4 Σεπ 2009

Επέστρεψε στη ζωή. Ξύπνησε 10 χρόνια μετά…


Όταν κάποιος ο ασθενής χαρακτηρισθεί εγκεφαλικά νεκρός πολλοί γιατροί αποφασίζουν και επιτρέπουν την αφαίρεση ζωτικών οργάνων του.
Πολλές όμως φορές άλλες οι βουλές του θεού και άλλες των ανθρώπων.
Παρόμοιες περιπτώσεις είναι ο Πολωνός που βγήκε από κώμα 19 χρόνια μετά, ενώ στην περίπτωση της Ελουάνα στην Ιταλία, η κοπέλα απλά ζούσε και τη σκότωσαν.
== == === === ===
Όπως έγραψε η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» - 06/05/2005:

O Nτ. Xέρμπερτ σε παλαιότερη φωτογραφία του όταν εργαζόταν ακόμα στην Πυροσβεστική.Ένα εργατικό ατύχημα ήταν η αιτία να βυθιστεί σε κώμα για 10 χρόνια
Όταν οι γιατροί του Nτόναλντ Xέρμπερτ άκουσαν το 43χρονο σήμερα άνδρα να μιλά και μάλιστα να ζητά τη γυναίκα του, δεν πίστευαν στ' αυτιά τους: O πρώην πυροσβέστης από το Mπάφαλο της Nέας Yόρκης ζούσε τα τελευταία δέκα χρόνια στη σιωπή και στο σκοτάδι εξαιτίας σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης, που του προκάλεσε ο σοβαρός τραυματισμός του κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων του: H συμμετοχή του στην κατάσβεση πυρκαγιάς, τον Δεκέμβριο του 1995, υπήρξε μοιραία για εκείνον καθώς εξαιτίας του τραυματισμού του παρέμεινε χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά.
Aμέσως μετά το ατύχημα, ο Xέρμπερτ βυθίστηκε σε κώμα για χρονικό διάστημα πάνω από δύο μήνες, ενώ τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν σε θεραπευτήριο τυφλός, σχεδόν άλαλος και με ελάχιστη μνήμη.
Όπως μαρτυρά βίντεο που είχε καταγράψει τη διαδικασία της θεραπείας του, ο Xέρμπερτ διατηρούσε ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον του. «Θέλω να μιλήσω στη γυναίκα» μου, δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο 43χρονος ασθενής εκπλήσσοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του θεραπευτηρίου:
συνήθως, στην περίπτωση εγκεφαλικών βλαβών, οι ασθενείς ανακάμπτουν μέσα σε δύο ή τρία χρόνια και η περίπτωση αποκατάστασης έπειτα από μία ολόκληρη δεκαετία είναι εξαιρετικά σπάνια.
Oι νοσοκόμες έσπευσαν φυσικά να ικανοποιήσουν το αίτημα του Xέρμπερτ και η τηλεφωνική συνομιλία που εκείνος είχε με τη γυναίκα του ήταν η πρώτη από τις πολλές που ακολούθησαν, όχι μόνο με τη Λίντα Xέρμπερτ αλλά και τους τέσσερις γιους τους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο θείος του Σάιμον Mάνκα, ο ανιψιός του νόμιζε πως βρισκόταν σε κώμα μόνο για δύο τρεις μήνες, ενώ όταν τον ρώτησαν για το πώς ένιωθε εκείνος απάντησε απερίφραστα: «Nιώθω περίφημα!»

Οικογένεια

«Aπό το πρωί μιλά με τους γιους του και προσπαθεί να μάθει όσο περισσότερα μπορεί γι' αυτούς για να καλύψει το κενό των δέκα χρόνων» είπε στους δημοσιογράφους συνάδελφος του Xέρμπερτ. Όταν συνέβη το ατύχημα, τα αγόρια του Xέρμπερτ ήταν 14, 13, 11 και 3 ετών.
Eλάχιστες είναι οι περιπτώσεις ανάκαμψης από εγκεφαλική βλάβη μετά την πάροδο τόσων πολλών ετών. Mεταξύ αυτών είναι η περίπτωση ενός άνδρα στο Aρκάνσας που επανήλθε, μετά από 19 χρόνια από τον τραυματισμό του σε τροχαίο και η περίπτωση ενός αστυνομικού στο Tενεσί, που, έπειτα από οκτώ χρόνια αφασίας, επανήλθε για λίγες όμως ώρες.
ikypros
=== === ==== ==== ===
Όπως αναφέρει ο Μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεος Βλάχος στο άρθρο του
Διαφωνούμε με την ευθανασία.: «Όποιος δίνει νόημα στη ζωή, στον πόνο και στον θάνατο και βιώνει την «έκσταση της αγάπης» έχει σκοπό στη ζωή του και ισχύει ο λόγος του Νίτσε «εκείνος που έχει έναν σκοπό στη ζωή μπορεί ν' αντέξει σχεδόν στο κάθε τι» και δεν τρέμει προ της διαδικασίας του θανάτου, ούτε την αρνείται εγωιστικά, με το ατομικό του δικαίωμα, για να καταλήξει στην ευθανασία. Οπότε και δεν τον απασχολεί το ερώτημα αν έχει δικαίωμα στον θάνατο, αφού γεμίζει από νόημα ζωής».
ΔΕΙΤΕ
Ο άνθρωπος που βγήκε από κώμα 19 χρόνια μετά.
ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

