25 Οκτ 2021

Σχόλιο σε νέα αποκάλυψη φρικωδών Παπικών εγκλημάτων

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 25η Οκτωβρίου 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΡΙΚΩΔΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Τα φρικώδη σκάνδαλα σεξουαλικής, (και όχι μόνο), φύσεως του Παπισμού  δεν έχουν τελειωμό. Με πολλή λύπη και οδύνη ψυχής πληροφορούμαστε τις χιλιάδες περιπτώσεις παιδεραστίας, που βγαίνουν κάθε τόσο στη δημοσιότητα. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με τίτλο «Όταν η αλλοτρίωση του δόγματος αλλοτριώνει το ήθος », (24.9.2018), παραθέσαμε ενδεικτικά μόνον, ορισμένες από τις πάμπολλες σχετικές δημοσιεύσεις, οι οποίες εν είδει χιονοστιβάδας απειλούν να καταπλακώσουν το Βατικανό.  

Στις χώρες που σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα είναι οι Η.Π.Α., η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Λατινική Αμερική και η Αυστραλία. Τα εγκλήματα αυτά είναι αυταπόδεικτα και γι’ αυτό αναγκάστηκε το Βατικανό, (και αναγκάζεται συνεχώς), να καταβάλλει τεράστια ποσά για αποζημιώσεις. Σημειωτέον ότι τα σεξουαλικά αυτά εγκλήματα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη κυρίως από τις δικαστικές αρχές και όχι από την «Καθολική Εκκλησία», η οποία κατηγορείται, επί τη βάσει στοιχείων, ότι σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε να τα συγκαλύψει! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο προηγούμενος «Πάπας» Βενέδικτος ο ΙΣΤ΄ παρατήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή αδυνατούσε να αντιμετωπίσει μια σωρεία ηθικών σκανδάλων του Βατικανού.

Η νέα φρικτή αποκάλυψη παιδεραστίας και παιδοφθορίας που είδε το φως της δημοσιότητος αποτελεί πραγματική «βόμβα μεγατόνων» στα θεμέλια του Παπισμού: 3.200 φραγκοπαπάδες βίαζαν συστηματικά και κακοποιούσαν σεξουαλικά 330.000 αθώα παιδιά στη Γαλλία από το 1950! Αυτή την τρομακτικών διαστάσεων αποκάλυψη έκαμε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην παπική «Εκκλησία» στη Γαλλία, Ζαν-Μαρκ Σοβέ, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων! Η εν λόγω επιτροπή, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες, εν μέσω τεράστιων δυσκολιών, λόγω της απόκρυψης στοιχείων από τους παπικούς «κληρικούς», συνέταξε μια συγκλονιστική έκθεση, αποτελούμενη από χιλιάδες σελίδες, για την κακοποιά δράση του παπικού «κλήρου», αλλά και μοναχών, ανδρών και γυναικών, στη Γαλλία. Τα στοιχεία, όπως τα κοινοποίησε η επιτροπή, φανερώνουν το απύθμενο βάθος της διαφθοράς στον Παπισμό και αποδεικνύουν περίτρανα πως ο κοσμικός αυτός φραγκικός οργανισμός παραμένει ολόιδιος με αυτόν του μεσαιωνικού παρελθόντος, αν μη και χειρότερος. Αποδεικνύουν ακόμη την πλήρη απουσία εκκλησιαστικότητος και Θείας Χάριτος. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να δεχθούμε πως, όχι μόνο δεν είναι Εκκλησία ο Παπισμός, αλλά η ιστορική του πορεία μέχρι σήμερα αποτελεί τη χειρότερη ύβρη κατά του Θεού και κατά της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος «ηγάπησε την εκκλησίαν και εαυτόν παρέδωκεν υπέρ αυτής, ίνα αυτήν αγιάση καθαρίσας τω λουτρώ του ύδατος εν ρήματι, ίνα παραστήση αυτήν εαυτώ ένδοξον την εκκλησίαν, μη έχουσαν σπίλον η ρυτίδα η τι των τοιούτων, αλλ' ίνα η αγία και άμωμος» (Εφ.5,25-27). 

