12 Μαΐ 2009

Απερρίφθη η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Λύκειο.


Δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Γιώργου Μπαμπινιώτη, η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για κύκλους σπουδών και μαθήματα ειδίκευσης στο Λύκειο.
«Για μας το ζητούμενο είναι γενναίες αλλαγές και όχι προσθαφαιρέσεις» δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μέσα στο Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, χαρακτήρισε την πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «μία από τα ίδια».
Απογοητευτήκαμε, ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της oμοσπονδίας πανεπιστημιακών, Χρίστου Τρικαλινού, που κατέθεσε πρόταση για κατάργηση των κατευθύνσεων στο Λύκειο.
Το Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις του, στις 16 και 19 Ιουνίου. (Ελεύθερος Τύπος12/05/2009)

Η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου



- Για την Α΄ Λυκείου προτείνεται η ύπαρξη ομάδας υποχρεωτικών μαθημάτων Γενικής Παιδείας και υποχρεωτικών μαθημάτων Επιλογής, καθώς και Ζώνη Πολιτισμού και Δραστηριοτήτων.
- Για τη Β΄ Λυκείου οι μαθητές θα επιλέγουν ανάμεσα σε δύο Κύκλους Σπουδών. Προβλέπονται υποχρεωτικά μαθήματα Γενικής Παιδείας κοινά και για τους δύο Κύκλους. Κάθε Κύκλος Σπουδών θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα Γενικής Παιδείας και υποχρεωτικά μαθήματα Επιλογής (Ειδίκευσης). Και για τους δύο Κύκλους προβλέπονται μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής και Ζώνη Πολιτισμού και Δραστηριοτήτων.
- Για τη Γ΄ Λυκείου οι Κύκλοι Σπουδών θα είναι τρεις (τώρα στο Γενικό Λύκειο υπάρχουν επίσης τρεις Κατευθύνσεις –θεωρητική, θετική, τεχνολογική– για κάθε επιστημονικό κλάδο). Η διάρθρωση του προγράμματος σπουδών της Γ΄ Λυκείου θα είναι ανάλογη με αυτήν της Β΄ Λυκείου. (Καθημερινή12/05/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com