22 Δεκ 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το «μικρό κοινοβούλιο», όπως είπε, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Η μεταναστευτική πολιτική και το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς, όπως επίσης και τα μέτρα για την ενίσχυση για της οδικής ασφάλειας συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης υπό τον Γ.Παπανδρέου.
Τη συνεδρίαση του Υπουργικού παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα μαζί με τον πρωθυπουργό είχαν επισκεφθεί το κέντρο σίτισης αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας Κράτους-Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας.
Το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, όπου και διακονούσε επί 40 έτη ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, και μάλιστα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τη Λιβαδειά, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και γενικότερα η Εκκλησία πέραν των αστέγων και απόρων έχει εκπονήσει προγράμματα για χρόνια πάσχοντες και κατάκοιτους που χρήζουν βοήθειας, καθώς και για αυτιστικά και τετραπληγικά παιδιά και παιδιά με νοητική καθυστέρηση.
Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας «τα χρήματα του οποίου δεν θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά», αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές.
Επίσης ζήτησε τη μείωση της γραφειοκρατίας σχετικά με τις δομές αυτές, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η δημιουργία τους.
Απαντώντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των προγραμμάτων εκ μέρους του κράτους και υπογράμμισε την πρόταξη της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, καθώς, όπως ανέφερε «αν δεν υπάρχουν αυτά, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι είναι πολλά τα ζητήματα προς συζήτηση με την Εκκλησία και κατέληξε λέγοντας «ελπίζω να είναι καρποφόρος ο εποικοδομητικός διάλογος που έχουμε αρχίσει».Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το «μικρό κοινοβούλιο», όπως είπε, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Αναλυτικά, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήθηκαν:
- Η επέκταση του προγράμματος «Θησέας» για την κατανομή πόρων με στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
- Οι αναγκαίες μετακινήσεις συμβούλων και οι συγχωνεύσεις θέσεων ειδικών συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων μεταξύ των υπουργείων βάσει της αναδιάρθρωσης των υπουργείων και των συγχωνεύσεων που έχουν προκύψει
- Το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών που διαμένουν στην Ελλάδα και των επί τριετία διαμενόντων μεταναστών στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα
- Μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
Πηγή:http://www.in.gr/

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ποιο είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Θέατρον Σκιών: Ο καραγκιόζης και ο Χατζαβάτης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com