13 Οκτ 2021

Εντείνεται η Τζιχαντιστική Γενοκτονία των Χριστιανών στη Νιγηρία

 

Εντείνεται η Τζιχαντιστική Γενοκτονία των Χριστιανών στη Νιγηρία

του Raymond Ibrahim

Αυτό που αρκετοί διεθνείς παρατηρητές χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια ως «καθαρή γενοκτονία» των Χριστιανών στη Νιγηρία έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. “Δεν έχουμε δει ποτέ μια τόσο κακή κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα όπως η σημερινή. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την αιματοχυσία στη Νιγηρία. Σκοτωνόμαστε μόνο επειδή δεν είμαστε μουσουλμάνοι. Αυτοί οι κακοί τζιχαντιστές Fulani με υποστήριξη του από την κυβέρνηση σκοτώνουν ανθρώπους, καταστρέφουν τα σπίτια και τα χωράφια τους, αλλά όταν προσπαθούμε να αμυνθούμε, η κυβέρνηση προχωρά στη σύλληψη των ανθρώπων μας. Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή; ” – Σεβ. Jacob Kwashi, Αγγλικανός επίσκοπος, κατά τη διάρκεια κηδείας για 17 δολοφονημένους Χριστιανούς, Morning Star News, 30 Αυγούστου 2021.

“Εδώ είναι μια συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Νότια Καδούνα που στοχεύει στον αυτόχθονο χριστιανικό πληθυσμό …. Ούτε μια εκκλησία ή ένα σχολείο δεν έχει μείνει όρθιο. Ούτε ένας κτηνοτρόφος δεν έχει συλληφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι … τα δυτικά ΜΜΕ δεν πιστεύουν ότι η ζωή μας αξίζει οποιαδήποτε είδηση ​​». – Jonathan Asake, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νιγηρίας, The Epoch Times, 4 Αυγούστου 2021. ”

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση και οι απολογητές της ισχυρίζονται ότι οι δολοφονίες δεν έχουν θρησκευτικές αποχρώσεις, γιατί οι τρομοκράτες και οι βοσκοί στοχεύουν τις κυρίως χριστιανικές κοινότητες και τους χριστιανούς ηγέτες;” – The Christian Association of Nigeria, International Center for Investigative Reporting, 21 Ιανουαρίου 2020.

«Είναι δύσκολο να πούμε στους χριστιανούς της Νιγηρίας ότι δεν πρόκειται για θρησκευτική σύγκρουση, καθώς αυτό που βλέπουν είναι μαχητές Fulani ντυμένοι εντελώς μαύροι, φωνάζοντας« Allahu Akbar! » και ουρλιάζοντας «Θάνατος στους Χριστιανούς». » – Αδελφή Monica Chikwe, Crux, 4 Αυγούστου 2019.

Η καμένη πρώτη αποστολή της αφρικανικής εκκλησίας στο Jos της Νιγηρίας στις 6 Ιουλίου 2015.

Αυτό που αρκετοί διεθνείς παρατηρητές χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια ως «καθαρή γενοκτονία» των Χριστιανών στη Νιγηρία έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Από τότε που η ισλαμική εξέγερση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 – πρώτα στα χέρια της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης και αργότερα από τους Φουλάνι, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι βοσκοί επίσης ριζοσπαστικοποιημένοι και με κίνητρο την τζιχαντιστική ιδεολογία – περισσότεροι από 60.000 Χριστιανοί είτε έχουν δολοφονηθεί ή απαχθεί κατά τις επιδρομές. Οι απαχθέντες Χριστιανοί δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα πιστεύουν ότι είναι νεκροί. Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα, περίπου 20.000 εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία έχουν καεί και καταστραφεί.

