22 Φεβ 2024

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ν. Τρικάλων που υπερψήφισαν το Ν/Σ σχετικά με το «γάμο» των ομοφυλοφίλων.

“ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Ν/Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΑΜΟ» ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

π. Παναγιώτης Μίχος, Πρωτοπρεσβύτερος, Γονιός, Θεολόγος MSc Eκπαιδευτικός M.E. και Ποιμένας των πιστών του χωριού Aγία Κυριακή Τρικάλων”.

Αρνούμενος να σας προσφωνήσω με όποιον τιμητικό τίτλο, για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω, δημόσια και με παρρησία, ως Ιερέας του Θεού, Ορθόδοξος Χριστιανός, Γονέας και Εκπαιδευτικός σας απευθύνομαι λέγοντας:

1. Επειδή όλοι σας είστε βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προερχόμενοι από παραδοσιακές οικογένειες (Μάνα-Πατέρας), και επιπλέον,έχετε ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ για να υπηρετείτε το συμφέρον της Χώρας και όλα τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ αυτής.

2. Επειδή υπόκεισθε, όπως και ο κάθε ΈλληνΠολίτης, στο ΙΕΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που έχει ως προμετωπίδα την επίκληση της Αγίας Τριάδος.

3. Επειδή Συνταγματικά κατοχυρώνεται η προστασία του θεσμού της Οικογενείας ως και των τέκνων αυτής.

4. Επειδή συνεπικουρείτε, υποτασσόμενοι σε ξένα κελεύσματα, να οδηγηθεί σε εξαφάνιση ο ιερός ρόλος των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια όπως την ξέρουμε αιώνες τώρα και,ακόμα χειρότερα, να καταργηθεί η μητρότητα και η πατρότητα, προβάλλοντας το ξένο προς την Ορθόδοξη Πίστη μοντέλο της ουδέτερης γονεϊκότητας.

5. Επειδή, μιλώντας ως γονέας αυτή τη στιγμή,πάνω από την αξία των ψυχών και τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει αυτό το επαίσχυντο ν/σ για τις τρυφερές ψυχές των παιδιών, τοποθετείτε τις άνομες επιθυμίες ομοφυλοφίλων ενηλίκων (με τις όποιες διαστροφικές τάσεις). Και, φυσικά, έχοντας και την πείρα του Εκπαιδευτικού, δημιουργείται ένα καινοφανές «πρότυπο» για τους νέους και για τις επερχόμενες γενιές, αφού τα παιδιά μιμούνται συχνά τους μεγάλους σε πάμπολλες εκφάνσεις της ζωής.

6. Επειδή, προσθέτοντας στα παραπάνω,ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ τα ίδια τα παιδιά, που είναι το μέλλον της Χώρας και υποψήφιοι Ουρανοπολίτες, να ζήσουν σε ένα αφύσικο περιβάλλον εργαλειοποιώντας τη ΓΥΝΑΙΚΑ (παρένθετη μητέρα και εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών, καθιστώντας τες «μηχανές παραγωγής παιδιών»).

Με την ευκαιρία να αναφέρω και μία εύλογη απορία. Που κρύφτηκαν οι φεμινιστικές οργανώσεις που είχαν ως σημαία την Ισοτιμία και το Σεβασμό στη γυναίκα; Ποιός εισαγγελέας θα κάνει παρέμβαση για το εμπόριο βρεφών που θα πάρει τεράστιες διαστάσεις; Χρησιμοποιήσαμε τις εποχές και τις καταστάσεις κατά πώς μας βολεύει;

7. Επειδή, μιλώ ως Ιερέας τώρα, αντιστρατεύεστε με το δικό σας νόμο το Νόμο του Θεού που προσπαθώ να υπηρετώ ως διάκονος των Ιερών της Πίστεως και της Παραδόσεώς μας, σε μια εποχή που καταρρέουν οι αξίες και τα ιδανικά και σε έναν τόπο όπως ο δικός μας που έχει πληγεί, ίσως και ανεπανόρθωτα από την πρόσφατη πλημμύρα μετην κατάρρευση δεκάδων οικιών, ζώντας σε χωριά φαντάσματα, με την ανερχόμενη ανεργία,με την καταστροφή του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, κ. ά.).

Επί τη ευκαιρία, ανθρώπινα ρωτώ, δε θα έπρεπε να βρείτε λίγο χρόνο να επισκεφθείτε για λίγο το ρημαγμένο μας χωριό όλο αυτό το διάστημα που κολυμπούσαμε στο νερό, τη λασπούρα και το σκουπιδαριό, για να μας τονώσετε; (για οικονομική ενίσχυση, βέβαια, ούτε λόγος).

Γνωρίζετε, βέβαια, Αγιογραφικά, αν αισθάνεστε Χριστιανοί, ότι είναι καταδικαστέο και βδελυρό το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας,βλ. Σόδομα-Γόμορρα, Ρωμ. 1,24–32 κ.τ.λ., Πηδάλιο των Ιερών Κανόνων και άλλες Πατρικές διατάξεις.

