20 Φεβ 2010

Η απάντηση του Ανδρέα Μαρτίνη για το σταυρό στη σημαία του Ερυθρού Σταυρού


Μετά το θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση ή μη του σταυρού στο κοντάρι της σημαίας του Ε.Ε.Σ. και την απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «Ε.Ω.» με τον κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κάλυψε πλήρως την πρόεδρο του Τμήματος Ιωαννίνων, Μάρθα Παπαδοπούλου, λέγοντας ότι τα τμήματα των ερυθροσταυριτών δεν παρελαύνουν ποτέ με το σταυρό στο κοντάρι – όπως αντιστοίχως και της Ερυθράς Ημισελήνου - και απέδωσε την όλη αντίδραση σε κάποιες «γηραιές κυρίες», που «λειτουργούν υποβολιμαία επειδή αποδοκιμάστηκαν από τη Γενική Συνέλευση που έγινε την 31η Ιανουαρίου και δεν υπάρχουν πλέον στο Προεδρείο του Ε.Ε.Σ.». Ο κ. Μαρτίνης ήταν μάλιστα πολύ αυστηρός τονίζοντας ότι «η καμαρίλα της Γενικής Γραμματείας του Ερυθρού Σταυρού πέθανε οριστικά»!
Από ό,τι φαίνεται τα γεγονότα έχουν διπλή ανάγνωση, αλλά το κακό είναι ότι με το να μην παρελαύνουν οι ερυθροσταυρίτισσες πλήττεται το κύρος και η αξία της ιδέας που συμβολίζει.
Από:elora
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ
Ιωάννινα - Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΙΣΟΒΙΟ ΤΣΙΦΛΙΚΑ-ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΣ.
ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΓΗΡΑΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ Ο ΝΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΕΤΟΙΟ ΗΘΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΕΣ. ΒΛΕΠΕΤΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΣΕΒΑΣΤΟ. Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.
ΥΓ. ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ; ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τους εμπόδιζε ο Σταυρός επί της "δοκού". Βλέπουν το καρφί στα μάτια μας, αλλά την δοκόν στα δικά τους μάτια δεν τη βλέπουν. Όχι Σταυρός στο δοκάρι, μόνο στο πανί. Είχε άδικο μετά εκείνος που έλεγε ότι η σημαία είναι "ένα κομμάτι πανί";

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com