27 Οκτ 2023

Ντροπή: Σχολεία απαξιώνουν την Επέτειο του ΟΧΙ – Γυμνάσιο στην Ηλιούπολη κάλεσε μόνο τους μαθητές της Β’ Τάξης στη σχολική εορτή!

Ντροπή: Σχολεία απαξιώνουν την Επέτειο του ΟΧΙ – Γυμνάσιο στην Ηλιούπολη κάλεσε μόνο τους μαθητές της Β’ Τάξης στη σχολική εορτή!

Το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης κάλεσε μαθητές μόνο μίας τάξης στη σχολική εορτή του ΟΧΙ και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους να μείνουν σπίτι!

Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε κάποια ελληνικά σχολεία και ακατανόητες αποφάσεις παίρνονται από τις διευθύνσεις τους, που μόνο υπό το πρίσμα μιας εθνομηδενιστικής τάσης μπορούν να εξηγηθούν.

Η μεγάλη εθνική εορτή της Επετείου του ΟΧΙ και του Έπους του ‘40, αντί για μέρα ύψιστης περηφάνιας, φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται σαν… καταναγκαστικό έργο από τους διευθυντές κάποιων σχολείων όπως είναι το 4ο Ημερήσιο Γυμνάσιο της Ηλιούπολης.

Ενόψει της μαθητικής παρέλασης και της σχολικής εορτής της Επετείου του ΟΧΙ, το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης εξέδωσε μια ακατανόητη ανακοίνωση στην οποία κάλεσε μόνο τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου να παρευρεθούν υποχρεωτικά στη σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ζητούσε από τους μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου να παραμείνουν στα σπίτια τους! Ούτε καν δεν τους παρότρυνε έστω για προαιρετική συμμετοχή τους στη σχολική εορτή!

Τι λογική έχει αυτή η απόφαση της διεύθυνσης του Γυμνασίου; Γιατί κάποιοι μαθητές πρέπει να παίρνουν μέρος στη γιορτή και κάποιοι άλλοι όχι; Γιατί δεν καλούνται όλα τα παιδιά του Γυμνασίου να γιορτάσουν μια επέτειο εθνικής μνήμης που θα έπρεπε να τιμάται από κάθε ελληνόπουλο;

Μήπως οι μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου ανήκουν σε κάποια άλλη… Ελλάδα που δεν οφείλει να γιορτάζει την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στον Ιταλικό φασισμό; Τι θα κόστιζε δηλαδή στη διεύθυνση του σχολείου αν και οι υπόλοιποι μαθητές έρχονταν στην γιορτή για 1-2 ώρες να ακούσουν τα μηνύματα της Επετείου, ώστε να μην την αντιμετωπίσουν σαν μια κοινή μέρα;

Τι είναι η σχολική εορτή της Επετείου του ΟΧΙ; Μια τυπική υποχρέωση που πρέπει να βγει από μία και μόνο τάξη για να πει το σχολείο ότι την έφερε εις πέρας; Ο σκοπός μιας σχολικής εορτής είναι να γιορτάζεται α λα καρτ από μία τάξη κάθε χρονιά; Για ποιο λόγο η διεύθυνση του Γυμνασίου υποβιβάζει τη λαμπρότερη μέρα του Έθνους μας και εμπνέει στα παιδιά ότι η Εθνική Επέτειος είναι μια μέρα «αγγαρείας» που θα πρέπει να την υποστούν «μερικοί», ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν υποχρεωτικές… διακοπές; 

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που αποφασίζονται στα σχολεία μας; Φυσικά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο διεξαγωγής των εθνικών εορτών δεν τον ακολουθεί μόνο το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Είναι μια «μόδα» που ακολουθούν αρκετά σχολεία στην Ελλάδα δυστυχώς. Και οι σύλλογοι γονέων θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτές τις αυθαιρεσίες.

Η Εθνική Επέτειος είναι ιστορική κληρονομιά του κάθε Έλληνα που γεννιέται σε αυτόν τον τόπο. Δεν ανήκει σε κανέναν διευθυντή σχολείου για να τη διαχειρίζεται όπως του κατέβει. Το κάθε σχολείο είναι υπεύθυνο να καλλιεργήσει στους μαθητές την αγάπη για την πατρίδα και την τιμή προς τους αγώνες των προγόνων μας, έτσι όπως ορίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα όπου ρητά αναφέρεται ότι η Παιδεία είναι υπεύθυνη για «την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης».

Δεν λέει ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης για… μερικούς μαθητές, άλλα για όλους τους μαθητές!

Η απαράδεκτη ανακοίνωση του 4ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης:

sportime.gr 27 Οκτ 2023

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για καθαρή παράβαση καθήκοντος. Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που να μπορεί να δικαιολογήσει αλλά και να εξηγεί το ατόπημα, τότε χρειάζεται ΕΔΕ άμεσα.
Από Δευτέρα Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς, βομβαρδίστε τους με τηλεφωνήματα, Email, καταγγελίες και εξώδικα, αυτό τους χρειάζεται.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ είπε...

"Καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς".
Ο μαρξιστικός εθνομηδενισμός έχει αλώσει την παιδεία προ πολλού.
Ο αγώνας για Χριστό και Ελλάδα στα σχολεία για τα παιδιά μας, είναι καθαρά ατομικός.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com