8 Ιουλ 2023

Μπορισπόλ Αντώνιος: ''Οι Ουκρανικές Αρχές κήρυξαν πόλεμο στους Ουκρανούς''

Για παράνομες αυθαιρεσίες από την πλευρά των Ουκρανικών Αρχών στη Λαύρα του Κιέβου, κάνει λόγο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος.

Ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι η παράνομη και βίαιη κατάληψη των Κτιρίων της Λαύρας από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αστυνομίας, δείχνει γι ακόμη μια φορά ότι αγνοούν τα δικαιώματα της μεγαλύτερης ομολογίας στην Ουκρανία και των πολιτών της χώρας τους.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι προέβησαν σε ενέργειες χωρίς καμία δικαστική απόφαση και σφράγισαν κτίρια μέχρι και την επίσημη κατοικία του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

"Παρά τις προειδοποιήσεις έσπασαν κλειδαριές και πόρτες και κατέλαβαν την κατοικία του Μητροπολίτη Ονουφρίου, καθώς και άλλα δύο κτήρια" - υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Ακόμη ο κ. Αντώνιος πρόσθεσε: «Το χειρότερο είναι ότι κατά τη διάρκεια ενός εξωτερικού πολέμου, οι αρχές εντός της Ουκρανίας κηρύσσουν πόλεμο στους δικούς τους ανθρώπους, πολεμούν με απλούς πολίτες της χώρας τους, με αθώους πιστούς, ηλικιωμένους και γυναίκες, των οποίων οι σύζυγοι και οι γιοι είναι στο μέτωπο και χάνουν τη ζωή τους για την πατρίδα μας».

Τέλος ο κ. Αντώνιος προέτρεψε τους πιστούς «παρά την αδικία που διαπράττουν με την Λαύρα, να υπομείνουν με θάρρος και υπομονή και να σηκώσουν τον σταυρό τους, υπερασπιζόμενοι τα ιερά τους».

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com