Ορισμένα από αυτά τα ευρήματα καταγράφονται σε έκθεση της 4ης Αυγούστου 2021 από τη Διεθνή Εταιρεία Πολιτικών Ελευθεριών και Κράτους Δικαίου, γνωστή και ως “Intersociety”, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νιγηρία. Αν και ολόκληρη η έκθεση αξίζει να διαβαστεί, ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα αποσπάσματα:

“Ο συνολικός αριθμός των” άμεσων “θανάτων των Χριστιανών … από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2021 … είναι τουλάχιστον 43.000 …. Οι δολοφονίες προήλθαν από τη διάδοση του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού στη Νιγηρία … «Οι Ισλαμιστές Τζιχαντιστές και οι« εσπρίτ τζιχάντ »τους στις δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας ήταν υπεύθυνοι για τουλάχιστον [επιπλέον] 18.500 θανάτους Χριστιανών που προήλθαν από αναγκαστικές εξαφανίσεις, ή αυτούς που απήχθησαν και είναι πιο απίθανο να επιστρέψουν ζωντανοί … Ενώ οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους που απήχθησαν από Τζιχαντιστές στη Νιγηρία απελευθερώθηκαν αργότερα άνευ όρων στις οικογένειές τους, οι περισσότεροι από τους χριστιανούς ομολόγους τους σκοτώθηκαν σε αιχμαλωσία ή εξισλαμίστηκαν βίαια … “Οι θηριωδίες των τζιχαντιστών που απευθύνονται κυρίως στους Χριστιανούς … περιλαμβάνουν: σφαγές, δολοφονίες, ακρωτηριασμούς, κόψιμο λαιμών και μήτρων, αποκεφαλισμούς, βασανιστήρια, ακρωτηριασμούς, απαγωγές, ομηρίες, βιασμούς, μολύνσεις κοριτσιών-παιδιών, αναγκαστικούς γάμους, εξαφανίσεις , εκβιασμοί, βίαιες αλλαγές θρησκεύματος και καταστροφή ή πυρπόληση σπιτιών και ιερών κέντρων λατρείας και μάθησης, καθώς και βίαιη κατάληψη αγροτικών γαιών, καταστροφή και βίαιη συγκομιδή αγροτικών καλλιεργειών και άλλες διεθνώς απαγορευμένες πράξεις … “Τα τελευταία δώδεκα χρόνια … τουλάχιστον 17.500 εκκλησίες και 2.000 χριστιανικά σχολεία και άλλα κέντρα μάθησης έχουν επιτεθεί από τους τζιχαντιστές και έχουν καταστραφεί εν μέρει ή ολόκληρα, ή έχουν καεί ή εξολοθρευτεί. Τους τελευταίους επτά μήνες του 2021, για Για παράδειγμα, ο αριθμός των εκκλησιών που απειλούνται ή επιτίθενται και καταστρέφονται ή καίγονται έχει ανέλθει σε 300 …

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, διαπιστώθηκε επίσης ότι τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Χριστιανοί ειδικά στη Βόρεια Νιγηρία [που είναι μουσουλμανική πλειοψηφία]απειλήθηκαν και δέκα εκατομμύρια εξ αυτών εκριζώθηκαν, έξι εκατομμύρια εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τις τοποθεσίες τους για να αποφύγουν να τους σκοτώσουν και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εκτοπίστηκαν[εσωτερικά εκτοπισμένοι] … ” Παρόλο που ο τελευταίος μήνας που περιλήφθηκε στην περίοδο αναφοράς της Intersociety ήταν ο Ιούλιος 2021, οι σφαγές και οι θηριωδίες συνεχίζονται αμείλικτα έκτοτε.

Μερικά παραδείγματα μόλις από τον Αύγουστο του 2021, περιλαμβάνουν: Σε μια περιοχή της πολιτείας του Οροπεδίου, οι τρομοκράτες Fulani «σκότωσαν 70 χριστιανούς, εκτόπισαν 30.000 άλλους και έκαψαν 500 σπίτια [και 1.000 αγροκτήματα]» μόνο τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεση της 25ης Αυγούστου. Ο Ντέιβιντσον Μάλισον, τοπικός χριστιανικός ηγέτης σε μία από τις πληγείσες περιοχές, θρηνούσε: “Αδιάλειπτα δάκρυα συνεχίζουν να κυλούν στα μάτια μας ως έθνος και λαός. Ο τρόμος που εξαπέλυσαν οι κτηνοτρόφοι Φουλάνι στους Χριστιανούς του Ιρίγκουε συνεχίστηκε αμείωτος και χωρίς κανένα σημάδι μετάνοιας ή λύπης”.

