6 Νοε 2022

ΕΥΡΩΠΗ: Εζήλωσε την δόξαν των Γεργεσηνών!

«...καὶ ἰδόντες αὐτὸν, παρεκάλεσαν ὅπως μεταβῇ ἀπὸ τῶν ὁρίων αὐτῶν. Καὶ ἐμβὰς εἰς πλοῖον...» Οι Γερμανοί ξεπέρασαν και τους Γεργεσηνούς: Ούτε Εσταυρωμένο δεν Τον θέλουν!

ΕΥΡΩΠΗ: Εζήλωσε την δόξαν των Γεργεσηνών!

Η Annalena Baerbock, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αφαίρεσε τον Εσταυρωμένο από την «Αίθουσα Ειρήνης» (όπου υπογράφηκε η Συνθήκη της Βεστφαλίας) του δημαρχείου του Münster κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της G7. Ο Εσταυρωμένος χρονολογείται από το 1540. Κανείς δεν τον είχε αφαιρέσει προηγουμένως, ούτε είχε ζητήσει να τον αφαιρέσει. Από το 1540 όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Münster ορκίζονται ενώπιόν του.

Εξάλλου, η Claudia Roth, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Πολιτισμό και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε ότι προτίθεται να καλύψει τις βιβλικές επιγραφές στον τρούλο της Bundestag, οι οποίες αποκαταστάθηκαν το 2020. Οι επιγραφές είχαν επιλεγεί από τον Φρειδερίκο-Γουλιέλμο (1795 - 1861) πριν περίπου δύο αιώνες! 

«Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία σε κανέναν άλλο, και δεν υπάρχει άλλο όνομα που δόθηκε στους ανθρώπους, παρά μόνο στο όνομα του Ιησού, προς δόξα του Θεού Πατέρα [Πράξεις 4,12]. Στο όνομα του Ιησού όλα τα γόνατα να λυγίσουν στους ουρανούς, στη γη και κάτω από τη γη [Φιλιπ. 2,10]. »

Ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου Heiner Koch παρατήρησε ότι η πρόθεση του Αποστόλου Παύλου ήταν να γονατίζει κανείς μόνο ενώπιον του Θεού και όχι ενώπιον του Αυτοκράτορα της Ρώμης, και ότι αυτό το μήνυμα εξακολουθεί να ισχύει*: «Οι άνθρωποι πρέπει να υποκλίνονται μόνο ενώπιον του Θεού και όχι αποδίδουμε αυτή την τιμή σε κάθε γήινη δύναμη».

Το γλυπτό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που ενοχλεί τους προοδευτικούς όλων των τάσεων στη Γαλλία. Αλλά η Ιστορία της χώρας δεν αρχίζει με τον Διαφωτισμό και την Επανάσταση...

Στη Γαλλία επίσης εντείνεται η απομάκρυνση χριστιανικών συμβόλων, στο όνομα του «ουδετερόθρησκου κράτους». Συγκεκριμένα, το Εφετείο επικύρωσε, στις 16 Σεπτεμβρίου, πρωτόδικη απόφαση με την οποία ο δήμος Les Sables-d'Olonne (στη Βανδέα) υποχρεούται να απομακρύνει το γλυπτό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από δημόσιο χώρο επειδή συνιστά «θρησκευτικό σύμβολο». Ο «δημόσιος χώρος» δεν είναι άλλος από το προαύλιο του ναού του αφιερωμένου στον Αρχάγγελο, όπου στήθηκε το γλυπτό το 2018. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απομάκρυνση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, καθώς αρχικά είχε τοποθετηθεί κοντά σε δημοτικό σχολείο. Ο δήμαρχος της Les Sables-d'Olonne δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Βανδέας οι επαναστάτες, εμφορούμενοι από τις αρχές του Διαφωτισμού, διέπραξαν την πρώτη παγκοσμίως γενοκτονία (1793),  την οποία ακόμα δεν αναγνώρισε το γαλλικό κράτος...

Μεταξύ σοβαρού και αστείου: Και να σκεφτεί κανείς ότι στη Γαλλία υπάρχουν περίπου 60 χωριά με το όνομα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Saint Michel). Θα υποχρεωθούν και αυτά να μετονομαστούν λόγω θρησκευτικού  ονόματος;

Διαδήλωση κατά της απομάκρυνσης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Προηγούνται απόμαχοι αλεξιπτωτιστές, προστάτης των οποίων είναι ο Αρχάγγελος.

*Στο βιβλίο των Αρχαίων Ελληνικών του Γυμνασίου υπήρχε παλιότερα - αγνοώ αν διατηρείται σήμερα - απόσπασμα του Ξενοφώντα, στο οποίο απροσκύνητοι Ελληνες μισθοφόροι απάντησαν στο μονάρχη των Περσών: «Οι Ελληνες μόνο τους θεούς προσκυνούμε και όχι ανθρώπους»!!!

Σχολιασμός είδησης από πηγή https://www.lesalonbeige.fr/cathophobie-du-gouvernement-allemand/

Δείτε σχετικά και - Μετά από απαίτηση άθεων, στη Γαλλία θα απομακρύνουν το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

1 σχόλιο:

gbrl είπε...

Γι΄αυτό θα υποστεί η Ευρώπη όλα όσα επίκειται να υπσστεί και φυσικά μαζί με αυτά τα άθεα κράτη πολύ φοβάμαι κι εμείς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com