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση” στη βάση της καταγραφής και της καταμέτρησης από αρχεία (Εκκλησία, δικαιοσύνη, αστυνομία δίωξης του εγκλήματος και Τύπος) και των μαρτυριών που ελήφθησαν από την αρχή αυτή, πρόσθεσε. Είναι ένας αριθμός που αναφέρεται σε έναν γενικό πληθυσμό συνολικά 115.000 ιερέων ή ανθρώπων που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αυτήν την περίοδο των 70 ετών. Έπειτα από δυόμιση χρόνια εργασιών, η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις στην Εκκλησία (Ciase) παραδίδει μεθαύριο Τρίτη τα συμπεράσματά της σε μια έκθεση, η οποία, των παραρτημάτων περιλαμβανομένων, θα ανέρχεται συνολικά σε “2.500 σελίδες”, διευκρίνισε. Η έκθεση θα δίνει μια ποσοτική κατάσταση του φαινομένου, και ιδίως του αριθμού των θυμάτων. Θα αντιπαραβάλλει τη σεξουαλική βία στην Εκκλησία με εκείνην που έχει ταυτοποιηθεί σε άλλους θεσμούς (αθλητικούς συλλόγους, σχολεία…) και σε οικογενειακό κύκλο. Η επιτροπή θα αξιολογεί επίσης τους “μηχανισμούς, κυρίως τους θεσμικούς και πολιτισμικούς” που ευνόησαν την παιδεραστία και θα παραθέτει 45 προτάσεις»! 

Η Deutsche Welle – (όπως δημοσιεύτηκε στο Ιστολόγιο «Βήμα Ορθοδοξίας») επισημαίνει τον εφιάλτη του πολύχρονου αυτού παπικού εγκλήματος: «Οι περίπου 200 σελίδες μαρτυριών των θυμάτων μοιάζουν με εφιάλτη. “Ο πατέρας με τράβηξε στη σκηνή του και μετά την έκλεισε”, γράφει ένα από τα θύματα, το οποίο δεν κατονομάζεται στην έκθεση. “Με φίλησε στο στόμα, με τη γλώσσα του. Ήταν αηδιαστικό. Με χάιδεψε. Πάγωσα. Μου έμαθε λόγια και πράξεις που δεν ήξερα, αυνανισμός. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να τον σέβομαι, είναι ιερέας. Και οι γονείς μου τον εκτιμούσαν τόσο πολύ”. Χιλιάδες παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης διηγούνταν τις ιστορίες τους επί δύο χρόνια στην Επιτροπή Ciase, η οποία εκτιμά ότι μεταξύ 1950 και 2020, περίπου 330.000 παιδιά σε όλη τη χώρα υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην εκκλησία. Σε 216.000 περιπτώσεις οι δράστες ήταν κληρικοί, σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις ήταν λαϊκοί, μέλη της Εκκλησίας. Στην έκθεση των 2000 σελίδων, η επιτροπή κάνει 45 προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να αποτραπεί κάτι τέτοιο στο μέλλον»!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται οι προτάσεις της «Επιτροπής» για την κάθαρση στην παπική «Εκκλησία»: «Οι ειδικοί της επιτροπής επικρίνουν την έντονα συγκεντρωτική δομή εξουσίας της Καθολικής Εκκλησίας. Οι ιερείς βρίσκονται σχεδόν στο απυρόβλητο και έτσι μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν κατάχρηση αυτής της εξουσίας. Θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σχετικά με την εκπαίδευση των κληρικών, να γίνει περισσότερη συζήτηση για τα σκάνδαλα κακοποίησης, αλλά και οι υποψήφιοι ιερείς θα έπρεπε επίσης να ελέγχονται ψυχολογικά, σύμφωνα με την έκθεση. Επιπλέον, θα πρέπει να καταργηθεί η αγαμία των ιερέων και να μεταρρυθμιστεί το εκκλησιαστικό δίκαιο. Ακόμη το απόρρητο της εξομολόγησης δεν πρέπει να ισχύει, όταν κάποιος ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση»!

