9 Οκτ 2009

Γιατί σιωπά ο Αρχιεπίσκοπος ;


Μόλις είχε ολοκληρωθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και ο νεαρός κληρικός ακούγεται να μιλά στο κινητό του και να λέει: «Κύριε πρόεδρε, να σας δώσω τον μακαριότατο να μιλήσετε... Χριστός Ανέστη».
Με γοργά βήματα πλησιάζει τον Αρχιεπίσκοπο που εκείνη την ώρα συνομιλεί με κάποιον επίσκοπο και του λέει: «Μακαριότατε, στο τηλέφωνο είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας τον δίνω».
Ακολούθησε ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Μετά το πέρας της ο Αρχιεπίσκοπος στρέφεται προς το μέρος του κληρικού και του επιστρέφει τη συσκευή λέγοντάς του «Ευχαριστώ, πατέρα Γαβριήλ».
Ο κληρικός δεν είναι άλλος από το δεξί χέρι του κ. Ιερώνυμου. Ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της, παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Ευπαρουσίαστος, προσέχει αρκετά την εξωτερική εμφάνισή του, είναι κοσμογυρισμένος, με ευρωπαϊκό αέρα και ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. ……..
…Μάλιστα, ήταν ένας από τους κληρικούς που συνόδευσαν τον Χριστόδουλο τον Δεκέμβριο του 2006 στο Βατικανό, στην ιστορική συνάντησή του με τον Πάπα. Και όχι άδικα, αφού είναι άριστος γνώστης της λειτουργίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Ρωμαιοκαθολικής και των προτεσταντικών ομολογιών.
Ο (ευπαρουσίαστος) αρχιμανδρίτης σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πατριαρχικό Ινστιτούτο της Γενεύης. Υπηρέτησε στη Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων, ενώ για έξι μήνες εργάστηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί γνωρίστηκε με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου (που τότε ήταν επίτροπος), ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου……..
Μετά την ενθρόνιση του κ. Ιερώνυμου, ο ικανός κληρικός με την υποστήριξη του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Βλάση Φειδά, συνεργάτη του νέου Αρχιεπισκόπου καθώς και του ψυχιάτρου και επίκουρου καθηγητή Θεολογίας π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, πνευματικού παιδιού του κ. Ιερώνυμου, μετακινήθηκε στην πρωτοσυγκελία της Αρχιεπισκοπής…….

ΕΣΠΡΕΣΣΟ - 26/04/2009

8 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος σιωπά επειδή είναι άνθρωπος του Βαρθολομαίου και του Παπανδρέου.
Η σιωπή του θα γίνει άποψη για όλα τα θέματα που απασχολούν Εκκλησία και Πολιτεία όπως και για το Οικουμενισμό και θα είναι πάντοτε αρνητική για την πίστη μας.
Απλά θα κινείται μέ τρόπο που θα εκτίθετε όσο το δυνατόν λιγότερο.
Μην περιμενετε τίποτα καλό από τον Μακαριότατο επειδή θα απογοητευτείτε πικρά. Μόνο πισώπλατες (κατά κανόνα) και στο στήθος μαχαιριές μπορεί να προσφέρει.
Αν υπάρχουν ορισμένοι που αμφιβάλλουν δεν θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ. Η Σύνοδος της ιεραρχίας έχει δρομολογηθεί και σε λίγες μέρες θα διαπιστώσουμε τη νερόβραστη στάση του ή την σαφώς αντίθετη με τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Είναι όμως ενδεχόμενο να τηρήσει σωστή στάση στην αποκατάσταση του Γκαριτζιρούλη όχι για να κάνει κάτι ορθό αλλά για να διχάσει τους πιστούς και μετριάσει τις αντιδράσεις για τα οικουμενιστικά ανοίγματα.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έχει δίκαιο ο κ. Τελεβάντος.

Β.Χ

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αυγουστίδης παρακαλώ είναι φίλος του Μπέζγου που μπήκε πρόσφατα στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και υποστήριξε στα δικαστήρια το πιο αντίχριστο βιβλίο του Ανδρουλάκη.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Σωστή η παρατήρηση. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έχει άριστες σχέσεις μόνο με τους Οικουμενιστές και το Γιωργάκη. Βρίσκεται εν αγαστή συμπνοία και με τους Νεο-ορθόδοξους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ. Τελεβάντο, δεν πρέπει να αποκατασταθή ο Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος, που κυριολεκτιοκά σφαγιάσθηκε;
Και κανένας μας δεν μιλάει;
Ούτε και εσείς; Ούτε και εσείς βλέπετε την κατευθυντήρια χείρα του Δικαιοκρίτου Θεού στην όλη υπόθεσι;
30 και χρόνια μένει κενός ο θρόνος; Να μην αφήνει ο Θεός λύσι;
Εις πείσμα των φθονόψυχων αρχιερέων, αλλά και στην ενοχη σιωπή όλων ημών των άλλων;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εμβρόντητος διάβασα το σχόλιο ανώνυμου που ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμώ την αποκατάσταση του Αγίου Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημου.

Ούτε είπα ούτε σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Το αντίθετο! Πάλαι τε και επ' εσχάτων δημοσίευσα κείμενα στην Ορθόδοξη Μαρτυρία που υποστήριζα ότι οι 12 ενάρετοι Μητροπολίτες σφαγιάστηκαν παρά πάσαν έννοια ηθικής και δικαίου. Και τώρα ασφαλώς οι απόψεις μου δεν μεταβλήθηκαν κατά το ελάχιστον. Προσεύχομαι θερμά και δημοσιογραφώ υπέρ της αποκατάστασης του Αγίου Αττικής.

Γιατί ανώνυμε αδελφέ μου με συκοφαντείς;

Οχι μόνο έγραψα κείμενα υπέρ των 12 αλλά γνώρισα και προσωπικά τον μακαριστό Λαρίσσης Θεολόγο για τον οποίο έτρεφα και τρέφω απόλυτο σεβασμό.

Ας μου επιτραπεί μάλιστα αφού κατηγορούμαι τόσο άδικα να προσθέσω ότι εξαιτίας της απόλυτης υποστήριξης που έδειξα προς τους 12 Μητροπολίτες με την καθοδήγηση του πνευματικού μου π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου αρνήθηκα να υπογράψω κείμενο υποστήριξης προς τον Σεραφείμ με αποτέλεσμα να με βρίσει χυδαία ο τότε διευθυντής του θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας Παντελεήμων Μπεζενίτης, επειδή αντελήφθηκε ότι έγινα η αιτία να μη δεχθεί να υπογράψει κανείς από τους συνοικοτρόφους μου κείμενο εναντίον των 12.

Γιατί αδελφέ μου, μου προσάπτεις τόσο άδικη κατηγορία;

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι ο ανώνυμος 10 Οκτώβριος 2009 7:16 πμ έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης ανθρώπων που διάκεινται εχθρικά προς εσάς.
Ας σοβαρευτεί λίγο ο ανώνυμος και ας ελέγχει τις πηγές του πριν αρχίσει να γράφει.
Έτσι ανώνυμε; Ζήτα και κανένα συγγνώμη. Δεν βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν παιδιά; Είναι δυνατόν να υπάρχει καθηγητής στη Θεολογική Σχολή που να έχει υποστηρίξει ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ και να μην έχουν ξεσηκωθεί ακόμα και οι πέτρες;;;

Αν αυτή η αδιαφορία δεν βρωμάει αποχριστιανισμό τότε τί βρωμάει;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com