13 Απρ 2023

Και την ιστορικότητα της Σταύρωσης του Χριστού αρνείται το ανίερο κοράνι

Και την ιστορικότητα της Σταύρωσης του Χριστού αρνείται το ανίερο κοράνι

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.  Αυτή την Αγία Εβδομάδα και ιδιαιτέρως την ημέρα της Σταύρωσης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ας αναλογιστούν όσοι των Ιεραρχών μας υπέπεσαν στο αντιχριστιανικό ατόπημα να προσφέρουν ως ‘’δώρο’’ το βλάσφημο κοράνι, το οποίο μαζί τα όσα άλλα άτοπα διδάσκει, αρνείται την Σταύρωση του Χριστού και παρεπόμενα την Αγία Ανάστασή Του.

 Πως μπορούν το ανίερο, ‘’ιερό’’ και ‘’άγιο’’ να καλούν, οι ολίγιστοι αυτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας,  και να το δωρίζουν ευαρεστώντας την αλλόθρησκη εμμονή στην πλάνη του Μωάμεθ;

 Την Σταύρωση του Κυρίου αρνείται το ανίερο κοράνι.  Ανέτρεξαν οι μωαμεθανοί ποτέ σε ιστορικές πηγές αρχαίων συγγραφέων, όπως παράδειγμα του Εβραίου ιστορικού Ιώσιπου, να δουν το μέγεθος της ανιστόρητης αυτής εμμονής τους; 

 Ανεβαίνοντας ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στα Ιεροσόλυμα με τους μαθητές του, ‘’ήρξατο αυτοίς λέγειν τα μέλλοντα αυτώ συμβαίνειν’’ (Μαρκ. 10,32). 

 Προφητικά ο Κύριος τους είπε, ‘’ότι ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και ο υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται τοις αρχιερεύσι και γραμματεύσι, και κατακρινούσιν αυτόν θανάτω και παραδώσουσιν αυτόν τοις έθνεσι και εμπαίξουσιν αυτώ και μαστιγώσουσιν αυτόν και εμπτύσουσιν αυτώ και αποκτενούσιν αυτόν, και τη Τρίτη ημέρα αναστήσεται’’ (Μαρκ. 10,33-34).  Τι δέχεται από όλα αυτά το ανίερο κοράνι;

 Ιδού τι γράφει το κοράνι για τα Άγια Πάθη του Κυρίου :  «Κι ακόμη καυχήθηκαν : ‘’Φονεύσαμε τον Χριστόν Ιησού, το παιδί της Μαριάμ, τον Απόστολο του Θεού’’.  Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν, αλλ’ έτσι γίνηκε ώστε να φαίνεται σ’ αυτούς.  Εκείνοι όμως που είχαν διαφορετική γνώμη (που διαφώνησαν) σ’ αυτό (το θέμα), είναι γεμάτοι αμφιβολίες, γιατί δεν γνωρίζουν (θετικά), αλλά μόνο εικασίες ακολουθούν, και μια βεβαιότητα ότι δεν τον σκότωσαν…» (κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 157).  

 Πως λοιπόν αποφθέγγονται κάποιοι ότι δήθεν οι μωαμεθανοί παραδέχονται τον Χριστό ως Προφήτη και Απόστολο;  Τίποτα, παντελώς τίποτα, δεν δέχονται οι μωαμεθανοί, από όσα προεφήτευσε ο Χριστός.

 Αρνείται παντελώς το βλάσφημο κοράνι τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας.  Το κοράνι ως γνωστό αρνείται τη Σταύρωση του Χριστού και συνεπακόλουθα την Ανάστασή Του.  Αυτό το ανίερο βιβλίο το οποίο βλασφημεί την Παναγία και Ζωοποιό Τριάδα και τη Θεότητα του Χριστού, κάποιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας  το καλούν ‘’άγιο’’;  Ποιος τους ακολουθεί σε αυτό το ατόπημά τους;

 Ο μ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος, χαρακτήρισε τον Μωάμεθ ως «προφήτη» και το κοράνι «άγιο», συγκαταλέγοντας τον Μωάμεθ ανάμεσα στους φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα Προφήτες.  Αυτός ο πλάνος Μωάμεθ, ο οποίος αρνείται   την Παναγία και Ζωοποιό Τριάδα και τη Θεότητα του Χριστού, συγκαταριθμήθηκε ανάμεσα στους φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα Προφήτες.  Ευτυχώς τη συνένοχη σιωπή, η οποία κάλυψε το αντιχριστιανικό αυτό ατόπημα, ‘’έσπασε’’ ο Γέροντας Γεώργιος Καψάνης, ανασκευάζοντας την πλάνη αυτή. 

 Το βλάσφημο κοράνι, το οποίο αρνείται τη Σταύρωση του Κυρίου μας και συνεπακόλουθα την Ανάστασή Του, καλούν ‘’ιερό’’ οι ολίγιστοι αυτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας; 

Το κοράνι διαψεύδεται και από το γεγονός, ότι ενώ καλεί τον Χριστό Απόστολο του Θεού, δεν δέχεται καμιά προφητεία και διδαχή Του. 

 Το βιβλίο το οποίο αρνείται τη Σταύρωση του Χριστού και συνεπακόλουθα την Ανάστασή Του, καλούν ‘’ιερό’’ οι ολίγιστοι αυτοί Ιεράρχες,  χωρίς καμιά αιδώ και το χειρότερο δεν ανέχονται καμιά ανασκευή του βλάσφημου ατοπήματός τους. Τον Κύριο ευαρεστούν με το ατόπημά τους;  Άπαγε της βλασφημίας. 

 Τώρα που εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ας   αναλογιστούν οι ολίγιστοι αυτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, το αντιχριστιανικό ατόπημα τους και πως πολύ πληγώνονται οι πιστοί με τέτοιες αντιχριστιανικές ενέργειες. 

 *Τα εντός εισαγωγικών εδάφια του βλάσφημου και ανίερου κορανίου, είναι παρμένα από το κοράνι των εκδόσεων Λάτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com