Φρικτή και ανήκουστη είναι επίσης και η αποκάλυψη εγκλημάτων παιδεραστίας και βιασμού κοριτσιών από παπικές καλόγριες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν ως «ερωτικά βοηθήματα» σταυρούς! Δείτε την ανατριχιαστική είδηση: «Το 80% των 330.000 παιδιών που υπέστησαν τέτοιου είδους επιθέσεις ήταν αγόρια ηλικίας 10-13 ετών, όμως πολλά ήταν και τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν από ιερείς αλλά και μοναχές, οι οποίες χρησιμοποιούσαν σταυρούς για να βιάσουν μικρά κορίτσια ή εξανάγκαζαν αγόρια να κάνουν σεξ μαζί τους. Ένα από τα θύματα, ονόματι Μαρί, κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε σε ηλικία 11 ετών. Όταν διαμαρτυρήθηκε σχετικά στους γονείς της, εκείνοι αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι μια καλόγρια θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Η κακοποίησή της συνεχίστηκε έτσι για άλλον έναν χρόνο. «Ήμουν πραγματικό δώρο γι’ αυτήν την καλόγρια, επειδή ήξερε πολύ καλά ότι δεν ρίσκαρε τίποτα» ανέφερε η Μαρί, προσθέτοντας ότι η εν λόγω καλόγρια τη φώναζε στο γραφείο της, κλείδωνε την πόρτα, έκλεινε τις κουρτίνες και την έβαζε να καθίσει στα πόδια της» (Ιστ. pronews.gr)! Πραγματικά απίστευτο και δαιμονικό, να βεβηλώνουν ακόμα και τον Τίμιο Σταυρό, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα πάθη τους!

Σπαράσσεται η καρδιά μας τόσο για τα άμοιρα, αθώα, παιδικά θύματα, όσο και για τους εγκληματίες παπικούς «κληρικούς», μοναχούς και μοναχές, οι οποίοι έφτασαν σε τέτοια κατάντια. Αδυνατούμε να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν αυτά τα αίσχιστα εγκλήματα άνθρωποι, οι οποίοι υποτίθεται ότι πιστεύουν ότι είναι χριστιανοί και μάλιστα «κληρικοί», διάδοχοι της ιεροσύνης του Χριστού! Ωστόσο δεν είναι παράδοξο, άλλα πολύ φυσικό και επόμενο, να παρατηρούνται τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα μέσα στο χώρο της αιρέσεως, διότι ο αιρετικός, εστερημένος της Θείας Χάριτος, αδυνατεί να υπερνικήσει τον παλαιόν άνθρωπο «συν τοις παθήμασι και ταις επιθυμίαις» (Γαλ.5,24), και κατά συνέπεια γίνεται παίγνιο των παθών του και αιχμάλωτος των σαρκικών του επιθυμιών. Τα σκάνδαλα της παιδεραστίας επαληθεύουν ακόμη την μεγάλη αλήθεια που κατ’ επανάληψη τονίσαμε στο παρελθόν, ότι αλλοίωση των δογματικών αληθειών της πίστεως οδηγεί αναπόφευκτα σε αλλοίωση και καταστροφή του ήθους και της ζωής της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον θεοφώτιστο λόγο του αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου: «Ώσπερ δόγματα πονηρά βίον ακάθαρτον εισάγειν είωθεν, ούτω και διεφθαρμένος βίος πονηρίαν δογμάτων πολλάκις έτεκεν»[1].

