5 Απρ 2009

Παράλογες επιθέσεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων.


Οι παράλογες επιθέσεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων κυρίως εκ της λεγομένης αριστεράς αποσκοπούν στην δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων ενώ αποβλέπουν σε μύχιες πολιτικές σκοπιμότητες.




Πρώτο παράδειγμα

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 προέβη στην ψήφιση νόμου που αφορούσε την απαλλαγή φόρου εκκλησιαστικών φορέων. Τότε ο νόμος απέβλεπε στην γεφύρωση του χάσματος που προκάλεσε το ζήτημα της απάλειψης του θρησκεύματος εκ των ταυτοτήτων και εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο κόμμα που προσδοκούσε πολιτικά οφέλη. Τώρα όμως, επειδή η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την προσέλκυση ψηφοφόρων δεν επιτρέπουν αναφορές σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις εκ των οποίων αντλούνται υποστηρικτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε σκόπιμο να ακολουθήσει τη γνωστή ακίνδυνη πεπατημένη και δοκιμασμένη από το παρελθόν οδό της επίθεσης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεύτερο παράδειγμα

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ ενώ συνηθίζει να εθελοτυφλεί συνεχώς σε μείζονα προβλήματα ζητά την αποποινικοποίηση της βλασφημίας προς το Θεό. Είθισται συχνά –πυκνά μάλιστα να στρέφεται κατά της Εκκλησίας εκφράζοντας δημοσίως την αντίθεσή του για τα κοινωνικά -φιλανθρωπικά ανοίγματα αυτής. Αντιτίθεται ακόμη και σε περιπτώσεις ανέγερσης Ιερών Ναών όπως λ.χ. της πάλαι ποτέ πρότασης για τη νέα Μητρόπολη Αθηνών στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας.
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο τούτο εντάσσονται οι απαράδεκτες επιθέσεις του ΣΥΝ κατά της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης εξ αιτίας της απόφασης της τελευταίας να ανεγείρει ίδρυμα σε έκταση που παραχώρησε το κράτος.
Στο θέμα παρενέβη και η Ιερά Σύνοδος η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εξ αιτίας του θορύβου, ο οποίος έχει δημιουργηθεί για την παραχώρηση 32,1 στρεμμάτων κρατικής δασικής εκτάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, που θα περιθάλπει χρονίως πάσχοντας, κατακοίτους, τετραπληγικούς και άτομα με ειδικές ανάγκες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την συμπαράστασή Της στην προσπάθεια αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Η πράξη αυτή καταδεικνύει την αγάπη της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και την μέριμνά της γι’ αυτόν.
Σε αυτό το Ίδρυμα, που έχει ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που προβλέπονται από τους νόμους του κράτους, θα φιλοξενηθούν και θα βρουν ανακούφιση εμπερίστατοι αδελφοί μας, οι οποίοι χρήζουν βοηθείας.
Η Εκκλησία συνεχώς παραχωρεί εκτάσεις γης, είτε στην Πολιτεία είτε σε διαφόρους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν Ιδρύματα, Σχολεία, Νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι, και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μας.Τα μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας, τα Πνευματικά Ιδρύματα και πολλοί πολιτιστικοί χώροι έχουν ανεγερθεί σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την Εκκλησία. Πρόσφατα μάλιστα παραχωρήθηκε από την Εκκλησία προς το Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 60 δασικών στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος, έκταση 18.057,88 μ2, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας για την ανέγερση Νοσοκομείου και, προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα Καλαμάτας, έκταση 769,40 μ2 εντός της πόλεως Μεσσήνης, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την δημιουργία Γηροκομείου».
Πληροφορίες: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Δυστυχώς όμως δεν τελειώνει ο κατάλογος. Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (3/4/2009) διαβάζουμε:

Τρίτο παράδειγμα

«H παρούσα κυβέρνηση ανήλθεν εις την εξουσίαν υφαρπάζουσα την ψήφον χιλιάδων εκα­τοντάδων Ορθοδόξων Οικογενει­ών, αι οποίαι επίστευσαν ότι καταψηφίζοντες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ θα επανέφερεν την αναγραφήν του θρησκεύματος εις τας αστυνομικάς ταυτότητας, ως είχεν υποσχεθή το πρωθυπουργικόν ζεύγος συμμετέχον, δι’ υπογραφών, εις το άτυπον δημοψήφισμα της Εκκλησίας. Δυστυχώς η Κυβέρνησις εξηπάτησε τον πιστόν λαόν και ο πρωθυπουργός δεν εσεβάσθη την υπογραφήν του.
Η κυβέρνησις της Ν.Δ. εξωβέλισε την εξομολόγησιν από τα σχολεία, καθιέρωσε τον νόμον δια την καύσιν των νεκρών (επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου) και τα κρεματόρια (επί σημερινού Αρχιεπισκόπου), την πολιτικήν κηδείαν, το σύμφωνον ελευθέρας συμβιώσεως κ.α. Εις τα σχέδιά της είναι και η κατάργησις του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com