20 Φεβ 2010

Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ταυτίζεται με χριστιανικό σύμβολο!


Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. απαντά στον «Π.Λ.»

Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ταυτίζεται με χριστιανικό σύμβολο!

Καμία αναφορά στην καταγγελία του Σώματος Εθελοντριών Ιωαννίνων

«Η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό», τονίζει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας «Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού».
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του κ. Μαρτίνη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε χθες από το δημοσίευμα – καταγγελία του Σώματος Εθελοντριών Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς ωστόσο στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΕΣ να κάνει κάποια αναφορά σ’ αυτή την οποία και στηρίχθηκε το δημοσίευμα του «Π.Λ.».

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέα Μαρτίνη στον «Πρωινό Λόγο» έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Κουτσολιόντο,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σε σχέση με το χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό. Όπως γνωρίζετε ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνει στους κόλπους του την Ερυθρά Ημισέληνο και την Ερυθρά Κρύσταλλο.
Για περαιτέρω κατανόηση του θέματος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο Ερυθρός Σταυρός και στη σημαία μας δεν ταυτίζεται με το χριστιανικό σύμβολο, αλλά αποτελεί χρωματική αναστροφή της Ελβετικής Σημαίας προς τιμήν του Ιδρυτή μας Ερρίκου Ντυνάν. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θέλει να σας ευχαριστήσει για την συμπαράστασή σας στην προβολή των δράσεών του, πιστεύοντας ότι τα ΜΜΕ συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο του.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαρτίνης»
πηγή: Πρωϊνός Λόγος, 19/2/2010 από: Θρησκευτικά

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τι συμβαίνει; Για το Σταυρό στο κοντάρι ή για το Σταυρό "επί υφάσματος", είναι η διένεξη;

Αν ο Σταυρός "πάνω σε ένα πελεκημένο ξύλο" πρέπει να βγεί, γιατί να μείνει "πάνω σε ένα κομμάτι πανί";

Η μασονία τι απάντηση θα μας δώσει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com