερολογίτες που έχουν ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Οποιος αρνείται αυτό είναι επίσης ασεβής.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com