14 Δεκ 2008

Που βαδίζεις, Ελλάς;


Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα


Μ’ αυτό τον τίτλο δημοσιεύεται στο φοιτητικό περιοδικό «Η δράσις μας» ενδιαφέρον άρθρο (Δεκέμβριος 2008) που αξίζει να το μελετήσουν περισσότεροι Έλληνες. «Τα τελευταία χρόνια ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Ή μάλλον μας έχει κυριεύσει ένα «πνεύμα πλάνης» (Α΄ Ιω. δ΄ 6), ένα πνεύμα που αποπλανά τους ανθρώπους και προσπαθεί να τους απομακρύνει από «το πνεύμα της αληθείας, το πνεύμα του Θεού. Για την διαπίστωση αυτή υπάρχει πλήθος στοιχείων που την τεκμηριώνουν. Αναφέρουμε μερικά:

α) Το λεγόμενο «συμβόλαιο ελεύθερης συμβίωσης» ή «Σύμφωνο συμβίωσης», που κτυπά καίρια την ιερότητα του θεσμού του γάμου. Ένα σύμφωνο ή συμβόλαιο, το οποίο δε δέχεται η Ε.Ε. αν δεν περιλαμβάνει και τους ομοφυλόφιλους! Άρα οι νομοθέτες μας είναι υποχρεωμένοι να αποσύρουν το «σχέδιο» αυτό ή να το διευρύνουν.

β) Το μάθημα των θρησκευτικών αν θα ‘ναι προαιρετικό ή υποχρεωτικό.

γ) την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

δ) Την κατάργηση της προαιρετικής ελεύθερης προσελεύσεως των μαθητών στο σωτήριο και λυτρωτικό μυστήριο της Ι. Εξομολογήσεως.

ε) Την καύση των νεκρών.

στ) τη γλωσσική μεταρρύθμιση που ακολούθησε και η κατάργηση των τόνων.

ζ) τις αντίχριστες αποφάσεις περί εκτρώσεων, μοιχεία, πολιτικού γάμου, διαζυγίων.

Αυτά είναι τα τελευταία 30 χρόνια στο όνομα της… ταλαίπωρης προόδου. Εμπνέονται οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί, δημοσιογραφούν, συνθήματα λόγου, αφορίζουν όσους έχουν διαφορετική άποψη ως αντιδραστικούς και επικίνδυνα συντηρητικούς και ακολουθούν οι κυβερνήτες που ψηφίζουν τους σχετικούς νόμους, τους εκθεμελιωτικούς της κοινωνίας μας. Πρώτα τα διδάσκει ο θίασος των διαμορφωτών της κοινής γνώμης επί σκηνής του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν τα υλοποιούν με νόημα οι… βουλευτές μας.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Είναι και τα εθνικά θέματα στα οποία υφιστάμεθα συνεχείς ταπεινώσεις…».

Και αναφέρεται ο αρθρογράφος στο Σκοπιανό, στους εθνικιστές, «τσάμηδες», στην Κύπρο, την ελληνική Θράκη, στους νεοφανείς ιστορικούς… και επιλέγοντας υπογραμμίζει: «Οι αρνητές των θεσμών, τα ΜΜΕ με την αποχαυνωτική δημαγωγία, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, το γνωστό εμπορευματικό τους αμόκ και τη μεθοδική ιδεολογική τρομοκρατία σπιλώσεως, συκοφαντίας, και διασυρμού θέλουν την εκκλησία περιθωριοποιημένη.

Μοχθούν να ελέγχουν κάθε έκφανση του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας… Αλλά «προς κέντρα λακτίζουν». Η χώρα αυτή, η Ελλάς αντέχει. Και θα ζήσει. Την αγιοτόκο Ελλάδα δεν την έχει εγκαταλείψει ο Θεός».


Πηγή :http://www.e-erevna.gr/story.aspx?ID=53126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com