16 Ιαν 2010

Γερμανία – Εκκλησιαστικά γεγονότα του 2009 (2)


Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ Γερμανίας

(Φωτογραφία από τον Εσπερινό της Αγάπης 19.04.09.Βλέπετε αυτούς που διάβασαν το Ευαγγέλιο.Από αριστερά ο π. Αντώνιος Μανιχατάν-καθολικός Ιερέας και π. Εκχαρτ Σχέντελ-ευαγγελικός Ιερέας)

Με τις Γερμανικές Εκκλησίες

Όλες μαζί οι Χριστιανικές Εκκλησίες του Ντύσσελντορφ έχουν συμπήξει την τοπική ACK και εκπροσωπούνται εκεί από τους Ιερείς των που συναντώνται δυο έως τρεις φορές το χρόνο για συζητήσεις και μια ή δυο φορές ακόμη για λειτουργικές συμπροσευχές συνήθως στην Καθολική Lambertuskirche στην Altstadt και στην Evangelische Johanneskirche δίπλα στη Jan Wellem Platz.
Στις συζητήσεις έρχονται θέματα κοινού ενδιαφέροντος και γίνεται αμοιβαία ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και το έργο της κάθε Ενορίας ενώ οι συμπροσευχές γίνονται πάντα για την επανένωση των Εκκλησιών. Η συμμετοχή της Ενορίας μας γίνεται στα πλαίσια της Kokidues μαζί και μέ άλλους Ορθοδόξους Ιερείς.

Γερμανικές Ενορίες

Στο πνεύμα του Οικουμενικού Διαλόγου και της καλής συνεργασίας με τις αδελφές γερμανικές Εκκλησίες γίνονται αμοιβαίες επισκέψεις γερμανών Ιερέων στη δική μας Εκκλησία και του Εφημερίου της Ενορίας σε γερμανικές αντίστοιχα με αφορμή μεγάλες επετείους ή άλλα έκτακτα Ενοριακά γεγονότα.

Εσπερινός της Αγάπης

Κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα και ώρα 13.00, που ψάλλεται ο Εσπερινός της Αγάπης στην Εκκλησία μας, καλούνται Ιερείς από την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία, διαβάζουν το Ευαγγέλιο της Ακολουθίας σε άλλες γλώσσες και μετέχουν μαζί και μέ άλλους προσκεκλημένους στο πασχαλινό τραπέζι.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Γερμανία - Εκκλησιαστικά γεγονότα του 2009

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ατέλειωτα ποικουμενιστικά ρεζιλίκια

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com