20 Μαρ 2021

Τα αντισυνταγματικά, άδικα και αντιχριστιανικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, λόγω του κορονοϊού

Τα αντισυνταγματικά, άδικα και αντιχριστιανικά μέτρα

που επιβάλλει η κυβέρνηση, λόγω του κορονοϊού

Γεώργιος Βλάχος

             Από αρχές Μαρτίου του 2020, αρχίσαμε να βιώνουμε μία σειρά αυστηρών μέτρων, που παρόμοια δεν έχουν ξαναϋπάρξει. Εξαιτίας του επικίνδυνου κορονοϊού, ένα φοβικό σύνδρομο άρχισε να καταλαμβάνει την κυβέρνησή μας, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα από τα οποία μερικά είναι αντισυνταγματικά, άδικα και αντιχριστιανικά. Το χειρότερο είναι ότι, δεν αποδίδουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

      Λυπούμαστε για τους αυξανόμενους θανάτους από τον κορονοϊό, κατανοούμε το φόρτο εργασίας των γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, το φόβο που έχουν πολλοί μην τυχόν κολλήσουν, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη λήψη ακραίων αυστηρών μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης. Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη.

             Ας δούμε τα ακραία αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται από την αυταρχική κυβέρνηση, σε τρεις κατηγορίες :

1.   Τα αντισυνταγματικά μέτρα της κυβέρνησης

      ΄Ολο αυτό το διάστημα που επιβάλλονται τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού, ευαίθητοι δικηγόροι, ποινικολόγοι, συνταγματολόγοι, αλλά και απλοί πολίτες, διαπιστώνουν ότι η δημοκρατία μας παραβιάζεται, χάριν της δημόσιας υγείας. Κανένας λαός όμως δεν πρέπει να στερείται την ελευθερία του και τα δικαιώματά του, χάριν της δημόσιας υγείας. Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αυτό δεν της δίνει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει το Σύνταγμα και να καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.

     Τα κάτωθι μέτρα είναι αντισυνταγματικά και μάς δίνουν την εντύπωση ότι, δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κοινοβουλευτική δικτατορία. Παραβιάζουν τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Επιπλέον, η εφαρμογή τους δεν φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν συμβάλλουν στον περιορισμό του κορονοϊού και πρέπει να σταματήσουν.

1.  Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 ή μετά τις 6 το βράδυ. Το μόνο που πετυχαίνει, είναι να φυλακίζει τον κόσμο περισσότερο στο σπίτι και να δημιουργεί περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα. Λόγω του εγκλεισμού μας για περισσότερο διάστημα στο σπίτι, τα περιστατικά βίας εντός οικογενειών έχουν αυξηθεί και η λήψη ψυχοφαρμάκων σημείωσε άνοδο. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν αυξηθεί επίσης οι αυτοκτονίες, οι οποίες κρύβονται επιμελώς από τα μέσα ενημέρωσης.

2.  Aπαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ Noμών ή μεταξύ Δήμων. Στερεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να μετακινηθούν, εάν έχουν κάποια ανάγκη. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μετακίνηση για επίσκεψη σε άρρωστα άτομα που είναι συγγενείς.

3. Kυκλοφορία, μόνο με μηνύματα κινητού τηλεφώνου ή γραπτές βεβαιώσεις. Το πιο αντισυνταγματικό και άχρηστο μέτρο που μπορούσε να επιβάλλει η αυταρχική κυβέρνηση. Παραβιάζει το δικαίωμά μας για ελεύθερη κυκλοφορία. Τέτοια απαίτηση δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, ούτε στη δικτατορία Παπαδόπουλου ούτε στη Γερμανική κατοχή. Δεν εφαρμόζεται επίσης σε καμία άλλη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κωνστατίνου Βαθιώτη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αναπληρωτή καθηγητή του Ποινικού Δικαίου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μεταξύ των άλλων, δήλωσε : ‘’Δεν σπούδασα εγώ νομικά, για να με προσβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Νοιώθω να εξευτελίζεται η αξιοπρέπειά μου, όταν προκειμένου να βγω έξω πρέπει να έχω στείλει τηλεφωνικό μήνυμα ή να έχω μαζί μου γραπτή βεβαίωση’’.