Αξίζει να παραθέσουμε επίσης και όσα ο «πάπας» Φραγκίσκος δήλωσε όταν πληροφορήθηκε το νέο φρικώδες σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητος: «‘Είναι ντροπή μου, είναι ντροπή μας. Η εκκλησία έδειξε ανικανότητα να θέσει αυτές τις καταγγελίες στο επίκεντρο των ανησυχιών της. Από εδώ και πέρα οφείλουμε άπαντες να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια δράματα’ τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας» (Ιστ. news247.gr)! Είναι οφθαλμοφανής η υποκρισία του ιησουίτη κ. Φραγκίσκου. Διότι ενώ εκφράζει την ντροπή του για το κατάντημα του Παπισμού, και ενώ ομολογεί την ανικανότητά του να θέσει υπό έλεγχο και εν τέλει να εξαλείψει αυτά τα φοβερά εγκλήματα και αίσχη που διαπράττονται επί σειρά ετών, δεν έχει την ειλικρίνεια τουλάχιστον να παραιτηθεί από τον παπικό θρόνο, όπως παραιτήθηκε ο προκάτοχός του, Βενέδικτος ο ΙΣΤ΄, επειδή δεν μπόρεσε να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» του Παπισμού. Είχε τουλάχιστον το γνώθι σ’ αυτόν, ότι του ήταν αδύνατον να κάμει κάθαρση στην «Εκκλησία» του και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Διαπίστωσε ότι η διαφθορά, το έγκλημα, η ηθική σήψη έχει βαθύτατες ρίζες και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ξεριζωθεί. Αντίθετα ο νυν «Πάπας» κ. Φραγκίσκος, κουβαλώντας το δικό του σκοτεινό και ένοχο παρελθόν από τη μακρινή Αργεντινή, φαίνεται να ανέχεται την πολύπλευρη «μπόχα» του Βατικανού και να δείχνει προς τα έξω ότι δήθεν «προσπαθεί» να ξεβρομίσει το «Κράτος του Θεού»!      

Περαίνοντας την ανακοίνωσή μας, εκφράζουμε και πάλι την πραγματική μας οδύνη για τα όσα συμβαίνουν στον Παπισμό, που αποτελούν ύβρη κατά του Ευαγγελικού μηνύματος. Για την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας η αμαρτία, η ηθική διαφθορά και κυρίως η αίρεση είναι φρικτά κατάλοιπα της διαστροφής της ανθρωπίνης φύσεως. Δίκαια ο θεοφώτιστος άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο σύγχρονος ομολογητής, είπε πως «στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχουν τρεις πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα». Ο Παπισμός βρίσκεται σε κατάσταση αλλεπαλλήλων πτώσεων και όπως μαρτυρεί η χιλιόχρονη ιστορία του είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανανήψει. Τα κατά καιρούς «μέτρα κατά της διαφθοράς» είναι ανεπαρκή ημίμετρα, «ασπιρίνες κατά του καρκίνου», σε λάθος κατεύθυνση. Το μοναδικό φάρμακο για τη θεραπεία της πολύπλευρης χρεοκοπίας του είναι η μετάνοια και η επιστροφή στην σωστική αγκαλιά της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, διά της οποίας και μόνον είναι δυνατόν να επανακτήσει την απωλεσθείσα Χάρη του Θεού, η οποία θα λειτουργήσει καθαρτικά και λυτρωτικά στο σάπιο σώμα του. Το εξόχως τραγικό είναι ότι οι θιασώτες του Οικουμενισμού φαίνεται να αγνοούν θεληματικά την πολύπλευρη ηθική σήψη του Παπισμού, του οποίου το κύρος προσπαθούν να περισώσουν με κάθε τρόπο. Αντί να στηλιτεύσουν τα πάσης φύσεως φρικτά σκάνδαλα, που βγαίνουν κάθε λίγο στο φως της δημοσιότητος, (για τα οποία βουΐζει όλος ο πλανήτης), με την ένοχη σιωπή τους, κατ’ ουσίαν τα συγκαλύπτουν.  Όπως επίσης θεληματικά αγνοούν και το μοναδικό φάρμακο της θεραπείας του, δηλαδή την εν μετανοία επιστροφή του στην αγία Ορθοδοξία. Αντί αυτού του μοναδικού «φαρμάκου» προτείνουν κάποιο άλλο «φάρμακο», δηλαδή μια ουνιτικού τύπου ένωση με την Ορθοδοξία, «όπερ εστί μεθερμηνευόμενον», την συγκόλληση της αληθείας με το ψεύδος και του φωτός με το σκότος, πράγμα το οποίο θα προξενήσει ανυπολόγιστη ζημία στο Εκκλησιαστικό Σώμα, αποστερώντας το από την Θεία Χάρη!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών



[1] Εις το «Ου θέλω υμάς αγνοείν αδελφοί…», PG 51,252.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com