19 Οκτ 2023

Η ελληνική νεολαία χωρίς καθοδήγηση

 

Η επίθεση που δέχεται ο θεσμός της οικογένειας και η αμφισβήτηση των παραδοσιακών αξιών είναι πληγές στο κοινωνικό σώμα, που πυορροούν και ταλαιπωρούν την ελληνική νεολαία.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε χθες η «δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, όπου δημοσιεύονταν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία για τα περιστατικά εγκληματικότητας από ανηλίκους. Με βάση αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι «μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα συνολικά 1.353 παιδιά για διάφορα αδικήματα, ενώ σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις».

Στα αδικήματα που διέπραξαν οι ανήλικοι περιλαμβάνονται βιασμοί, βιαιοπραγίες, κλοπές, ληστείες, οπλοκατοχή, εμπρησμοί, απειλές, άσκηση βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κι ένα σωρό άλλες παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν υπολογίσει και την αρνητική δυναμική την οποία αναπτύσσει και τον κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, που αμελούν ή αρνούνται να διαδραματίσουν και αρκετοί από τους γονείς και η δημόσια εκπαίδευση.

Οι νέοι μας μεγαλώνουν χωρίς καθοδήγηση. Τον ρόλο των «παιδαγωγών» και των «πνευματικών καθοδηγητών» έχουν αναλάβει διάφορα προβληματικά άτομα, που υπερπροβάλλονται στα ΜΜΕ και κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η «γραμμή» που δίνεται στους νέους από μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου είναι να πουλήσουν ναρκωτικά, να ασχοληθούν με την πορνεία και να ενταχθούν στον υπόκοσμο – κι ο λόγος εδώ γίνεται για την πολυδιαφημισμένη, παρακμιακή μουσική «τραπ», που εξαπλώθηκε σαν πανώλη από τις ΗΠΑ και έφτασε να ακούγεται στα πέρατα του κόσμου.

Η μοναδική λύση του προβλήματος αρχίζει πρώτα από τις οικίες των ανθρώπων. Οι γονείς και οι κηδεμόνες έχουν την υποχρέωση να ασχοληθούν με τα παιδιά. Αν δεν το κάνουν αυτοί που πρέπει, θα το αναλάβουν άλλοι, και θα είναι εκείνοι ακριβώς που δεν πρέπει να επηρεάζουν τις νέες γενιές.

Επιπλέον, το κράτος οφείλει να δημιουργήσει εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα στοχεύει στην αποστήθιση πληροφοριών, αλλά στη διαμόρφωση ηθικών ανθρώπων, με πίστη στον Θεό, αγάπη στην πατρίδα και την οικογένεια.

Η λύση είναι μεν απλή, αλλά ανεπιθύμητη για τους κήρυκες της παρακμής.

dimokratia.gr19|10|2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com