2.  Τα άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλει η κυβέρνηση

     Για μη χρήση μάσκας, έλλειψη τηλεφωνικού μηνύματος ή γραπτής βεβαίωσης που αφορά τις  μετακινήσεις και  παραβίαση του χρόνου απαγόρευσης κυκλοφορίας, το πρόστιμο στη χώρα μας είναι 300 €, όταν ο κατώτατος καθαρός μισθός είναι 537 €.  Το πρόστιμο αυτό είναι εξοντωτικό και άδικο. Δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 80 € (δηλ. το 15% επί του κατώτατου καθαρού μισθού). Συγκρίνατε το πρόστιμο στην Ολλανδία των 90 € με κατώτατο καθαρό μισθό 1.800 €,  και το πρόστιμο στη Γερμανία των 150 € με κατώτατο καθαρό μισθό 1.500 €.

    Υπάρχουν κι άλλα πρόστιμα που είναι εξοντωτικά. Τα παραθέτω όπως ακριβώς έχουν γραφεί σε ιστότοπο του διαδικτύου :

α)  Οσον αφορά τις κυρώσεις στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας, για κάθε παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000€.

     β)  Για τη μη τήρηση αποστάσεων από τους πωλητές στις λαϊκές αγορές τα πρόστιμα ξεκινούν από 1.500 € με αναστολή δραστηριότητας 15 ημερών και φτάνουν τα 3.000 € και 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν περισσότερες από 5 παραβάσεις,  η λαϊκή αγορά κλείνει την ίδια μέρα, επί 7 ημέρες. Υψηλότερα είναι τα πρόστιμα, ξεκινούν από 5.000 € και φθάνουν τα 10.000 € για μη τήρηση της διαδικασίας για τη λειτουργία παράλληλων αγορών, με αναστολή 7-15 ημέρες. 

     γ) Για την παράβαση του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 € και αναστολή λειτουργίας 15 ημέρων, για την πρώτη παράβαση και 10.000 € και 30 ημέρες αναστολή για τη δεύτερη. Αν διαπιστωθεί και τρίτη παράβαση, τότε  αναστέλλεται η λειτουργία για 60 ημέρες και απαγορεύεται η αδειοδότηση για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της εγκατάστασης για 6 μήνες. 

3.  Τα αντιχριστιανικά μέτρα που στερούν τη Θεία Λειτουργία στους πιστούς και απαγορεύουν ορισμένες τελετές

             Κατ’ αρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι, ο ορθόδοξοι ιεροί Ναοί δεν έκλεισαν ποτέ, ούτε από δικούς μας ΄Ελληνες κυβερνήτες ούτε από ξένους κατακτητές.

      Το δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη στη θρησκευτική λατρεία είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμά μας.   Ο υπερβολικός φόβος εκ μέρους της κυβέρνησης μην τυχόν κολλήσουν οι πιστοί εντός των ιερών ναών, σε καμμία περίπτωση δεν της δίνει το δικαίωμα να απαγορεύει τη συμμετοχή πιστών στη Θεία Λειτουργία, ούτε για μικρά ούτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η λύση είναι να επιτρέπεται η προσέλευση πιστών με μέτρα, δηλ. φορώντας μάσκα και τήρηση αποστάσεων και όχι πλήρης απαγόρευση στην προσέλευση.

      Αξίζει να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με τη δική μας χώρα, σε όλες τις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες, η Θεία Λειτουργία επιτρέπεται όλες τις Κυριακές και εορτές. Οι πιστοί προσέρχονται τηρώντας τα μέτρα. Το να συμβαίνει αυτό μόνο στη δική μας χώρα, σημαίνει πως η κυβέρνησή μας διακατέχεται από μίσος κατά του χριστιανισμού και της Εκκλησίας μας και το εκφράζει με πλήρη απαγόρευση. ΄Ετσι, είδαμε να επιβάλλουν πρόστιμα σε ιερείς που τόλμησαν να τελέσουν Θεία Λειτουργία, να δώσουν κρυφά Θεία Κοινωνία ή να τελέσουν αγιασμό υδάτων. Είδαμε επίσης περιπολικά αστυνομίας με ταινίες απαγόρευσης, μπροστά σε εκκλησίες, να κλείνουν την πρόσβαση των πιστών.

