23 Νοε 2021

Κυθήρων Σεραφείμ : Αυτά δεν έγιναν ούτε με καθεστώτα ολοκληρωτικά

Με επίκαιρη παρέμβαση ήδη από το απόγευμα της Κυριακής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ τοποθετήθηκε με δριμύ λόγο απέναντι στην απαίτηση της Πολιτείας να λαμβάνουν χώρα έλεγχοι κατοχής rapid test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο των πιστών στους ιερούς ναούς.

«Ο Ναός του Θεού είναι το σπίτι μας. Είναι η πνευματική μας ευτυχία. Εκεί που γίνονται τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κοινωνούμε με τον Θεόν δια των αγίων Μυστηρίων. Είναι ιερός και αμόλυντος και άγιος χώρος. Γι’ αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν και έχουν ανατροφή από τα μικρά τους χρόνια και εκτιμούν τον ναό του Θεού, αντιλαμβάνεστε πόση είναι η στέρησις όταν κλείνουν οι ναοί του Θεού, όταν μπαίνουν φραγμοί και όταν καλούμεθα εμείς οι ιερείς και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι να κάνουμε τα αστυνομικά όργανα και να αποκλείουμε έξω από τον ναό τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μπουν στο σπίτι τους, στο πνευματικό ιατρείο, στο θεραπευτήριο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

«Τα λέω αυτά με πόνοΓίνονται πράγματα τα οποία μας λυπούν βαθύτατα», τόνισε με λύπη και συμπλήρωσε: «Η Ιερά Σύνοδος με την Εγκύκλιο που κυκλοφόρησε άφησε αυτήν την ελευθερία στους πιστούς στα θέματα αυτά: να επιλέξουν ελεύθερα οι άνθρωποι και όχι καταναγκαστικά και ο πρώτος άρχων της χώρας μας πήρε αυτό το κείμενο της Ιεράς Συνόδου, το οποίο δε λέει αυτά τα πράγματα, και, υποχρεωτικά, λέει πια, να υπάρχει φραγμός στην είσοδο των πιστών με τεστ και με τόσα άλλα πράγματαΑυτά δε γίνονταν ποτέ, αγαπητοί μου αδελφοί. Αυτά αντίκεινται στην παράδοση είκοσι αιώνων, παράδοση της ζωής της Εκκλησίας μας. Δεν έγιναν ούτε με καθεστώτα ολοκληρωτικά. Και με κατακτητές, ποτέ δε συνέβησαν αυτά τα οποία γίνονται τώρα».

Παρακολουθήστε  από  2: 03: 19:

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος – orthodoxianewsagency

Δείτε και

-ΔΙΣ: «Η συμμόρφωση των πιστών είναι αδύνατον να ελεγχθεί από το προσωπικό των Ναών»

-Το νέο ΦΕΚ για τα μέτρα στους Ι. Ναούς από 22 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2021 .

-Οικονόμου για μέτρα σε ναούς: Πήραμε την απόφαση μετά την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου – Οι επίτροποι θα ελέγχουν τη διαδικασία

-Κυριάκος Μητσοτάκης: “Με ράπιντ τεστ οι πιστοί στις εκκλησίες” Επικαλέστηκε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου-Τι λέει ακριβώς η εγκύκλιος

-Η ΔΙΣ ζητά «νά τηρῶνται ἐπακριβῶς ἅπαντα τά μέτρα προστασίας» και «προτρέπει πατρικώς» τους πιστούς να εμβολιασθούν και όσοι δεν το έχουν κάνει να υποβάλλονται σε ράπιντ ή μοριακό τεστ για να εισέρχονται στους Ναούς !


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Πρέπει να το μάθουν όλοι ότι οι εκλησιες δεν ανήκουν σε ανθρώπους αλλά στο. Θεό άρα κάνεις δεν μπορεί να μας αποκλείσει από το σπίτι του Θεού οι δεσποταδες πρέπει να είναι με το μέρος μας

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!
ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

The Cave Dweller είπε...

Κολυμπάρι...Υπακοή...Οικονομία...Μην κρίνεις...Ταπείνωση...Κοίτα τις αμαρτίες σου...Έχουν γνώσει οι φύλακες...Λουκέτο στους Ιερούς Ναούς...Ποσοστώσεις εισερχομένων...Μασκοφορία Πιστών...Απαγόρευση Λιτανειών...Απαγόρευση περιφοράς Επιταφίου....Θεραπευτικές εκτρώσεις...Εκδίωξη ομολογητών Ιερέων...Εξύβριση ομολογητών λαϊκών...

Ανώνυμος είπε...

Ομολογητής ιεράρχης, δεν εδειλίασε ουδ επί στιγμήν.
Πολύ ορθή η αναφορά του στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη που ήδη από τον Μάρτιο του 2020 με ένα επαίσχυντο tweet έδειξε το "σεβασμό" του προς τη μητέρα και τροφό του Γένους Εκκλησία. Και προ ημερών τον είδαμε να απευθύνει ένα απαίσιο, διχαστικό διάγγελμα, που δικαιολογημένα πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.
Ο πιστός λαός δεν πρόκειται να λησμονήση τα αίσχη που διέπραξε, με αφορμή την πανδημία, η ψευτοσυντηρητική
κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το κλείσιμο των ιερών ναών με ένα tweet παρά την απόφαση της "διευρυμένης" Συνόδου, με τις διώξεις ευλαβών αρχιερέων και ιερέων επειδή διέπραξαν το "έγκλημα" να λιτανεύσουν ιερές εικόνες, με την προαγωγή αρχιερέων σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com