22 Δεκ 2009

Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων - Τι ζητούν οι σχολικοί σύμβουλοι; Περίεργες θέσεις περί εκπαιδεύσεως

2009-11-26_diapolitismiki_PESS

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτοί εκεί πέρα στην ΠΕΣΣ, έχουν στο μυαλό τους το παράδειγμα του απολίτιστου πολυπολιτισμού των ΗΠΑ. Το είδος του πολιτισμού αυτού το γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια από τα άγρια εγκλήματα, τον γκανγκστερισμό, τον εκχυδαϊσμό και τη στρέβλωση πάντων: Λέξεων και εννοιών. Τι είδους πολιτισμικό και πολιτιστικό παράδειγμα καταγράφουν οι ΗΠΑ, αν εξαιρέσουμε τα ελάχιστα δείγματα "γραφής" που μπορούν να μας καταθέσουν, ώστε να παραδειγματιστούμε από αυτές.

Τον πολιτισμό του θεάματος, του Χόλυγουντ και της τηλεόρασης, που είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν που έχουν, τον ζούμε τώρα για τα καλά κι εμείς. Βλέπουμε σε τι βάθος βρισκόμαστε. Λοιπόν; Τι θέλουν αυτές οι μαϊμούδες να αντιγράψουμε ακόμη; Όλα αυτά τα πολυπολιτισμικά υποπροϊόντα δεν τους φτάνουν;

Και κάτι ακόμη. Αυτή τη στιγμή η ΗΠΑ είναι καζάνι που βράζει. Αλλά οι δικοί μας "νταβάδες", με την πληρωμένη και κατευθυνόμενη ενημέρωση που μας κάνουν, δεν λένε απολύτως τίποτα. Τυχαία τα μαθαίνουμε όλα ψάχνοντας ιστολόγια στο ιντερνέτ. Το ίδιο γίνεται και στην Αμερική, αλλά οι πάντες φιμώνονται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com