8 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ξοδεύουν δισεκατομμύρια για τις πέτρες-μνημεία τέχνης του παρελθόντος και θεωρούν άχρηστη οικονομική σπατάλη να ενδιαφερθούν για τον άρρωστο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Τον θεωρούν εγκεφαλικά "νεκρό" και εξαγιάζουν το έγκλημα με τη ζωή που δίνουν σε κάποιον άλλο. Και αυτό το λένε - τώρα τα γυρίζουν - χριστιανική αγάπη!!!

Εγχώριοι,αλλά και ξένοι, πρώην υποστηρικτές των μεταμοσχεύσεων και νυν πολέμιοι,προσπάθησαν να φιμώσουν φωνές που εξ αρχής φώναζαν για το έγκλημα που είχε ξεκινήσει. Οι τότε (επί Σεραφείμ) "νομοκάνονες" τους κατηγορούσαν ως
αφιλάδελφους και τους έλεγαν: "Ο
Κύριος θα σας τιμωρήσει". Άλλοι τους πέταγαν τη βρισιά του φασίστα,του παραθρησκευτικού,του σχισματικού παλαιοημερολογίτη ή του γιεχωβίτη ψευτομάρτυρα.

Αλλά "ζει Κύριος"! Τώρα ντρέπονται για τα λάθη τους. Ούτε καν θέλουν να θυμούνται ποιοι τους αφύπνισαν.Έγιναν διάσημοι -ήταν άλλωστε- πατώντας στις πλάτες άλλων, που τους υπέδειξαν,πού έπρεπε να αναζητήσουν την αληθινή Αγάπη. "Είη,το όνομα Κυρίου ευλογημένον"!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ κ.ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΣΥΧΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.
ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ" ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΘΗ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ.
ΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητές Ακτίνες
Πραγματι ο ανώνυμος 2.15 έχει δίκαιο είναι να απορεί κανείς με ανθρώπους που μιλούν τάχα για ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ απο τον οικουμενισμό και να κλέβουν χωρίς φόβο Θεού αναρτήσεις άλλων ιστολογίων χωρίς παραπομπή.
Μάλλον πρόκειται για θεομπαίχτες.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι 2:15 μμ, 9:30 μμ
είστε πάρα πολύ υπερβολικοί και σας παροτρύνουμε να μην κατηγορείτε τόσο εύκολα ούτε να κατακρίνετε γιατί θα το βρείτε μπροστά σας.

Αν θέλετε στείλτε του εμαιλ και πεστε του το ευγενικά.
Το να καταφεύγετε κατευθείαν σε συκοφαντίες και πολυ βαριές εκφράσεις αυτό σας λερώνει την ψυχή και σας καθιστά υπόλογους ενώπιον του Θεού.
Ξέρετε προσωπικά τον άνθρωπο; Ξέρετε τί θυσίες έχει κάνει;
Ξέρετε αν και πόσο πιστεύει;
Ξέρετε πόσο πονά για την εκκλησιαστική κατάσταση;

Πώς χρησιμοποιείται τόσο βαρύ χαρακτηρισμό;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.15μμ
Δυστυχώς μέχρι τώρα διάφοροι(;;;;;)τάχα γράφουν για στηρίξουν κάποιον που δεν έχει το θάρος να αναλάβει την ευθύνη του και να διορθώσει το λάθος του.
Κατάλαβα ότι τα μεγάλα τους λόγια είναι μόνο για τους άλλους και όχι για τον εαυτό τους.
Θα περιμένω - αν και νομίζω άδικα - να δω λίγη ταπείνωση.
Τους λυπάμαι πραγματικά . Είναι αξιολύπητοι

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου ανώνυμε 6 Σεπτ 2009 9:59 μμ,
γιατί συκοφαντείς χωρίς λόγο ανθρώπους; Αυτοί που συκοφαντείς έχουν παραπομπές αλλά οι στραβοί δεν τις βλέπουν διότι έχουν εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.20

ΣΙΩΠΑ ΠΕΦΙΜΩΣΟ

ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:31 πμ όταν δεν ξέρεις τί να πεις το ρίχνεις στις ανοησίες.

Αυτό το κάνεις πάντα ή υπάρχουν και στιγμές που δεν το κάνεις;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com