15 Μαρ 2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, σύμφωνα με την παλαιά παράδοση, σκοπεύει να πραγματοποιήσει ,ως νεοεκλεγείς Προκαθήμενος, αδελφική επίσκεψη στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Την επιθυμία του αυτή ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε την Τρίτη το βράδυ κατά την ετήσια υποδοχή στην Πρεσβεία της Ελλάδος, με την ευκαιρία της εορτής του θριάμβου της Ορθοδοξίας. Επίσης, ο Πατριάρχης διευκρίνισε ότι η σειρά των επισκέψεων θα καθοριστεί σύμφωνα με τα δίπτυχα, δηλαδή τη λειτουργική τάξη της μνείας των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Απευθυνόμενος στους αξιωματούχους και επισκέπτες της Πρεσβείας της Ελλάδος, ο Πατριάρχης είπε ότι στις επισκέψεις του συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
«Ελπίζω να συναντηθούμε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το λαό της Ελλάδας, για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ μας», - σημείωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο λειτουργικός κατάλογος των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, τον οποίο ανέφερε ο Προκαθήμενος της ΡΟΕ, περιλαμβάνει σήμερα 15 δικαιοδοσίες και έχει τις εξής Ορθόδοξες Εκκλησίες: της Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας , της Αντιόχειας,της Ιερουσαλήμ, της Ρωσίας, της Γεωργίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ελλάδας,της Αλβανίας,της Πολωνίας την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, καθώς και την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική.
Ωστόσο, την πρώτη ξένη επίσκεψη, όπως είχε ανακοινωθεί, ο Πατριάρχης Κύριλλος θα πραγματοποιήσει στην Ουκρανία, η οποία, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνεται στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας.
Πηγή :http://www.bogoslov.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com