20 Δεκ 2025

Κύκλωμα ναρκωτικών σε σχολείο της Αττικής: Μαθητές διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη μέσα στις αίθουσες

FOTO (TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Έξι ενήλικες και έξι ανήλικοι στο κύκλωμα που είχε ευρύτερη δράση σε Νέα Χαλκηδόνα, Άνω Πατήσια και Νέα Φιλαδέλφεια

Σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με επίκεντρο σχολική μονάδα στην Αττική αποκάλυψαν στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, περνώντας χειροπέδες σε 12 άτομα, εκ των οποίων έξι ανήλικοι μαθητές και έξι ενήλικες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη τόσο εντός του σχολείου όσο και εκτός, έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγοραπωλησίες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η έρευνα έδειξε ότι η δράση της ομάδας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2025. Τον βασικό κορμό της οργάνωσης αποτελούσαν οι ενήλικοι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο της προμήθειας και της διανομής των ναρκωτικών.

Οι ανήλικοι μαθητές λειτουργούσαν κυρίως ως «βαποράκια», αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ενεργό ρόλο και ως διακινητές εντός των σχολικών χώρων, εκμεταλλευόμενοι τη μαθητική τους ιδιότητα για να κινούνται χωρίς υποψίες.

Διακίνηση εντός και εκτός σχολείου

Η παράνομη δραστηριότητα δεν περιοριζόταν μόνο στο σχολείο. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης και σε ευρύτερες περιοχές της Αττικής, συγκεκριμένα σε Νέα Χαλκηδόνα, Άνω Πατήσια και Νέα Φιλαδέλφεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι «πελάτες» του κυκλώματος ήταν τόσο ανήλικοι όσο και ενήλικοι, γεγονός που δείχνει την έκταση και την οργάνωση της δράσης του.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σοβαρά αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων.

dimokratia.gr 20|12|2025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com