2 Ιαν 2010

Γερμανία - Εκκλησιαστικά γεγονότα του 2009


Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ Γερμανίας

- 11.04.09 Η ανάσταση των καθολικών

Στον καθεδρικό ναό των καθολικών χριστιανών του Ντύσσελντορφ, Άγιο Λαμπέρτο, μετέβη ο Ιερέας μας και έζησε την ανάσταση στη νυκτερινή Ακολουθία, ώρα 21-11.30. Συνιστούμε στους πιστούς μας να ξεπεράσουν τα προβλήματα του φανατισμού και της αγνοίας των δέκα αιώνων του χωρισμού και να επιχειρήσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο τη γνωριμία και την αγάπη πάνω στις οποίες θα στηριχθεί και θα καρποφορήσει ο απαραίτητος οικουμενικός διάλογος.

- 24.03.09 Διεκκλησιαστική συνεργασία

Η Επιτροπή διεκκλησιαστικής συνεργασίας (ACK) του Ντύσσελντορφ συνεδρίασε σήμερα σε χώρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας και συζήτησε τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Παρών φυσικά ήταν και ο Ιερέας μας.

- 28.02.09 Συμπροσευχή Εκκλησιών στη Johanneskirche

Σε συμπροσευχή της Καθολικής και της Eυαγγελικής Εκκλησίας στη γνωστή Johanneskirche του Ντύσσελντορφ, με πρώτους τον Καρδινάλιο κ. Meisner και τον Präses κ.. Schneider, παρέστη μετά από πρόσκληση και ο Ιερέας μας.

- 26.02.09 Συνεστίαση Ιερέων της ACK

Με αφορμή την αποχώρηση μέλους της Επιτροπής Συνεργασίας των Εκκλησιών του Ντύσσελντορφ οργανώθηκε συνεστίαση των μελών σε γερμανικό Εστιατόριο στην οποία έλαβε μέρος και ο Ιερέας μας. Σίγουρα δεν φιλοδοξεί η τοπική ή η παγγερμανικά ACK να ενώσει τις Εκκλησίες, καλλιεργεί όμως κλίμα γνωριμίας και αλληλοκατανόησης σε επίπεδο Ιερέων (η Τοπική) και λαού του Θεού που αποτελεί την προϋπόθεση κάθε θεολογικού και Οικουμενικού διεκκλησιαστικού διαλόγου.

- 23.01.09 Συμπροσευχή για την ενότητα των χριστιανικών Εκκλησιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ευαγγελική Johanneskirche η συμπροσευχή για την ενότητα των χριστιανικών Εκκλησιών, που είχαμε από καιρό προαναγγείλει. Η συμμετοχή μελών της Ενορίας μας αναλογικά ήταν πολύ καλή, γενικά όμως η παρουσία των 150 περίπου ατόμων από όλες μαζί τις Εκκλησίες της πόλεώς μας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω :
1.Στον καθεδρικό ναό των καθολικών χριστιανών του Ντύσσελντορφ, Άγιο Λαμπέρτο, μετέβη ο Ιερέας μας και έζησε την ανάσταση στη νυκτερινή Ακολουθία,
2. Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ευαγγελική Johanneskirche η συμπροσευχή για την ενότητα των χριστιανικών Εκκλησιών.
3. Παρών φυσικά ήταν και ο Ιερέας μας.
Ωραία οικουμενιστική ανασκόπηση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com