     Την ημέρα των Θεοφανείων, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο έκανε αγιασμό υδάτων, στη θάλασσα στο Αίγιο. Η τελετή έγινε με παρουσία δύο πιστών οι οποίοι βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής επενέβη το λιμενικό και επέβαλλε 1.500 πρόστιμο στον μητροπολίτη και από 300€ στους δύο πιστούς. Στην παραλία Θεσσαλονίκης, την ίδια ημέρα των Θεοφανείων, δύο νεαρά άτομα που έριξαν το σταυρό στη θάλασσα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Τα δύο αυτά γεγονότα είναι ντροπή για την ορθοδοξία μας. Δείχνουν το αντιχριστιανικό μένος της πολιτικής εξουσίας και θα πρέπει να μάς προβληματίσουν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος από πλευράς της κυβέρνησης, να απαγορεύσει τον αγιασμό υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Το πρόσχημα ότι, θα συγκεντρώνονταν πολλοί πιστοί και θα κολλούσαν κορονοϊό είναι παραπλανητικό και δεν μάς πείθει. Σε όλη τη χώρα, οι αγιασμοί υδάτων σε εξωτερικούς χώρους μπορούσαν να γίνουν, με μέτρα και με παρουσία λίγων ατόμων. 

            Αν εμβαθύνουμε το θέμα, ως ευαίσθητοι χριστιανοί θα συνειδητοποιήσουμε ότι, οι στερήσεις αυτές και τα βαριά πρόστιμα, στην πραγματικότητα αποτελούν διωγμό της χριστιανικής μας πίστης. Όλες αυτές οι αντιχριστιανικές ενέργειες δεν θα συνέβαιναν, εάν η Ιεραρχία της Εκκλησίας τηρούσε σκληρή στάση και ήταν ανένδοτη. Δυστυχώς, η ενδοτική της συμπεριφορά απέναντι στην πολιτική ηγεσία, συνεχίζεται.    

3 σχόλια:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Συγχαρητήρια, κ. Βλάχο!
Προτείνω, αύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας, καθώς και κάθε Κυριακή ή γιορτή, να είμαστε έξω από την κάθε εκκλησία συγκεντρωμένοι 150 πιστοί: μόνο έτσι θα πιέσουμε και θα εξαναγκασουμε την Κυβέρνηση να ανοίξει τις Εκκλησίες μας, τις οποίες αυθαίρετα και αντισυνταγματικά έχει ερμητικά κλειστές.

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε το κείμενο σας
αλλά με προβλημάτισε το σημείο "Οι πιστοί προσέρχονται τηρώντας τα μέτρα."

Αναρωτιέμαι χρειάζονται "μέτρα" εντός του ιερού ναού; Κλειστές εκκλησίες και Λειτουργίες με μάσκες και αποστάσεις δεν είναι και τα δύο, διωγμός της Ορθοδόξου Πίστεως;
Και τα δύο δεν αποτελούν κατήχηση που εφαρμόζεται στη πράξη, ανυπαρξίας της Θείας Χάρης στα Μυστήρια και στον Ιερό Ναό εφόσον δεν διαφέρει από κάθε άλλο κλειστό χώρο;

Μετανοείτε είπε...

Το προβληματικό σημείο που έχει να κάνει με τα "μέτρα" είναι η αυθαίρετη, αυταρχική και βίαιη επιβολή τους ακόμη και μέσα στους Ιερούς Ναούς, με το μπαμπούλα των προστίμων κλπ κλπ.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να παρακαμφθεί εύκολα, αναθέτοντας η Εκκλησία σε μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ πιστών επιστημόνων πρωτόκολλο προστασίας των πιστών χωρίς τη δογματική εκτροπή. Η επιλογή του Αρχιεπισκόπου να "ταπεινωθεί" ενώπιον του Καίσαρα συμπλέοντας πλήρως με αυτόν, ήταν συνειδητό πλήγμα κατά της εκκλησιαστικής ομαλότητος.
Θυμίζω πως κοσμικοί παράγοντες που συγκρούστηκαν με τον Καίσαρα δεν έχασαν. Η Διοικούσα Εκκλησία που ενήργησε όπως γνωρίζουμε, τι κέρδισε άραγε;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com