6 Νοε 2021

Πολιτικά παιχνίδια Ιερώνυμου στο… σίριαλ με τα rapid tests!

Τι πραγματικά συνέβη με την Εκκλησία και το θέμα των rapid tests αποκαλύπτει σήμερα το newbreak.gr, καθώς το ζήτημα προκάλεσε σφοδρή πολιτική σύγκρουση και ενέπλεξε την Εκκλησία σε κομματικά παιχνίδια με ευθύνη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εν αγνοία των υπόλοιπων μητροπολιτών και της Ιεράς Συνόδου.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ουδέποτε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στις συνεδριάσεις που είχε στις αρχές της εβδομάδας, πήρε κάποια σχετική απόφαση για την προτροπή διενέργειας rapid tests στους πιστούς που θέλουν να επισκεφθούν τους ναούς. Για το θέμα αυτό δεν έγινε καν σχετική συζήτηση! Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, που αφορούν τον έλεγχο της πανδημίας, από τα οποία εξαιρέθηκαν -και σωστά- οι εκκλησίες.

Έπειτα όμως από τις υποκριτικές αντιδράσεις της Αριστεράς, ο Αρχιεπίσκοπος, πιθανότατα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία συστήνει τη διενέργεια των τεστ στους πιστούς, χωρίς και πάλι να ενημερωθούν ή να ερωτηθούν τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια απόφαση που είναι στον «αέρα», ακόμα κι αν πρόκειται για προτροπή.

Ο κ. Ιερώνυμος, όπως φαίνεται, έκανε (άλλη μια) εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση, αλλά έκλεισε και το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος εμμέσως ότι η κριτική που έγινε είχε βάση. Για ποιον λόγο η Εκκλησία έπρεπε να εμπλακεί σε μια τέτοια διαμάχη;

Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση η εγκύκλιος της ΔΙΣ για τα μέτρα στους ναούς

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η προχθεσινή εγκύκλιος, που έβγαλε η Ιερά Σύνοδος για τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν στους ναούς, εκδόθηκε κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. «Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία», σημειώνουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Όσες γελοίες διαρροές και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο, σε αντίθεση με τον ίδιο, που, αντί για κρούσματα, μετράει ψήφους… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται, έστω και τώρα, να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό».

Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην Ιερά Σύνοδο εξαπέλυσε και η Ελληνική Λύση: «Η μοναδική κυβέρνηση στην ιστορία του ελληνικού κράτους που με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. απαγόρευσε τη λειτουργία των ιερών ναών, πέταξε το “προσωπείο” και έσπευσε να κρυφτεί πίσω από την απαράδεκτη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που εξακολουθεί να παραμένει απαθής σε αυτόν τον σύγχρονο “διωγμό” της Ορθοδοξίας».

newsbreak,6-11-2021

Δείτε και -Η ΔΙΣ ζητά «νά τηρῶνται ἐπακριβῶς ἅπαντα τά μέτρα προστασίας» και «προτρέπει πατρικώς» τους πιστούς να εμβολιασθούν και όσοι δεν το έχουν κάνει να υποβάλλονται σε ράπιντ ή μοριακό τεστ για να εισέρχονται στους Ναούς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com