1 Ιαν 2010

Αναμνηστικά Πατριαρχικά δώρα του 2009


(Σε προηγούμενη σχετική δημοσίευση δεν υπήρχε η σχετική φωτογραφία γι΄αυτό και επανερχόμαστε στο θέμα τώρα που βρέθηκε).
Κατά την επίσκεψη στο Φανάρι του Πρωθυπουργού του Βελγίου Yves Leterne ο Οικουμενικός Πατριάρχης δώρισε «μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ καί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με υψωμένα τα χέρια στον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου, από την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι το 2006».
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Το «αναμνηστικό δώρο» του Οικουμενικού Πατριάρχη

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το "εκ του Πατρός και του Υιού" βλάσφημο παπικό εκπορευόμενο πνεύμα, θα αναρτηθεί σε λίγο μέσα στους ναούς. Θα είναι η φωτογραφία, άντε εικόνα, των δύο παπών: Του μικρού και του μεγάλου, με ανυψωμένα και ενωμένα τα χέρια. Την εικόνα θα προσκυνούν οι πιστοί υπό τους ήχους γλυκύτατου ελληνόρυθμου μουσικού εκκλησιατικού μέλους της λειτουργικής μας αναγέννησης σε απλή κατανοητή γλώσσα: El aire Anax κλπ. κουλουπού.

Η συγκίνηση των μετεχόντων πιστών θα είναι απερίγραπτη. Οι ναοί θα γεμίσουν. Μαζί με τα κεράκια θα μοιράζονται και χαρτομαντηλάκια. Έπειτα, θα φεύγουν οι πιστοί έμπλεοι θείας μετοχής και θα σπεύδουν να συνάψουν σχέση, σχέση αγάπης, που κορύφωμα θα έχει το βίωμα ελευθερίας. Ποιό είναι αυτό; Ο έρωτας και η αδιάκριτη μίξη η ερωτική.

Υστερόγραφο. Σεμνύμενος δεν θέλησα να πω, ότι τα χαρτομαντηλάκια (μαζί με τα κεράκια) μέσα θα έχουν τη σημείωση: Μη ξεχνάτε τη χρήση προφυλακτικών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com