7 Μαΐ 2009

Διέξοδο στα... ψυχοφάρμακα αναζητούν Αμερικανοί και Αυστραλοί. Εκεί μας οδηγεί και το έργο των δικών μας ινστρουχτόρων.


Σύμφωνα με έρευνες «μέσα στο 2007, το 45% των Αυστραλών ηλικίας 16-85 ετών παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα, με τους άνδρες να είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αυτά από τις γυναίκες, λόγω της συχνότερης κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.
Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές λόγω κατανάλωσης υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ήταν περισσότεροι, οι γυναίκες που μέσα στο 2007, είχαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στα οποία συγκαταλέγεται και η κατάθλιψη, ήταν περισσότερες. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2007, ένα 22% των γυναικών παρουσίασαν κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή, έναντι 18% των ανδρών».(Καθημερινή 29/03/2009)
«Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα για να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά/ διανοητικά προβλήματα έχει αυξηθεί κατά 73% από το 1996 μέχρι σήμερα. Σε κάποιες υποκατηγορίες του συνόλου το ποσοστό αυξάνεται ακόμα περισσότερο: η αύξηση είναι πάνω από 100% στους ενήλικες ηλικιών άνω των 65.
Η πιο γρήγορη αύξηση παρατηρήθηκε στην περίοδο 1996-2001. Εκτιμάται πως το 16% των υπερηλίκων (65 και άνω) αντιμετωπίζει κάποια μορφή προβλήματος, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα διπλασιάστηκε και ο αριθμός των ανηλίκων που καταφεύγουν σε ιατρική περίθαλψη και χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση προβλημάτων τέτοιου είδους. Άλλη μια στατιστική που προέκυψε από την έρευνα ήταν πως υπάρχει ένα ποσοστό 7% των Αμερικανών με σημαντικά ψυχολογικά/ διανοητικά προβλήματα που καταλήγει στη φυλακή κάθε χρόνο».(Καθημερινή 05/05/2009)
Στην εποχή μας οι διάφορες ψυχικές, ψυχολογικές και ψυχιατρικές ασθένειες βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση λόγω της αποδιοργάνωσης των κοινωνικών δομών, της απομάκρυνσης από τις παραδόσεις και της διακοπής των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην πρόνοια του ουράνιου Πατέρα, να αποκτά νόημα ζωής και ελευθερίας από κάθε τι το οποίο τον δεσμεύει και τον κρατά στην φυλακή των αισθήσεων και των ενστίκτων.
Μεγάλη ευθύνη στη
χώρα μας για την αύξηση του αριθμού των μαθητών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, φέρουν όσοι αγωνίζονται εδώ και χρόνια, για την απομάκρυνση από την παράδοση και τη διακοπή των σχέσεων του σχολείου με τον Θεό.
Θέλουν ένα σχολείο που ουσιαστικά αφήνει άδεια την ψυχή των νέων, στερώντας τους ιδανικά και αξίες και περιφρονώντας την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία την οποία προσπαθούν να αντικαταστήσουν με ξεπερασμένα υποκατάστατα, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους νέους.
Δείτε και:
Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Χριστό και Γονείς θέλουν!
Τι λείπει από την Παιδεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com