Καταλαβαίνω

1. Ότι είναι δύσκολο να «ξεφύγετε» από την κομματική γραμμή που χαράσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σας κρατά δέσμιους.

2. Ότι οι ποικίλες απώλειες θα είναι σημαντικές σε ενδεχόμενη απειθαρχία σας.

3. Ότι για να αναρριχηθείτε (αν θεωρείται αναβάθμιση) εκεί που είστε, κάνατε πολλές συνειδησιακές υποχωρήσεις χωρίς να σεβαστείτε ΟΥΔΟΛΩΣ το κοινό συμφέρον του έρμου του Λαού που δεν έχει κάπου παρηγοριά.

Δεν καταλαβαίνω όμως

1. Πώς ανερυθρίαστα καταστρέφετε θεσμούς παραδεκτούς αιώνων, που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει, όπως είναι αυτός της Οικογενείας και της φυσιολογικής λειτουργίας του Ανδρογύνου.

2. Πώς την πίστη του 97% Ορθόδοξου Λαού την απορρίπτετε στον κάλαθο των αχρήστων, άνευ ενδοιασμού.

3. Με τι θάρρος θα αντικρύσετε τα συγγενικά και οικεία πρόσωπα της περιοχής που σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

4. Αν επιθυμείτε ή τουλάχιστον αν θα ανεχτείτε τέτοιου είδους επιλογές από τα φυσικά σας παιδιά (να γίνουν γονείς Α και Β).

Για τους λόγους αυτούς σας διαμηνύω:

Ως Εφημέριος και Ιερέας του Χριστού συντασσόμενος με την ιερατική μου συνείδηση, που υπηρετεί 23 συναπτά έτη Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα ότι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Τρικάλων όπου υπηρετώ.

Αν, παρ’ όλα αυτά, θα τολμήσετε να δρασκελίσετε την αυλόπορτα να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε κατά μέτωπον ΑΝΑΧΩΜΑ, ως εποίησαν χρυσά παραδείγματα της Εκκλ.Ιστορίας π.χ. Ιερός Χρυσόστομος έναντι Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων κατά Θεοδοσίου κ.λπ.

Εις πάσαν Εκκλησιαστικήν ή άλληνεκδήλωσιν της Ενορίας είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, διότι θέσατε από μόνοι σας τον εαυτόν σας εκτός Εκκλησίας ή μάλλον τοποθετείσθε εχθρικά προς Αυτήν.

Θα εξαιρεθεί η συμπεριφορά μας προς τα παραπάνω αν επιδείξετε ειλικρινή και αμετάπτωτη μετάνοια με δημόσια εξομολόγηση-παραδοχή προς το Θεό και το λαό, έτσι ώστε να συγχωρήσει ο Κύριος αυτό σας το μέγιστο αμάρτημα, όπως και του καθενός μας τα ιδικά του. Το να πέσει κάποιος άνθρωπος σε αμάρτημα (ακόμα και στο πιο τραγικό), είναι ανθρώπινο. Το να εμμένει όμως σ’ αυτό (πόσωδε μάλλον να καμαρώνει κιόλας), είναι σατανικό (ι. Χρυσόστομος).

Διατελών εν προσευχή και εν συνοχή καρδίας, σας εύχομαι καλή φώτιση από το Θεό για τη σωτηρία της ψυχής σας, του τόπου και των παιδιών μας.

3 σχόλια:

Γεώργιος Λουκάκης είπε...

Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν ακόμα ομολογητές,γνήσιοι Πατέρες και Ποιμένες,στήριγμα και απαντοχή των πιστών.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Αφού εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον άξιο εξάρσεως, τιμής και επαίνου π.Παναγιώτη Μίχο για την ομολογιακή του στάση ,
παραθέτω ένα απόσπασμα από προσφάτως δοθείσα συνέντευξη του ψηφίσαντος το διαστροφικό νομοσχέδιο, βουλευτή Τρικάλων της αισχρώς καπηλευομένης τα θρησκευτικά και εθνικά ιδανικά, ψηφοθηρίας ένεκεν, ψευτο-συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα.
https://www.mindev.gov.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8E/
"Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σε καμία των περιπτώσεων δεν συνεπάγεται κατάργηση και ακύρωση παραδοσιακών και ιστορικών θεσμών όπως η οικογένεια, αλλά λειτουργεί ενισχυτικά. Η χώρα μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με σύγχρονο τρόπο μία υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα. Γίνεται, λοιπόν, μία αναγκαία προσθήκη στο Οικογενειακό Δίκαιο που συμβάλλει στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Λυκούργος Νάνης είπε...

Ώστε "αναγκαία προσθήκη στο Οικογενειακό Δίκαιο" το πρωτοφανές σε βρωμερότητα και διαστροφικότητα νομοσχέδιο που υπονομεύει την ηθική, ψυχική και βιολογική υπόσταση των αθώων και ανεύθυνων παιδιών λανσάροντας μια οικογένεια -μαϊμού, κατά τον Κωνσταντίνο Σκρέκα....
Τι να πει κανείς και τι να μολογήσει....
Να σας "χαίρονται" οι ψηφοφόροι σας κύριε Σκρέκα....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com