Ο Ronku Aka, ένας άλλος ηγέτης της χριστιανικής κοινότητας Irigwe, σημείωσε: “Ενώ οι κτηνοτρόφοι Fulani επιτίθενται στις κοινότητές μου, οι στρατιώτες και άλλοι πράκτορες ασφαλείας ήταν εκεί. Καθώς οι εισβολείς Fulani πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις, περιμέναμε να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς και να σταματήσουν την καταστροφή, αλλά αυτό δεν συνέβη”. Όταν ο Άκα αντιμετώπισε τους στρατιώτες για την αποτυχία τους να ενεργήσουν, απάντησαν ότι “δεν είχαν λάβει εντολή να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους”. Ο Έλισι Ντατίρι, ένας άλλος χριστιανικός ηγέτης της περιοχής του οποίου η κοινότητα σφαγιάστηκε σε αυτόν τον γύρο της τζιχάντ, εξήγησε την κατάσταση χωρίς επιφύλαξη: “Δυστυχώς, αυτή η σφαγή, η γενοκτονία και η καταστροφή περιουσιών πραγματοποιείται στα μάτια του προσωπικού ασφαλείας, στο οποίο η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων για τη λειτουργία τους για την προστασία της ζωής και των περιουσιών όλων των Νιγηριανών. Σε πολλές περιπτώσεις, Ο στρατός συνεργάζεται με τους Fulanis για να πραγματοποιήσει αυτές τις φρικτές πράξεις. Η άμεση συμμετοχή του στρατού στην καταστροφή των αγροτικών εκτάσεων και ιδιοκτησιών των Χριστιανών έχει προκαλέσει πολλές φορές πολλές αναφορές, συνεντεύξεις Τύπου/ανακοινώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις φυσικές διαδηλώσεις από τις χριστιανικές κοινότητες απαιτώντας απομάκρυνση του στρατού ….

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση από τις 30 Αυγούστου, οι Ισλαμιστές βοσκοί δολοφόνησαν άλλους 36 χριστιανούς με ισλαμικές κραυγές όπως “Allahu Akbar” – κατά τη διάρκεια αρκετών ανεξέλεγκτων επιδρομών στη νιγηριανή πολιτεία Kadu όλο τον Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της κηδείας για 17 από αυτούς τους Χριστιανούς, ο Jacob Kwashi, ένας Αγγλικανός επίσκοπος που είχε πρωτοστατήσει σε πολλές άλλες κηδείες δολοφονημένων Χριστιανών τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, άνοιξε τη γλώσσα του: “Δεν έχουμε δει ποτέ μια τόσο κακή κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα όπως η σημερινή. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την αιματοχυσία στη Νιγηρία. Σκοτωνόμαστε μόνο επειδή δεν είμαστε μουσουλμάνοι. Αυτοί οι κακοί τζιχαντιστές Fulani απολαμβάνουν την υποστήριξη του η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους, καταστρέφει τα σπίτια και τα χωράφια τους, αλλά όταν προσπαθούμε να αμυνθούμε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύλληψη των ανθρώπων μας. Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή; ”

Τη νύχτα της 24ης Αυγούστου στο Jos North, State of Plateau, «τζιχαντιστές βοσκοί Fulani» μπήκαν σε ένα ακόμη χριστιανικό χωριό όπου, σύμφωνα με μια άλλη αναφορά, «πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι σκοτώνοντας κατοίκους». Όταν τελείωσαν, 37 άλλοι Χριστιανοί σκοτώθηκαν. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Αυγούστου, οι τρομοκράτες Fulani έκαναν έφοδο σε άλλα τέσσερα χωριά με χριστιανική πλειοψηφία, όπου δολοφόνησαν μεταξύ 22 και 27 ανθρώπων, έκαψαν εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψαν συστηματικά τις καλλιέργειες και τα σιτηρά των αγροτικών χωριών. Συζητώντας για την επίθεση, ο Jonathan Asake, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νιγηρίας, είπε: “Εδώ είναι μια συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Νότια Καδούνα που στοχεύει στον αυτόχθονο χριστιανικό πληθυσμό και ο στόχος είναι να μας αναγκάσει ή να μας εκφοβίσει να εγκαταλείψουμε την πίστη μας ή να αφήσουμε τα πατρογονικά μας εδάφη για τους ένοπλους κτηνοτρόφους. Μερικά από τα χωριά που δέχτηκαν επίθεση … δέχθηκε επίθεση τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία έξι χρόνια με μαζικούς τάφους όπου θάφτηκαν παρτίδες ως μαρτυρία αυτού που λέμε. Ούτε μια εκκλησία ή ένα σχολείο δεν έχει μείνει όρθιο. Ούτε ένας κτηνοτρόφος δεν έχει συλληφθεί όλα αυτά τα χρόνια.

