4 Ιαν 2009

Άναρχες και υπεράνω όλων Αρχές.

Από κεκτημένη ταχύτητα ο Συνήγορος του Πολίτη παρακάμπτοντας το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έσπευσε να δώσει εντολές προς τις Διευθύνσεις των Σχολείων σχετικά με την αδιάκριτη απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά. Στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε έν αγνοία του ΥΠΕΠΘ , μας θυμίζει ότι : « από το 2002 ο Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει ότι το γενικό πλαίσιο προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας επιβάλλει το να μην συνοδεύεται η απαλλαγή από οιαδήποτε έμμεση κύρωση ή επαχθή προϋπόθεση . Ως επαχθής προϋπόθεση θα μπορούσε να εκληφθεί η απαίτηση αποκάλυψης των θρησκευτικών πεποιθήσεων του μαθητή»
Παρά τον οφειλόμενο σεβασμό μας προς τις διορισμένες και αδρά αμειβόμενες ανεξάρτητες αρχές, που έχουν αναλάβει την τέλεια εκφράγκεψή μας, τέτοιες επαχθείς δικαιολογίες μόνον απέχθεια δημιουργούν μέσα μας. Ποιοι κρύβονται πίσω τους και συνασπίσμένοι τεκταίνονται πως θα εκμηδενίσουν την ορθοδοξία υποκινώντας σε «κρυψιθρησκεία» όλες τις σχολικές μονάδες;
Διατυπώνουν μάλιστα σοβαρές απόψεις σχετικά με το χαρακτήρα του μαθήματος υπερφαλαγγίζοντας ακόμη και το Σύνταγμα : «Το άρθρο 16 παραγρ. 2 του Συντάγματος δημιουργεί υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει θρησκευτική εκπαίδευση, όχι όμως και υποχρέωση των πολιτών να την δέχονται, εφόσον το μάθημα των Θρησκευτικών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα διατηρεί ομολογιακό χαρακτήρα»
Ο ομολογιακός χαρακτήρας λοιπόν, τους ενοχλεί;
Μακάρι να ήταν ομολογιακός ˙ δυστυχώς όμως απωλέσθη καθ΄οδόν προς τον εκσυγχρονισμό μας.

Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας στην επιστολή του προς τον ΣτΠ πιστοποιεί ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών δεν έχει ομολογιακό – κατηχητικό χαρακτήρα αλλά είναι γνωσιολογικό, δηλαδή συμπεριλαμβάνει αναφορές όχι μόνον στην επικρατούσα θρησκεία αλλά και σε άλλα δόγματα και θρησκείες».
Που πρέπει να φθάσει το ΜτΘ ; Καίγονται για τη μετατροπή του σε θρησκειολογία , διότι γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό μεθοδικά και ανώδυνα το μάθημα εκπίπτει και αυτοκαταργείται , ελαχιστοποιούνται οι ώρες διδασκαλίας και διατίθενται - γιατί όχι; - για το μάθημα σεξουαλικής Αγωγής, των οποίων τα εγχειρίδια ετοιμάσθηκαν.
Σχετικά μάλιστα με τη συμμόρφωσή μας προς τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλά θα κάνουν οι Ανεξάρτητες Αρχές να σταματήσουν να επικαλούνται, διότι αποδεικνύονται αναξιόπιστες.
Σε ευρωβουλευτή που ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες ήταν οι προθέσεις της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του αρμοδίου Επιτρόπου της κ. Figel απάντησε
: « Η Επιτροπή επιθυμεί να ενημερώσει το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου ότι δεν υπέβαλε κανένα αίτημα σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία».
Και πολύ εύστοχα η Ιερά Σύνοδος γνωστοποίησε ότι Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη Νορβηγία για παρόμοια περίπτωση. Εξάλλου γνωρίζουμε ότι το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται ως βασικό και υποχρεωτικό σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αυστρία, η Δανία, η Ρουμανία κτλ.
Τέτοιο ΣτΠ να τον χαιρόμαστε! Σε κατήγορο και πριονιστή της ελληνορθόδοξης ταυτότητας και παράδοσης μας μάλλον μεταλλάσσεται.


Περιοδικό «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ»
Δεκέμβριος 2008, σελ. 339-340.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com