9 Οκτ 2009

Μοναστήρι... hotel-spa στη "Μέκκα των Σκοπίων"


Προκαλεί για άλλη μία φορά τον ορθόδοξο κόσμο η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», με την προσβλητική μετατροπή του Μοναστηριού του Αγίου Ναούμ στην τουριστική «Μέκκα της ΠΓΔΜ», τη λίμνη Οχρίδα, σε πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και χώρο παραθρησκευτικών δραστηριοτήτων.
Η σχισματική εκκλησία, με τις ευλογίες του σκοπιανού κράτους, μετέτρεψε το μοναστήρι που ίδρυσε ο Αγιος Ναούμ τον 10ο αιώνα -όπου φυλάσσονται τα λείψανά του- σε ξενοδοχείο και spa.
Πρόσφατα παραχώρησε τη μονή στην παραθρησκευτική οργάνωση «Art of Living Foundation», που ίδρυσε ο Ραβί Σανκάρ
και η οποία διδάσκει τεχνικές αναπνοής Πραναγιάμα και Σουνταρσάν Κρίγια. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του εν λόγω «ξενοδοχείου-κέντρου spa», οι τεχνικές αναπνοής που διδάσκονται βοηθούν να ηρεμεί με εύκολο τρόπο το πνεύμα.
Οι κοιτώνες της μονής έχουν μετατραπεί σε έξι δίκλινα δωμάτια, οχτώ διαμερίσματα, δέκα μικρές και τέσσερις μεγάλες σουίτες, όλα εξοπλισμένα με ρουστίκ έπιπλα, δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ, αισθησιακά μπάνια και άλλες ανέσεις, ενώ έχουν θέα στον καθολικό της μόνης (όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Ναούμ) και φυσικά στη λίμνη Οχρίδα. Οι τιμές είναι δελεαστικές, αφού κυμαίνονται από 40 έως 85 ευρώ - δύσκολα μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο.
Το Μοναστήρι του Αγίου Ναούμ είναι ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά μνημεία της Οχρίδας, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής και ανήκει κατά τα 2/3 στην ΠΓΔΜ και κατά το 1/3 στην Αλβανία. Η ανύπαρκτη και σχισματική ψευδομακεδονική εκκλησία των Σκοπίων (ιδρύθηκε το 1958, με πλήρη περιφρόνηση των βασικών αρχών της ορθόδοξης εκκλησιολογίας) χαρακτηρίζεται ως «σχισματική θρησκευτική οργάνωση» και είναι πράγματι πειθήνιο όργανο της πολιτικής των Σκοοπίων.
Η παράδοση της Ορθοδοξίας και ένας άγιος της Εκκλησίας μετατράπηκαν σε εμπόρευμα, ενώ ο ιερός χώρος έχει καταλήξει να εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς από την ορθόδοξη πίστη.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
ΕΣΠΡΕΣΣΟ -09/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com