29 Μαρ 2021

Μεταναστευτικό: Οι Εβρίτες χτίζουν εκκλησία απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου. Αυτός ναι, είναι ακτιβισμός με ουσία!

Μεταναστευτικό: Οι Εβρίτες χτίζουν εκκλησία απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου. Αυτός ναι, είναι ακτιβισμός με ουσία!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Όπου το κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές και επικίνδυνο, εκεί οφείλει να απαντά η σοφία και η εγρήγορση του λαού.

Σοφία που εκφράζεται με συλλογική δράση και πράξεις υψηλού συμβολισμού.

Οι Πρόεδροι των 29 τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας αποφάσισαν να ξεκινήσουν το χτίσιμο μιας εκκλησίας, σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου και γειτονικά με τα χωράφια των 4 κατοίκων που τα νοίκιασαν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για να επιτευχθεί η επέκταση του ΚΥΤ.

Μια επέκταση που όπως έχουμε γράψει, αν πραγματοποιηθεί θα είναι επιζήμια και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας, αφού υπό τις οδηγίες του συμπεριφερόμενου ως φεουδάρχη κ. Μηταράκη, επιθυμούν να δημιουργήσουν μια Ισλαμούπολη, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα της χώρας.

Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος, ηλικιωμένος κάτοικος του Φυλακίου Έβρου, αποφάσισε να δωρίσει το 6 στρεμμάτων χωράφι του, για να χτιστεί ένας Ιερός Ναός σε έναν Νομό αδικημένο και ξεχασμένο από σειρά κυβερνήσεων, με την παρούσα κυβέρνηση να έχει τη πρωτοκαθεδρία  απαξίωσης και υπονόμευσης των ακριτών μας.

Ένας Ιερός Ναός που αν πραγματοποιηθεί, θα στέκει ως σύμβολο Ορθοδοξίας και Ελλάδας, ως πνευματική ευλογία του τόπου που θα παρέχει παρηγοριά και προστασία, και ως ένας «φάρος» διαρκούς υπενθύμισης του τι πρεσβεύουν τα ιερά χώματα του Έβρου.

Ο Πρόεδρος τους Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, πρότεινε με τη σειρά του να δοθεί από όλους τους συναδέρφους του ένας μισθός για να ξεκινήσει το χτίσιμο της εκκλησίας. Ακόμα, αποφάσισαν να φυτέψουν όλοι συμβολικά από ένα δέντρο στη συγκεκριμένη περιοχή και να τοποθετήσουν μια ελληνική σημαία σε κάθε χωριό.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αυτές οι κινήσεις αποτελούν ακτιβισμό ουσίας. Πραγματικός ακτιβισμός και όχι σπασμωδικές πράξεις εκδίκησης και καταστροφής.

Το να διοργανώνεις… μπάρμπεκιου με χοιρινά σουβλάκια έξω από ΚΥΤ ισλαμιστών, δεν είναι ακτιβισμός. Είναι μια παιδιάστικη ηλιθιότητα. Είναι μια εκδικητική ανοησία χωρίς καμία ουσία, που αφήνει εκτός κάδρου τους πραγματικούς υπεύθυνους για το σημερινό χάλι του μεταναστευτικού.

Η ανέγερση ενός Ναού στο Φυλάκιο είναι μια όμορφη, ουσιαστική, συμβολική και πάνω απ’ όλα ειρηνική κίνηση, που θα στείλει ηχηρό μήνυμα, πρώτα απ’ όλα στους κυβερνώντες που διαπραγματεύονται και ξεπουλάνε την Ελλάδα, παίζοντας την ασφάλεια της χώρας στα ζάρια.

Το χτίσιμο αυτής της εκκλησίας, θα είναι μια συμβολική απάντηση για τις δεκάδες εκκλησίες και παρεκκλήσια που βανδαλίζονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, από την λύσσα αλλοδαπών άλλα και ημεδαπών… ημιπιτσιρικάδων σε όλη την επικράτεια, με την κ. Κεραμέως να αγοράζει αγρόν και να προτιμά να ασχολείται με άλλες δουλειές, όπως το να ξεπουλά προσωπικά δεδομένα μαθητών σε μεγαλοεταιρείες.

Και στην περίπτωση που (κακώς) βανδαλιστούν μνημεία άλλων θρησκειών, να σπεύδει ασθμαίνουσα στα social media για να καταδικάσει το γεγονός, πριν προλάβει να κλείσει 24ωρο. Για τις δεκάδες εκκλησίες όμως που μετατρέπονται σε «αχυρώνες» από ισλαμιστές ή «πίνακες ζωγραφικής» από αφρίζοντες ψευτοανθρωπιστές, η Υπουργός Θρησκευμάτων σφυρίζει αδιάφορα.

Το χτίσιμο της εκκλησίας στο Φυλάκιο και η γενναία δωρεά του κ. Σωτηρόπουλου μας διδάσκει και κάτι ακόμα.

Πως όπου υπάρχουν πολίτες-νενέκοι για να παραχωρούν γη και ύδωρ στους σύγχρονους φεουδάρχες με κοστούμια, ώστε να επιτευχθούν τα ανθελληνικά σχέδια εκ Βρυξελλών, υπάρχουν και ευεργέτες πατριώτες, που θα δωρίσουν τις περιουσίες τους για έναν αγαθό σκοπό για το καλό της χώρας τους.

Μπορεί οι ευεργέτες να είναι λιγότεροι απ’ τους ριψάσπιδες. Όμως αυτοί είναι που θα κάνουν τη διαφορά.

Είναι σίγουρο πως οι Εβρίτες θα συναντήσουν πολλών ειδών κατευθυνόμενα εμπόδια στο να φέρουν εις πέρας αυτά που αποφάσισαν, και ειδικά στην ανέγερση αυτού του Ιερού Ναού.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να το επιδιώξουν μέχρι τέλους και να γίνει πραγματικότητα.

sportime,28/03/2021

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 31.3.2021
Πολύ καλά κάνουν οι Εβρίτες και κτίζουν εκκλησία, δίπλα από δομή μεταναστών. Το θέμα είναι πόσο καιρό θα αντέξει η εκκλησία αυτή, από τους βάρβαρους πιστούς του Αλλάχ !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com