20 Δεκ 2009

Ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε την «αγιοποίηση» μιας αφορισμένης από τον παπισμό μοναχής


Αγιοποίηση μοναχής στην Αυστραλία
Ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε την αγιοποίηση μοναχής, μετά το δεύτερο θαύμα.

Η μοναχή Μαίρη Μακίλοπ αφιέρωσε τη ζωή της στους δυστυχισμένους και τους μη-προνομιούχους και η απόφαση του Πάπα να την αγιοποιήσει αποτελεί έμπνευση, αλλά και βάλσαμο για τους Αυστραλούς, δήλωσε η αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Τζούλια Γκίλαρντ.
Το Σάββατο, ο Πάπας Βενέδικτος επιβεβαίωσε και το «δεύτερο θαύμα» της Μακίλοπ γεγονός που σημαίνει ότι η διαδικασία αγιοποίησής της έχει ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η επίσημη τελετή που αναμένεται τον Μάρτιο του 2010. Η Μακίλοπ θα είναι η πρώτη Αγία της Αυστραλίας.
Το «δεύτερο θαύμα» που οδήγησε τη Μαίρη Μακίλοπ στην αγιοποίηση είναι η θεραπεία γυναίκας που έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων στα μέσα του 1990. Η Μακίλοπ που έφυγε από τα εγκόσμια το 1999 ήταν γνωστή για την μεγάλη φιλανθρωπική της δράση, αλλά και για την σύγκρουσή της με την Καθολική Εκκλησία από την οποία αφορίστηκε όταν ήταν ακόμα εν ζωή. Το «πρώτο της θαύμα» το έκανε το 1961, όταν θεράπευσε μία γυναίκα που έπασχε από λευχαιμία.
Μετά την ανακοίνωση της αγιοποίησής της, η γυναίκα που δέχτηκε το θαυματουργό άγγιγμα της μοναχής Μακίλοπ το 1993, ευχόταν η καλοσύνη και τα φιλάνθρωπα αισθήματα της μοναχής Μαίρης να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.
Πηγή: «Καθημερινή» - 20/12/2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ξεχάσει ότι οι αιρετικοί δεν σώζονται, πόσο μάλλον να "αγιοποιούνται". Εμεις ως Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσουμε να καταχωρούμε Αγίους στο αγιολόγιο μας και να υμνούμε το μόνο Αληθινό Θεό.
Κοιτάξτε και το ιστολόγιο http://gkard11.blogspot.com

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com