27 Δεκ 2023

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Μονοφυσίτης αιρεσιάρχης

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Μονοφυσίτης αιρεσιάρχης

Σάββας Ηλιάδης

Ακούστε τι λέει ο ανεκδιήγητος! Πώς αρνείται και προδίδει καταφανώς και ανενδιάστως και ανεμποδίστως την αγιοπατερική Παράδοση. Αυτοί είναι οι σημερινοί ποιμένες της Εκκλησίας μας;

Υποδέχεται και προσφωνεί τον αιρεσιάρχη Κόπτη (Μονοφυσίτη) σαν κανονικό ορθόδοξο επίσκοπο! Και μετά σου λένε γιατί μιλάς; Μα δεν μιλάω για προσωπικά του θέματα ή ιδιοτροπίες του ή αδυναμίες του ή αμαρτίες του. Προσβάλλει την Αλήθεια της πίστεως, την οποία εδογμάτισαν οι άγιοι πατέρες δια των Οικουμενικών Συνόδων! Γι'  αυτήν μιλάω!  Κι αν όλοι μας σιωπήσουμε,  και οι λίθοι κεκράξονται! 

(youtube.com)

…………………………………………..

Η είδηση σύμφωνα με το ekkairo.org

Στις δώδεκα και μισή ο Κόπτης Προκαθήμενος αφίχθη στον Πατριαρχικό Ναό. Τον υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος.

Ο Πατριάρχης  Αλεξανδρείας αφού τον ασπάστηκε εγκάρδια, τον καλωσόρισε λέγοντάς του «Μακαριώτατε Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρε, αγαπημένε αδελφέ μου καλώς ήρθες. Πριν από μία εβδομάδα Μακαριώτατε Αγιότατε γύρισα από το Μπουρούντι. Είδα μέσα στα δάση 5000 παιδιά σχεδόν γυμνά να τραγουδάνε ‘’Χριστέ χάρισέ μας την ειρήνη’’. Τι δώρο θέλετε να σας κάνω τους ρώτησα και αυτά μου ζήτησαν μια αγελάδα για να έχουν γάλα να πίνουν. Τα κοίταξα Μακαριώτατε και στα ματάκια τους είδα τα παιδιά της Γάζας, είδα τα παιδιά της Ουκρανίας και ακούω μέσα στην καρδιά μου ένα μεγάλο, γιατί;. Στο πρόσωπό σας Αγιότατε μου βλέπω τον αδελφό μου. Ευχαριστώ για όσα προσφέρετε στον λαό σας τον Ορθόδοξο στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ που εκ μέρος όλων μας κοντά στον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσσυ προσπαθείτε να δώσετε το μήνυμα της ειρήνης σε όλον τον κόσμο.

Ο προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας πήρε στην συνέχεια τον λόγο ευχαριστώντας τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε αναφέροντας μεταξύ άλλων:  Προσευχόμαστε στον βασιλιά της ειρήνης να μας δίνει ειρήνη και να συγχωρεί όλες μας τις αμαρτίες. Μακαριώτατε και εν Χριστώ αδελφέ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθα για να συναντήσω τον εν Χριστό αδελφό μου. Σήμερα είναι ημέρα χαράς που χαιρόμαστε για την γέννηση του Χριστού. Και αυτή η χαρά γίνεται μεγαλύτερη με την παρουσία μου εδώ που ήρθα για να σας εκφράσω την αληθινή μου αγάπη στο πρόσωπό σας. Πάντα με πολύ ενδιαφέρον ακούω ό,τι κάνετε για τα μικρά παιδιά μέσα από τις περιοδείες σας στην Αφρική. Χαιρόμαστε για το μεγάλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείτε και ιδιαίτερα για την διακονία σας προς τα μικρά παιδιά, τους αρρώστους και  όσους έχουν ανάγκη την παρουσία σας.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο Προκαθημένων με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη να προσφέρει ένα καλαίσθητο πετραχήλι και διαλεχτά προϊόντα από την Χίο, ενώ έλαβε από τον Κόπτη Πατριάρχη εικόνες κοπτικής τέχνης και ημερολόγια για την νέα χρονιά.


3 σχόλια:

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

"Λύκοι βαρείς" παντού, ιερωμένοι που επιδεικτικά αγνοούν τη διδασκαλία του Αγίου Ευαγγελίου, των Πατέρων και την Παράδοση της Εκκλησίας, ένεκα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Βαρσανούφιος είπε...

συμφωνώ Γιάννη Νεστοριδη και επαυξάνω , λόγω της άγνοιας και της μη κατηχήσεως, ωρίμασε ο κακός καρπός τους και ξεσκεπάζονται ποιοι είναι . Πρέπει να συνέλθουν εις Μετάνοια , γιατί κοντά σε αυτούς χάνετε και το ποίμνιο.

The Cave Dweller είπε...

Όταν έχεις ως πνευματικό καθοδηγητή την....Βασούλα !!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com