14 Μαρ 2009

50.000 άτομα «δηλώνουν» αστρολόγοι, μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες.


Στην Ελλάδα ενώ τη δεκαετία του ’80 υπήρχαν 150- 200, πλέον περίπου 50.000 άτομα «δηλώνουν» αστρολόγοι, μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες.
Εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια, το άγχος και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας για να «ψαρέψουν» πελάτες υποσχόμενοι λύση σε όλα τα προβλήματα.

Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

«Τέρμα πια στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.Η καλύτερη καφεμάντις του Περάματος σας βρίσκει τα πάντα. Με 25ετή πείρα και γνώσεις κρυσταλλομαντείας, αυτόματης γραφής και άνοιγμα τύχης λύνω όλα τα προβλήματά σας».Πρόκειται για μία από τις πολλές αγγελίες-δέλεαρ που «στολίζουν» τις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων. Οι πελάτες που τη διάβασαν «τσίμπησαν» στο δόλωμα.

Η μαντάμ Κατερίνα ήταν γνωστή στη γειτονιά της και η φήμη της είχε επεκταθεί σε όλη την Αττική. Έρωτας, οικογενειακά, επαγγελματικά, μάγια, σεξουαλική ανικανότητα, χρόνιες παθήσεις, επιστροφές αγαπημένων προσώπων, ακόμη και βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, του αλκοόλ ή των ναρκωτικών υπόσχεται.
Κάπως έτσι την πάτησαν πολλοί από εκείνους που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στα χέρια της και κατέληξαν να χάσουν ολόκληρες περιουσίες. «Πήγα για να λύσω ένα πρόβλημα αισθηματικής φύσης. Μόλις είχα χωρίσει και ήθελα να τον φέρω πίσω, κοντά μου. Η εν λόγω κυρία μου έδινε να διαβάζω κάθε βράδυ ξόρκια, να στέλνω “μηνύματα αγάπης” με τηλεπάθεια, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και μέσα σε μια βδομάδα να την επισκεφθώ και πάλι. Φυσικά τίποτε απ’ αυτά που μου είπε δεν συνέβη. Το μόνο που πέτυχα είναι να αδειάσει το πορτοφόλι μου κατά 500 ευρώ για 5 φορές που πήγα να τη δω», εξομολογείται μια τακτική πελάτισσα.
Παραψυχολόγος από την Αίγυπτο, με γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, είχε πελατεία από όλη την Ελλάδα! Υποσχόταν ασπίδα προστασίας σε θέματα γάμου, εξωσυζυγικών σχέσεων και υγείας και θησαύριζε εις βάρος των πελατών του. Η δέσμευσή του ήταν ότι τα πρώτα αποτελέσματα της «θεραπείας» της ψυχής θα ήταν έκδηλα μόλις σε μία εβδομάδα. Κατά περίεργο τρόπο, όμως, τα αρνητικά «κύματα», τα vibes όπως τα αποκαλούσε, τον… εμπόδιζαν να «δει» μέσα από τη γυάλινη σφαίρα και την τράπουλα, με αποτέλεσμα οι 7 μέρες να γίνονται 7 βδομάδες, ίσως και περισσότερο. Όσο για το κόστος των υπηρεσιών του; Ξεκινούσε από 30 ευρώ για να σου πει το φλιτζάνι και έφτανε τα 200 ευρώ αν ήθελες έξτρα «περιποιήσεις».

Θησαυρίζουν με... αβγά και με φυσίγγια

Έχετε ακουστά τη αβγομαντεία, το διάβασμα της πατούσας ή τη φυσιγγομαντεία; Μόνο χιούμορ δεν σας κάνουμε. Η αβγομαντεία προβάλλεται από τους ειδικούς ως η ιδανική μέθοδος για να προβλέψουν τα καθέκαστα της προσωπικής ζωής. Μελετούν τα σχήματα που παίρνει το ωμό ασπράδι του αβγού όταν το ρίξει κάποιος σε νερό, αποκαλύπτοντας, όπως υποστηρίζουν, το γίγνεσθαι των ερωτικών ζητημάτων. Από την άλλη, η φυσιγγομαντεία -όντως υπάρχει και αυτή!- συνιστάται για την πρόβλεψη γάμου με… κυνηγό. Αν ο καλός σας ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, παίρνετε διακριτικά ένα άθικτο φυσίγγι και το πηγαίνετε στον φυσιγγομάντη. Εκείνος θα λιώσει το περιεχόμενό του στη φωτιά και αναλόγως του σχήματος που θα πάρουν τα βόλια όταν παγώσουν, θα σας πει και τις πιθανότητες που έχετε για να «θηρεύσετε» με επιτυχία τον κυνηγό σας. Φυσικά, όσο πιο εξελιγμένες είναι οι μέθοδοι της επιστήμης, τόσο πιο ακριβό είναι το τίμημα των «υπηρεσιών». Γι’ αυτό και για τις δύο αυτές μεθόδους ζητούν περίπου 70 ευρώ την επίσκεψη.

Οι 7 μάγοι με… βουντού και ξόρκια

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι «ειδικοί» στη μαύρη και τη λευκή μαγεία. Εφτά σύγχρονοι μάγοι δεσμεύονται να «λύσουν» ή να κάνουν μάγια και έχουν έδρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι πιο… ακριβοί είναι οι δύο της Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι έχουν πελάτες μέχρι και επώνυμους και για να προσφέρουν τις …. υπηρεσίες τους ζητούν υπέρογκα ποσά. Ένας στην Πελοπόννησο και τέσσερις στην Αττική μάλιστα κάνουν βουντού, ξόρκια και προτείνουν για να… πιάσουν καλύτερα τα μάγια να γίνονται όταν έχει Πανσέληνο. Το τιμολόγιο της… ελπίδας ξεκινά από τα 500 και φτάνει μέχρι τα 1.500 ευρώ.
Απόσπασμα από :http://www.press-time.com/
Υπάρχουν μάλιστα και 4 «αναγνωρισμένες σχολές»από το κράτος με απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Από τις αναγνωρισμένες σχολές αποκτά κάποιος αστρολόγος ή μέντιουμ «δίπλωμα»!!!!!!;;;;;
Η πολιτεία μπροστά στο κέρδος δεν βλέπει τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com