14 Σεπ 2009

Λειτουργοί των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών σε δείπνο για την εορτή του Ραμαζανίου


Τις σχετικές πληροφορίες και τη φωτογραφία αντλήσαμε από το πρακτορείο amen

Πριν λίγες ημέρες ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Δρ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ και η σύζυγος του, Άννα, παρέθεσαν δείπνο θέλοντας να τιμήσουν τον ιερό μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανίου.
Στο Ιφτάρι, το οποίο είναι το πρώτο γεύμα που προσφέρεται μετά τη δύση του ηλίου οπότε και διακόπτεται η ημερήσια νηστεία, παρακάθισαν λειτουργοί των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών – Χριστιανισμού, Ισλάμ, Ιουδαϊσμού – Πρέσβεις και διπλωμάτες που υπηρετούν στην Ελλάδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών, εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας, ο αρχιραββίνος των Αθηνών, ο Νομάρχης Αθηνών και επικεφαλείς ΜΚΟ. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, δημιουργός και διαχειριστής της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, Amen.gr .
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους του ο Πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε στη σημασία του αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών κρατών και θρησκευτικής πίστης.
Στη συνέχεια μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχές του στους μουσουλμάνους με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανίου.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στη σημασία του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης μεταξύ διαφορετικών λαών, στο πλαίσιο και των όσων είχε πει, πρόσφατα, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καϊρου. Αντιφωνώντας εκ μέρους των μουσουλμάνων Πρέσβεων, ο Πρέσβης της Αλγερίας Αχμέτ Μπενιαμίνα τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι λαοί να συνεργάζονται πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές τους.
Χαιρετισμό απηύθυνε, κατόπιν προσκλήσεως του Πρέσβη Δρ. Σπέκχαρντ, και ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Ο π. Θωμάς τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εργάζεται για την ειρηνική συνύπαρξη, την αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση όλων όσων κατοικούν στην Ελλάδα. Σημείωσε δε πως η Ορθόδοξη πίστη δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και αγκαλιάζει όλους ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας.
Μετά το δείπνο οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, και για την αξία του διαλόγου των θρησκειών και της δυνατότητας συμβολής τους στην καταλλαγή και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!

Β.Σ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η εποχή που η Αλήθεια και το εν-νόημα Αληθείας κρινόταν από μιά λέξη: Ομοούσιον ή ομοιούσιον,εν δυο φύσεσι ή εκ δυο φύσεων, εκ του Πατρός ή εκ του Πατρός και εκ του Υιού, έχει ανεπιστρεπτί παρέλθει.

Κανείς δεν δίνει σημασία στο "οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες".
Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν η Εκκλησία κατέχει ή κατέχεται, υπό της Αληθείας και πόσα άλλα.Κατά συνέπεια,γιατί να κάτσει να ασχοληθεί αν σε μια τιμητική εκδήλωση για το Μουσουλμανικό ραμαζάνι,θα παρευρεθεί ένας ιερεύς ως εκπρόσωπος,έστω,του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Τι γύρευε εκεί; Να δείξει ότι εμείς σεβόμαστε τις άλλες Θρησκείες; Φυσικά και τις σεβόμαστε και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να το υπογραμμίζουμε δια της παρουσίας μας,και δη,όταν πρόκειται για απόδοση τιμής στο Ραμαζάνι.

Αυτά είναι διπλωματικά κόλπα και οι διάφοροι πολιτικοί φορείς,θα έφθαναν.Η εκκλησιαστική συναλληλία (ή συν-αντίληψη) δεν είχε,και ποτέ δεν έχει,θέση και νόημα σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Δεν ζητάμε από κανέναν να τιμήσει τη δική μας Πασχαλιά ή τα Χριστούγεννα,και δεν πρόκειται να παρεξηγηθούμε αν δεν το κάνει.

Όποιες άλλες συναντήσεις,συνομιλίες
ανταλλαγές απόψεων κλπ. των ιεραρχών μας με άλλους δεν αποκλείονται βέβαια.Αρκεί να μην αποβλέπουν στην ενότητα των κίβδηλων διδαχών τους με τις δικές μας.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλοι γιόρτασαν τον ιερό μήνα του ραμαζανίου;

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω :"τιμήσαν τον ιερό μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανίου"

ΘΛΙΒΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ειδατε ποιος ηταν παρόν στο Ραμαζανι;
Και ο Παπαχρήστου του AMEN. Αμέ;
Αυτός που βγαζει εναντιον των Αντιοικουμενιστων τα εντερα του.
Οχι παιζουμε.
Καλοπερνανε ολοι αυτοι οι τραπεζογιγαντες, κατα Παλλαδιον.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com