24 Ιουλ 2022

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση σοκ – Σχεδόν οι μισοί νέοι ΛΟΑΤΚΙ σκέφτηκαν την αυτοκτονία το 2021

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση σοκ – Σχεδόν οι μισοί νέοι ΛΟΑΤΚΙ σκέφτηκαν την αυτοκτονία το 2021

Σχεδόν οι μισοί νέοι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στις Ηνωμένες Πολιτείες «σκέφτηκαν σοβαρά» να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν το 2021, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον Έιμιτ Πάλεϊ, τον εκτελεστικό διευθυντή του The Trevor Project, της ένωσης πρόληψης της αυτοκτονίας στους νέους ΛΟΑΤΚΙ, η δημοσκόπηση «δείχνει ότι το ποσοστό αυτοκτονικού ιδεασμού αυξάνεται τα τρία τελευταία χρόνια».

Το 14% αποπειράθηκε όντως να αυτοκτονήσει

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 34.000 νέων ηλικίας 13-24 ετών που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ). Το 45% «σκέφτηκε σοβαρά να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας το 2021» και το 14% αποπειράθηκε όντως να αυτοκτονήσει. Στην ηλικιακή ομάδα 13-17 ετών, το ποσοστό φτάνει το 50%.

Γενικότερα, οι ειδικοί παρατήρησαν μια αύξηση των αυτοκτονιών στους νέους, κυρίως στους μαθητές λυκείου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 και της κοινωνικής απομόνωσης που προκάλεσε. Όμως μια μελέτη του 2019 των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Καταπολέμησης Ασθενειών (CDC) έδειχνε από τότε ότι υπήρχε, στους μαθητές λυκείου, «σημαντική διαφορά» όσον αφορά τα ποσοστά εκείνων που σκέφτονταν την αυτοκτονία, ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Έτσι, το 14,5% των μαθητών που αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι απάντησαν «ναι» στο ερώτημα αν σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν. Το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 46,8% μεταξύ των μαθητών που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ ενέτειναν αυτήν την τάση, σύμφωνα με το The Trevor Project. «Η πανδημία της Covid-19 και ένα άνευ προηγουμένου κύμα νομοσχεδίων (κατά των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών) εξακολουθούν να επηρεάζουν την ψυχική υγεία των νέων ΛΟΑΤΚΙ», υποστηρίζει η οργάνωση.

Συνολικά, το 73% των νέων ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ είπαν ότι αισθάνθηκαν άγχος και το 58% έκανε λόγο για συμπτώματα κατάθλιψης κατά το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.in.gr

1 σχόλιο:

ΒΠ είπε...

Ο συντονισμός με τα ευαγγελικά πρότυπα ορισμού των φύλων, η εξέλιξη των σχέσεων τους στην ασκητική της εν Χριστώ αγάπης με την μυστηριακή ζωή και η δια της εν Αγίω Πνεύματι χαριτος στερεωση της οικογένειας, που δίδεται στο μυστήριο του ορθόδοξου γάμου, διαφυλαττει την ακεραιοτητα και την σωτηριολογική προοπτική των ψυχών των προσώπων.
Οι όποιες αποκλίσεις είναι σαφεστατα αποτέλεσμα επιρροής η ακόμα και κατάληψης της ψυχής από συγκεκριμένα δαιμόνια που αλλοιώνουν το φρόνημα, μεγενθυνουν υπέρμετρα τον φιλαυτο ναρκισσισμό και ιδεολογικοποιουν τις πλανεμενες επιλογές με τον μανδύα της πολιτισμικής υπέρβασης των προτύπων σε μηδενιστικό οντολογικό πλαίσιο, οδηγώντας τα πάσχοντα πρόσωπα σε αυτοκαταστροφικη τροχιά με ποικίλα επεισόδια, αιχμή των οποίων όπως δείχνουν εν τέλει και οι στατιστικές αποτελούν οι τάσεις αυτοχειριας.
Ευτυχώς υπάρχει διέξοδος όπως δείχνουν αρκετές περιπτώσεις που αγωνίζονται με συνέπεια στην οδό της ορθόδοξης θεραπευτικής, γνωρίζοντας πως τα μεν πάθη φιλεπιστροφα η δε Χάρις Του Κυρίου αμετάκλητη στους ειλικρινως μετανοούν τες.
Χριστός μεθ' ημών στητω!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com