14 Νοε 2009

Η αναγνώριση του παπικού Βαπτίσματος είναι πλέον πραγματικότητα


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΑ ΠΡΩΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Την Κυριακή Δ´ Λουκά, 11 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας του Όρθρου, τέλεσε το Μυστήριο του Χρίσματος στον πρώην Ρωμαιοκαθολικό ............., ο οποίος και κοινώνησε των Αρχάντων Μυστηρίων κατά την Αρχιερατική Λειτουργία.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ

8 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εγώ λέω να κάνω μια βόλτα από τους παπικούς, να με χρίσουν κι αυτοί παπικό. Έπειτα θα αρχίσω να παίρνω σειρά στους προτεστάντες, θα με "χρίουν(!)" και θα με βαφτίζουν κι αυτοί. Αν προλάβω, πηγαίνω και στο Ισλάμ. Θα λυπηθώ αν στερηθώ λάμες και ινδουιστές. Ποιον μου συνιστάτε να αφήσω, μου λέτε σας παρακαλώ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Β.Ν

aktines είπε...

Η αποδοχή του Βαπτίσματος των αιρετικών (Παπικών, Προτεσταντών που αλλοίωσαν το δόγμα της Αγίας Τριάδος κλπ) ερμηνεύεται ως αποδοχή της υπάρξεως Εκκλησίας στους αιρετικούς και ακόμη χειρότερο ότι και οι «δύο Εκκλησίες» Ορθόδοξη και Λατινική έχουν ενότητα παρά τις «μικρές» διαφορές ή προερχόμαστε από την ίδια Εκκλησία και πρέπει να αναζητήσουμε να επιστρέψουμε και να αποτελέσουμε την μόνη Εκκλησία. Είναι έκδηλη εδώ η θεωρία των κλάδων.
(«Η Βαπτισματική Θεολογία» - Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου)

ΑΚΤΙΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν κανόνες γι αυτό; Τι προβλέπουν;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος :Δεν υπάρχουν κανόνες γι αυτό; Τι προβλέπουν;
15 Νοέμβριος 2009 9:55 μμ

Κυπριανός : Οι Κανόνες είναι "τείχη του αίσχους". Έπεσαν κι αυτοί όπως το τείχος του Βερολίνου. Άρα, λάθος ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Κυπριανός : Οι Κανόνες είναι "τείχη του αίσχους". Έπεσαν κι αυτοί όπως το τείχος του Βερολίνου. Άρα, λάθος ερώτημα.

Ζήτησα πληροφορίες για το τι ισχύει σύμφωνα με τους κανόνες και πήρα από τον κ Κυπριανό Χριστοδουλίδη, κρίσεις. Ειλικρινά δεν κάνω προβοκάτσια, θέλω να με πληροφορήσετε, γιατί κάποιος φίλος ρωμαιοκαθολικός ενδιαφέρεται σοβαρά για να μεταστραφεί. Αν μπορεί κάποιος παρακαλώ να με ενημερώσει από εδώ για τα ισχύοντα κατά τους εκκλησιαστικούς θεσμούς, χωρίς κρίσεις, γιατί μεταξύ των πνευματικών υπάρχει άγνοια και σύγχυση. Δεν θέλω προσωπικές θεωρίες και θεωρήσεις, αλλά τι ορίζουν οι κανόνες. Αν μπορεί κάποιος φίλος να με ενημερώσει ή να με παραπέμψει κάπου, θα του χρωστούσα χάρη. Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε το Βερολίνο, ούτε το μαντολίνο. Έχω έναν άνθρωπο που ψάχνεται σχετικά με τα δυο μυστήρια και τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Πρακτικά πράγματα θέλω.
Ευχαριστώ!

aktines είπε...

Προς Ανώνυμο -9 Νοεμβρίου 2009 12:44 πμ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
(«Η Βαπτισματική Θεολογία» - Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου)
http://aktines.blogspot.com/2009/07/blog-post_7823.html
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 15 Νοέμβριος 2009 9:55 μμ Δεν υπάρχουν κανόνες γι αυτό; Τι προβλέπουν;

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο aktines, γιατί μας έδωσε μια αφετηρία στον προβληματισμό μας, με σοβαρότητα. Αν χρειαστώ κατόπιν μελέτης θα επανέλθω. Πάντως θα ήθελα οι σχολιάζοντες σ' αυτόν τον ιστοτόπο να τηρούν τη φιλοκαλική νηφαλιότητα ως αρετή.
Και πάλι ευχαριστώ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com