16 Αυγ 2024

Νικόλαος Πρίντεζης: Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, στον εικοστό πρώτο αιώνα…….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - «Δεν πρέπει να χαθεί η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου» (audio) |  StoNisi.gr 

ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

+Νικόλαος, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου 

   Στον επίλογο των 14 άρθρων που δημοσίευσε ο αγαπητός Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Στεφόπουλος με τίτλο: «ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ», θεωρών ίσως ειδικόν εις την Θεολογία της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της Διαμαρτυρόμενης καταλήγει:

   «Είναι λάθος να επικαλούμαστε τις όποιες ομοιότητες μεταξύ μας, Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες αφού αυτό οδηγεί στην μέγιστη πλάνη του συγκρητισμού. Αντίθετα, οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε στις διαφορές μας προκειμένου να διαπιστώνεται που αναπαύεται η αλήθεια η οποία επίσης δεν χωρίζεται σε διαφορετικές εκφράσεις, διαφορετικές παραδόσεις, πολλούς πνεύμονες και διπλωματικές κινήσεις. Είναι Μία, όπως Ένας είναι ο Χριστός και Μία η Αγία Τριάδα. Όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας που υπήρξαν θεόπνευστοι. Και όχι όπως τους διατηρούν οι Παπικοί, δηλαδή με αλλοιωμένη Τριαδολογία και Χριστολογία, άρα αιρετική».

            Αδελφικά του προτείνω να είναι πιο προσεκτικός, όταν αναφέρεται στην Καθολική Εκκλησία, η οποία ούτε σχισματική είναι, ούτε αιρετική, αλλά η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία με Πρώτο της Επίσκοπο τον διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου. 

   Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, στον εικοστό πρώτο αιώνα, που τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως διάδοχος του Αποστόλου Ανδρέα, αδελφού του Αποστόλου Πέτρου, θεωρούνε και εαυτούς Αδελφούς, ο αγαπητός Πρωτοπρεσβύτερος . Στέφανος, να γράφει και επομένως να πιστεύει ότι: «Είναι λάθος να επικαλούμαστε τις όποιες ομοιότητες μεταξύ μας, Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί».

    Είναι ευλογία Θεού, οι προσπάθειες που γίνονται, τόσο από την Καθολική Εκκλησία όσο και από την Ορθόδοξη, με πρωτοπόρους τους δύο «Αδελφούς εν Χριστώ», να προβάλλουν τις ομοιότητες και να προσπαθούν, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να ξεπεράσουν τις λίγες σημαντικές διαφορές που δυστυχώς ακόμη υπάρχουν και δεν μπορούν να βιώσουν τη μεταξύ τους πλήρη ενότητα, δεχόμενοι όμως τις ασήμαντες διαφοροποιήσεις που υπήρχαν και όταν η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία  ήταν ενωμένη.

   Εύχομαι η Παναγία, της οποίας την Κοίμηση και Μετάσταση στον ουρανό με το σώμα και την ψυχή της, εορτάσαμε και  πανηγυρίσαμε με λαμπρότητα και επισημότητα, τόσο η Καθολική Εκκλησία, όσο και η Ορθόδοξη Εκκλησία, να  ικετεύει το Θεό Πατέρα, ώστε με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος να φθάσουμε στην ευλογημένη ημέρα που όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του Χριστού, με πρωτοπόρες τις Αδελφές Εκκλησίες Καθολική και Ορθόδοξη:  «με ένα στόμα και μια καρδιά θα δοξάζομε και θα ανυμνούμε το πάντιμο και μεγαλοπρεπές όνομα του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος».

Με εκτίμηση και εν Χριστώ αγάπη

+Νικόλαος, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου 

………………………………………..

Δείτε σχετικά και:

-Νικόλαος Πρίντεζης: Και εγώ είμαι πιστός και μάλιστα Αρχιεπίσκοπος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας…..

-Νικόλαος Πρίντεζης: «σημερινοί Πατέρες της Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.»

-Νικόλαος Πρίντεζης: Ο οικουμενισμός δεν είναι «ανοσιούργημα»,όπως τον χαρακτηρίζετε, αλλά προφητική πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα που καθοδηγεί και τους σημερινούς Πατέρες της Εκκλησίας,και της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

-Απάντηση σε δημοσίευμα παπικού «κληρικού»

Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα!

-Πρώην Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, κ.Νικόλαος : “σας ζητώ να είστε πιο αυστηροί στην επιλογή των άρθρων ή των επιστολών που δημοσιεύετε…….”

3 σχόλια:

Ο-ΡΟΜΙΟΣ είπε...

Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΠΙΣΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!
Γιατι δεν πιστευει τον Αγιο Τριαδικο Θεο της Αγιας Γραφης και των αγιων Θεοφορων Πατερων.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ !!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ !!!!!Αφου δεν τους φοβιζει η παρερμηνεια της Αγιας Γραφης,ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΔΙ'ΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ -ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ-ΕΚΧΕΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝΕ ,ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΛΠΙΔΑ(συκοφαντοτας εμασ) ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΙΣΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,------ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΛΛΑ..............ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΓΩΙΣΤΙΚΩΣ,ΣΑΤΑΝΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ !!!!!!!!!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ,ΠΟΛΛΟΙ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥς ΜΟΙΑΣΑΝΕ !!!!!!!!!!!!

Anthippi Fiamou είπε...

Αυτή την τσίχλα που χρησιμοποιούν πολλοί , "στον 21ο αιώνα" δεν μπορώ να τη χωνέψω. Δηλαδή, επειδή είμαστε στον 21ο αιώνα Μετά Χριστόν, πρέπει να τα πετάξουμε όλα στον άνεμο και να συμμορφωθούμε με τη Νέα Τάξη πραγμάτων. Ο χρόνος είναι κάτι απόλυτα σχετικό, εφεύρεση του ανθρώπου για να ρυθμίζει τη ζωή του και δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι είμαστε συον 21 αιώνα. Το πιο σημαντικό είναι η πίστη μας και η πορεία μας προς τα Άνω.

Maria33 είπε...

Ιησούς Χριστός, Χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com