…………….

https://www.gatestoneinstitute.org/17832/jihad-genocide-christians-nigeria

https://www.tourkikanea.gr

Ορθόδοξος Τύπος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 13.10.2021
Φρικτός ο απολογισμός που αναφέρεται στο άρθρο ''Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, τουλάχιστον 17.500 εκκλησίες και 2.000 χριστιανικά σχολεία και άλλα κέντρα μάθησης έχουν επιτεθεί από τους τζιχαντιστές και έχουν καταστραφεί εν μέρει ή ολόκληρα, ή έχουν καεί ή εξολοθρευτεί…''. Σε τέτοιες αγριότητες επιδίδονται οι φανατικοί ισλαμιστές. Για τις θηριωδίες της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης ''Μπόκο Χαράμ'' που διαπράττει φρικτά εγκλήματα κατά χριστιανικών πληθυσμών, στη Νιγηρία, έγραψα άρθρο το 2014, με τίτλο ''Oργάνωση Μπόκο Χαράμ ή αλλιώς φανατικά κτήνη του Ισλάμ''. Ας παραθέσω ένα απόσπασμα του άρθρου μου, το οποίο προέρχεται από το μπλογκ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, με τίτλο ''Σαν τα ζώα σφάζουν τους χριστιανούς στη Νιγηρία''/ 6.2.2013. ''Ανθρωποι που εργάζονται για τη χριστιανική οργάνωση ''Voice of the Martyrs''(Φωνή των Μαρτύρων), λένε ότι οι Χριστιανοί στη βόρεια Νιγηρία αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δοκιμασίες και άγριους διωγμούς. Οι Χριστιανοί είναι ο στόχος συνεχιζόμενων επιθέσεων και "σφάζονται σαν τα ζώα" σχεδόν κάθε μέρα στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, κάτι που πολύ λίγο γίνεται γνωστό από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με άνθρωπο της χριστιανικής οργάνωσης. Οι Χριστιανοί γίνονται στόχος στα σπίτια τους, στις δουλειές τους, στα χωράφια τους, ενώ ταξιδεύουν στις εθνικές οδούς, ακόμη και στις εκκλησίες τους. ''Αυτοί οι Χριστιανοί είναι φυλακισμένοι, αν και μπορεί να μην υπάρχουν τοίχοι και οδοφράγματα που τους περιβάλλουν, αλλά έχουν περιοριστεί σε μια μοίρα που είναι ο θάνατος από βομβαρδισμούς, σφαίρες, φωτιά, ξίφη, μαχαίρια και οικονομική δυσπραγία'', είπε ο άνθρωπος της VOM. "Οι Χριστιανοί δεν επιτρέπεται να πάνε στην αγορά ή σε φάρμες, και όλα αυτά επειδή πιστεύουν στον Ιησού Χριστό''. Αυτά δεν τα βλέπουν οι μεγάλοι θρησκευτικοί μας ηγέτες (Οι Πατριάρχες, οι Αρχιεπίσκοποι, ο Πάπας) για να παρέμβουν με τρόπο, ώστε οι θηριωδίες κατά χριστιανών να σταματήσουν ; Πιστεύω πως έχουν και την ισχύ και τον τρόπο, αλλά ασχολούνται πιο πολύ με άλλα θέματα, όπως η προώθηση της Παγκόσμιας Θρησκείας !!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com