8 Οκτ 2009

Ζητούν τώρα το λογαριασμό. Η Ομοφυλοφιλική – Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας προς τον Γιώργο Παπανδρέου.


Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) είχε αποστείλει σε όλα τα κόμματα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο για να λάβουν θέση .
Στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η Ομάδα ΟΣΤ-ΠαΣοΚ, για τη Σεξουαλική Ταυτότητα, που λειτουργεί από το 2006.
Η ΟΣΤ-ΠαΣοΚ τάσσεται όπως λέει υπέρ «της απάλειψης κάθε διάκρισης σε βάρος των ομοφυλοφίλων είτε στο επίπεδο της νομοθεσίας, είτε στην αντιμετώπισή τους από τις κρατικές υπηρεσίες, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις δικαστικές αρχές, είτε στους εργασιακούς χώρους». Και ζητεί την αναθεώρηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «ώστε να απαλειφθούν προσβλητικές για τους ομοφυλόφιλους ορολογίες και να εξισωθούν τα όρια ηλικίας από τα οποία και πάνω επιτρέπεται η συναίνεση τόσο για τις ετεροφυλόφιλες όσο και για τις ομοφυλόφιλες πράξεις». Βάση των ενεργειών του ΠαΣοΚ είναι η πρότασή του για καθιέρωση ενός Συμφώνου Συμβίωσης που θα αφορά άτομα τόσο του ιδίου φύλου όσο και διαφορετικού φύλου που δεν θέλουν να τελέσουν γάμο και θα παράγει τα ίδια έννομα αποτελέσματα με τον γάμο.(Βλέπε
H Σεξουαλική Ταυτότητα των κομμάτων. Χρήσιμα συμπεράσματα.)
Την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ ζητά τώρα με συγχαρητήριο τηλεγράφημα της προς τον Γιώργο Παπανδρέου η Ομοφυλοφιλική – Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.
Το πρακτορείο ειδήσεων «
zougla» αναφέρει :
«Η ΟΛΚΕ συγχαίρει για την εκλογική του επιτυχία τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και εύχεται μια καλή διακυβέρνηση για την χώρα, μακριά από συντηρητικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, που άφησαν στο περιθώριο της πολιτικής ατζέντας τις λεσβίες, τους gay, τους αμφισεξουαλικούς, τις αμφισεξουαλικές και τους / τις trans. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελε να υπενθυμίσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και για νομοθετικές αλλαγές προς την επίτευξη ισότητας για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας κοινωνικού φύλου.
Αναφέρουμε συγκεκριμένα τις υποσχέσεις για σύμφωνο συμβίωσης, την ποινικοποίηση κηρυγμάτων μίσους, την κατάργηση των διακρίσεων στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών, στην υγειονομική περίθαλψη και την απασχόληση με την πραγματική εφαρμογή σε συνεργασία με τα συνδικάτα του νόμου 3304/2005, την μέριμνα για την εξάλειψη των προσβλητικών αναφορών στα Μ.Μ.Ε. και κυριότερο από όλα την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πολιτών και νέων, ώστε να περιοριστεί η βία και οι στερεοτυπικές αντιλήψεις, που εμποδίζουν την ελεύθερη συμμετοχή των λεσβιών, των gay, των αμφισεξουαλικών και των trans στην κοινωνική ζωή.
Ευελπιστούμε σε μια ουσιαστική συνεργασία με την νέα κυβέρνηση και ιδιαιτέρως με τους υπεύθυνους και τις υπεύθυνες στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Απασχόλησης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com